Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Puskapissalla ja muuallakin

Jeti - 24.09.2009 - 12:52

Mitäs mieltä ootte lasten pissattamisesta kerrostalon tai rivitalon piha-alueille, pensaisiin ja nurmikoille?

Musta se on kakspiippunen juttu, kun ollaan opettelemassa kuivaksi.. Tiedän, että on rasittavaa lähteä sisälle potalle, eikä aina ehtisikään.

Mutta en mäkään pissata edes koiria pihalle! Inhottaa, kun joutuu sitten roikkumaan oman lapsen hihassa, että älä nyt mene siihen kohtaan... Ja miettiä kuinka paljon siellä sitä pissaa ylipäänsä on, kun näkee vaan joskus ne itse tapahtumat.


VASTAUKSET:


ei ole - 24.09.2009 - 13:16

fiksu tapa opettaa noin, mutta kavereilla kävi niin, että poika kävi ulkona salaa pissalla Asuivat rivarissa ja poika oli mökillä tottunut pissaamaan ulkona (oli silloin n. 3v). Kun tulivat mökiltä kotiin, niin poika vaan yhtäkkiä lähti ovesta ulos ja tuli pian takaisin kertoen, että kävi pissalla Vanhemmat kyllä toruivat ja kertoivat, että noin ei tehdä kaupungissa.


Vanha - 24.09.2009 - 13:47

kansa sanoo, että pienen pojan pissa ei ole haitaksi edes piimätoopissa


pupunen - 24.09.2009 - 13:49

Minusta puskapissat on ihan ok pienten lasten kanssa, mutta nimenomaan PUSKAAN jos on oikeasti kiire ja ei kerkeä sisälle Ei mihinkään nurmikolle tai kukkapenkkiin. Jos ei sisälle kerkeä, niin kai sitä edes kerkeää nurmikolta mennä hieman kauemmas. Ja jos ei tosiaan kerkeä, niin luultavasti se on sisäreissu tulossa kuitenkin jos housuun lirahtaa


äitee - 24.09.2009 - 13:50

Entä sitten kun tyttö/poika menee armeijaan ja siellä metsäkeikalle tai valitsee sellaisen ammatin tai harrastuksen, että ollaan paljon luonnossa liikkeellä? Silloin puskapissalla käynti on aivan itsestään selvää, jopa toisen sukupuolen läsnäollessa. En minä sitä pidä ollenkaan kamalana, mutta kyllä se kannattaa pienestä pitäen opettaa, että se on sitten aivan erikoistapaus eikä missään nimessä pissailla toisten nähden.


meikkis - 24.09.2009 - 14:19

kyllä mä oon pissattanu omia lapsiani ulkona kerran jos toisenkin. joskus on vaan niin kova hätä ettei kerkeä/pääse sisälle. ite en koe sitä mitenkään vääränä jos valitsee paikan kunnolla. ite en oo ainakaan edes ikinä nähny/kuullu että keskelle nurmikkoa joku pissattais lapsensa. enemmän mua häiritsee lemmikkien omistajat jotka pissattaa/kakattaa eläimensä mihin sattuu.


Menni - 24.09.2009 - 14:25

Lapsi jos johonkin puskaan pissii niin eipä siitä haittaa ole , paitsi sille puskalle saattaa olla, jos kovin usein käy samaa "pensasta" lannoittamassa


Lilian - 24.09.2009 - 14:39

Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että pienen lapsen voi pissattaa melkein mihin tahansa. Kai se nyt vanhempana sitten oppii, ettei mene esim rappukäytävään pissalle, niinkuin jotkut aikuisenakin tekee...

Meille kävi hauska juttu, kun poika oppi viime kesänä puskapissalle. Oli tuolloin n 2.5v. Se oli meillä siis ihan luonnollinen asia esim mökillä ja lomallakin, kun oltiin ulkona ja sellaisessa paikassa että onnistui. No, lomamatkalla sitten oltiin illalla syömässä rantaravintolassa, ja poika ei jaksanut istua pöydässä, joten annoimme hänen mennä ravintolan ulkopuolelle leikkimään. Näimme hänet siis koko ajan puuhailemassa omiaan. Sitten poitsulle tuli pissahätä ja hän lähti lähimpään puskaan, niinkuin olimme hänelle opettaneet. Poika laski housunsa ja antoi lorottaa pieni pylly vilkkuen koko ravintolalliselle ihmisiä. Pojan (ja tietenkin vähän meidänkin) harmiksi pissaa meni housuille ja kyllä ravintolaväkeä huvitti, kun poika kääntyi harmissaan housut kintuissa ravintolaan, eli meihin päin, että mitäs nyt tehdään. Siinä se pieni seisoi housut nilkoissa eikä tiennyt mitä olisi tehnyt. Mies painui pelastamaan pojan ja minä maksoin laskun ja sitten lähdettiin vaihtamaan housuja.


kolmannen saanut - 24.09.2009 - 18:03

Meillä ollaan luonnonlapsia, enkä ole koskaan torunut väärään paikkaan pissaamisesta. Olen ollut iloinen siitä, että meidän lapset eivät häpeä kehoaan vaan ovat sinut itsensä kanssa. Yhdessä ollaan opeteltu, että pissataan niin, että ollaan kuitenkin mahdollisimman paljon näkösuojassa.

Ongelmana meillä on, että keskimmäinen lapsistani pissaa joka ruokailun jälkeen tunnin verran kymmenen minuutin välein, ja kaupungissa on välillä ihan kauheaa. En olisi ikinä uskonut, että voisimme käydä pissalla niin julkisissa paikoissa. Joskus on ollut pakko lorottaa suurin piirtein seinää vasten, kun ei ole ollut muutakaan paikkaa. Monissa liikkeissä meille on vastattu vessatiedusteluihin vain ynseästi, että siellä-ja-siellä on tämän alueen vessa, ja sinne paikkaan jonnekin korttelin toiselle puolelle kestäisi meillä kävellä yli puoli tuntia, jolloin housut kastuisivat matkalla jo kolmesti.

Yleensä julkisilla paikoilla pissatettavat lapset ovat juuri näitä nyt-on-hätä-ja-heti-lapsia...


helmi - 24.09.2009 - 23:26

Ei musta siinä mitään pahaa ole jos pienen lapsen pissataa/antaa pissata puskan juurelle..
Meillä ainakin olisi usein pissa vahinkoja jos ei puskaan pissaamista sallittaisi..Tietenkin jos vaan vessaan keretään ilman et se on housuissa niin sinne lähdetään.


Enni - 24.09.2009 - 23:36

meilläkin neiti käynyt monesti puskapissalla kun hätä on iskenyt. omalla pihalla jos ollaan niin mennään sisälle pissalle (ja muutenkin jos vessa lähellä niin sitä käytetään) mutta jos kauempana niin puskassa käyty. ei kuitenkaan keskellä nurmikkoa tai kukkapenkkejä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|