Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Influnessarokote

Amelie - 24.09.2009 - 11:36

Mietinpä vain oletteko tuota ottaneet lapselle?

Itellä ollut astma joten sen on katottu pitkään olleen mulle tarpeellinen ja ainoa minkä siitä muistan on rokotteesta lähtenyt flunssakierre joka kesti lähes koko talven ja älyttömän kipeä pistospaikka pitkän aikaa.

Nyt nla-täti pyysi meitä miettimään tuon ottamista kun ne rokotteet saapuvat parin viikon päästä ja se olisi maksuton. En sinällään ole rokotetta vastaan, mutta mietin onko se tarpeellinen; meillä kuitenkin ollaan kotihoidossa (eihän se sitä takaa etteikö sitä saisi kun ei olla lukittauduttu kotiinkaan) ja lapsellani ei ole astmaa tai muutakaan sellaista sairautta jonka takia kausi-infulenssa olisi "hengenvaarallinen".
Jälkitaudit on sitten oma osuutensa, mutta uskon että niistä selvitään ja ettei niitä niin tulisi edes kun saa rauhassa sairastaa eikä hoppuile minnekkään...


VASTAUKSET:


Justiina - 24.09.2009 - 12:16

Mä päätin että meillä ei pojalle sitä oteta!
Ihan siitä syystä, että on kotihoidossa. Niinkuin itsekkin snaoit, taudinhan voi saada mistä vaan, mutta en koe tuota rokotetta tarpeelliseksi.
Itse en ole ikinä ko. rokotetta ottanut, enkä aio nytkään sitä ottaa!
Ja se rokote ei välttämättä edes estä influenssan tuloa eli voi sairastua rokotteesta huolimatta!
Riskiryhmät on taas asia erikseen, mutta meillä täysin terve 1v7kk poika!


Pippuri - 24.09.2009 - 13:04

Mä olen ottanut pojalleni 2 kertaa kyseisen rokotteen ja aion ottaa tänäkin vuonna, kotihoidossa on. Influenssa on rankka tauti sairastaa niin lapselle kuin aikuiselle. Meillä ei rokotteesta ole mitään vakavia sivuvaikutuksia tullut, lukuunottamatta lieviä flunssa-oireita muutama päivä pistoksen jälkeen. Mä otan ennemmin tuon rokotteen kuin sairastan sen, vaikkei se 100% varma olekkaan.


Odelia - 24.09.2009 - 13:16

Mä saan rokotuksen joka vuosi, koska riskiryhmään kuulun astman vuoksi. Neidille ei aiota antaa, vaikka päiväkodissa onkin.


PS - 24.09.2009 - 13:21

Meillä on esikoiselle otettu - tosin viime vuonna UNOHDIN käydä otattamassa sen, tammikuussa vasta muistin ja sitten alkoikin olla jo myöhäistä. Onneksi kuulemma koko rokotus-ruljanssia ei tarvitse aloittaa alusta vaan yksi tehoste riittää..
Aion siis otattaa sekä astmaa sairastavalle esikoiselle että terveelle kuopukselle.
Esikolle ei ainakaan tullut mitään oireita ekasta rokotteesta, ei edes pistokohtaan.
Mutta kovin on ilmeisesti yksilöllistä.


poikien äiti - 24.09.2009 - 14:49

Viime syksynä pojat saivat influennsarokotteen ja aion kyllä ottaa nytkin pojille sen. Kumpikin sairasti vain yhden flunssan viime talvena.

Toissa talvi taas.. Silloin en esikoiselle ottanut influenssarokotetta, kun ajattelin ettei sitä tarvii kun poika on kotihoidossa. Poika aloitti sairastamisen joulukuun alussa ja oli kipeänä koko ajan. Yskä jatkui aina sinne elokuun loppuun asti. Sairasti 5 korvatulehdusta talven aikana ja jatkuvasti vuoti nenä. Monta kertaa oli kuumeessakin. Ei kiitos enää sellaisia talvia!

Kuopus sai rokotteesta vähän flunssaoireita, mutta esikoinen ei edes aristanut pistoskohtaa.


Pippuri - 24.09.2009 - 18:02

Se influenssarokotus ei kyllä suojaa tavisflunssalta millään tavalla, vain siltä yheltä ainoolta influenssalta. Eli vaikka rokotteen ottaa niin niihin "tavallisiin" flunssiin kyllä sairastuu siitä huolimatta.


äksy - 26.09.2009 - 10:42

Kuule pippuri, et olr täysin oikeassa, sillä rokote kuin rokote aktivoi jonkun verran ihmisen immunologiata vastetta, joten on täysin mahdollista, että elimistö tunnistaa nopeammin kaikki virukset ja osaa aloittaa puolustamisen.
Itse en ole sen jälkeen sairastanut yhtään tavallistakaan flunssaa, kun otin ekan kausi-influenssarokotteen, josta on aikaa n.7-vuotta.
Em asian itselleni selvitti eräs immunologian asiantuntija, kun ko. juttua ihmettelin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|