Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Miksi pitää

ei ny - 23.09.2009 - 22:01

käyttäytyä netissä kuin keskenkasvuinen kakara? Viittaa nyt tuohon alempaan ketjuun jossa on taisteltu siitä että saako esikoinen olla hoidossa toisen lapsen synnyttyä. Sielä oli eränäisiä kommentteja, negatiivisia sellaisia, jossa oli sanottu aika suoraan, ja pahastikkin. Kysynpä vain että moniko meistä menisi sanomaan sen kaiken saman paskan suoraan, päin naamaa, silmästä silmään, luulenpa että ei kovin moni. Ja minusta se ei ainakaan tee huonoa äiti jos vie lapsen hoitoon kun toinen syntyy. Eikä ne muutkaan asiat josta aina jaksetaan väitellä, kestos vs. kertikset, itse tehdyt soseet vai kaupan, rintamaito vs. korvike jne,. Jokainen meistä tekee omalla tavallaan asiat, ja kasvattaa lapsensa juuri omalla tavalla, onneksi emme mene saman kaavan mukaan. En tiiä mistä tää tuli, mutta ärsyttää kun joskus täälä heitellään rumuuksia, ollaanhan me kaikki sentään äitejä, ei äidit käyttäydy rumasti toisia kohtaa


VASTAUKSET:


se - 23.09.2009 - 22:06

mitä vaippoja käytät tai mitä ruokaa syötät ei vaikuta muiden elämään. mutta se, kun sä viet sen armaan nuppus sinne hoitoon virikkeitä saamaan, vaikutta muihinkin. täälläkin on kerrottu, kun joudutaan viemään lapsia ties mihin asti hoitoon. kyllä se vaan pistää vituttamaan, kun laiskat äidit valtaa lapsineen hoitopaikat. kyllä se vaan sinusta tekee huonon äidin.


ap. - 23.09.2009 - 22:08

no onneksi minusta se ei tee huonoa äiti kun ei ole vielä tullut tehtyä sitä suurta syntiä että veisin lapseni hoitoon kun toinen syntyy, kun on vasta yksi lapsi, 7kk tyttö. mutta yleistin vain, että jos joku muu tekee niin, niin ei se tee huonoksi äidiksi. ÄITI ja IHMINEN on kaksi aivan eri asiaa. Ei se paljoa äitiyteen vaikuta...


sori - 23.09.2009 - 22:10

vaan mutta oot kyllä huono äiti, kun tollsata suunnitteletkin, voi sun lapsiraukkoja.


ap. - 23.09.2009 - 22:12

en ole huono äiti, olen maailman paras äiti lapselleni, niinkuin varmaan sinäkin omallesi. enkä minä sano että minä sellaista suunnittelen, vai olenko sanonut?? Missä kohtaa? Ja sinuna en tulisi tänne haukkumaan muita äitejä huonoiksi äideiksi, ajatteleppa omalle kohallesi, miltä se tuntuisi??


Pulla - 23.09.2009 - 22:40

sitten nää nimettömät pään aukojat vois muistaa ihan oikeet lakipykälät kunnianloukkauksesta! jos ei ole mitään JÄRKEVIÄ perusteita toista julkisesti haukkua, niin siitä voidaan vaatia oikeusteitse korvauksia. suurin osa teistä asiattomista haukkujista kirjoittaa kuitenkin kotikoneelta jonka ip-osoitteet ovat jäljitettävissä .

asiallisen eriävät mielipiteet, jotka perustellaan eivät ole haukkumista, mutta tuommoinen herjan heitto on! eikö teille vanhemmat ole opettaneet käytöstapoja vai mikä on ongelma!? toivottavasti opetatte ne ainakin omille lapsillenne, jos vaan tuollaisella esityksellä siihen edes kykenette...


milli - 23.09.2009 - 23:17

se vaan on niin hassua viedä toinen hoitoon jos itse kotona.Ei siis ihme, että herättää keskustelua.Itse en haluaisi kolmatta jos en voisi kaikkia kotona hoitaa.No,nykyään on paljon muutakin kummalista..


Pulla - 24.09.2009 - 00:50

milli: varmaan fiksuna äitinä tiedät ettei kaikki ole niin mustaavalkoisella(?). ei kaikki sitä varmasti laiskuuttaan tee. muutama päivä viikossa hoidossa voi olla lapselle oikeasti piristävää . kuten aikaisemmassa keskustelussa sanoin, niin jopa 1,5v tyttöni nauttii silmin nähden muiden lasten seurasta. en silti ole hoitoon viemässä vaan nähdään kavereiden lapsia ja suunnitellaan avoimessa pk:Ssa käyntiä kerran viikossa tms.

sitten voidaan "haukkua" varmasti myös nämä mammat jotka pitävät lapsiaan omien parhaisksi näkemiensä virikkeidensä vankeina kunnes kouluun joutuvat...osa äideistä on niin kiinni lapsissaan etteivät päästä heitä harjoittelemaan normaaleita sosiaalisia taitoja. ei hyvä juttu myöskään.

kieltämättä en silti itsekkään ymmärrä niitä jotka vaan haluavat päästä helpommalla ja pistävät lapsen hoitoon 5päivää viikossa...jos kuitenkin kotihoito olisi mahdollista. varsinkin jos puhutaan alle 3v. lapsukaisista. itse aion olla käytännössä koti-äiti kunnes lapsi kolme. keikka tytötä toki teen nytkin, mutta olen niin "hirveä ja huono" että laitan lapsen isovanhemmille kaksi kertaa viikossa noin viideksi tunniksi. huom: isovanhemmat tekevät sen mielellään . isovanhempia hoitoapuna käyttäviä vanhempia on monesti myös teilattu laiskoiksi...tuntuu välillä, että ihan sama miten asiat hoitaa lapsen parasta ajatellen on silti huono...


Joyeux - 24.09.2009 - 12:12

Pulla: siksipä juuri on perhekerhoja, avointapäiväkotia, kerhoja ym paikkoja joissa kotona olevalle lapselle tarjotaan virikkeitä ilman että atvii päiväkotiin viedä Itse en kans ymmärrä toisen lapsen hoitoon vientiä, ellei siihen ole kunnon perusteet, kuten uupumus, sosiaaliset perusteet tms. Mutta jokainen toimii ja tekee kuten parhaaksi näkee. Ei oo multa pois


esikko - 24.09.2009 - 12:23

On kummallista, että kotiäidit haukkuu muita täällä laiskoiksi. Miten kukaan äiti voi luulla, että äitinä olisi mahdollista olla laiska? Ei mulla ainakaan ole aikaa olla laiska.
Jos haluan antaa toiselle lapselleni kiireettömän ja rauhallisen startin elämään, ja esikoiselle mahdollisuuden rutiineihin uuden ison elämänmuutoksen edessä (hoito 3xvko), olen laiska. Siis LAISKA?
Mä kun lulin, että laiskat ihmiset on niitä, jotka venyy kotona verkkareissa netin ääressä tuhlaten toisten hiellä ansaitsemia verovaroja...

Toivattavasti te hyvät äidit ymmärrätte, että jokainen äiti tekee varmasti mielestään lapsensa kannalta oikean ratkaisun huolimatta siitä minkälaisena anonyymit parkkilaiset häntä pitää


Olenkohan minäkin - 24.09.2009 - 13:13

Laiska? Olen jäämässä työttömäksi, mutta aion silti pitää lapsen hoidossa 10pv/kk. Ei ole musta reilua katkaista luotettavaa ihmissuhdetta lapsen elämästä vain sen takia, että jään kotiin (ehkä lyhyeksikin aikaa). Ja saanpahan tehtyä vaikka pientä keikkahommaa paremmin, kun on etukäteen sovitut päivät, jolloin lapsi on hoidossa. Aiemmin, kun olin lapsen kanssa kotona, kaikki omat menoni jouduin järjestämään sen mukaan JOS saan lapsen jonnekin hoitoon ja aina piti tosiaan alkaa kerjäämään lapsen vahtia.


tietämättömyyttä - 24.09.2009 - 13:58

Ehkä tällä(kin) palstalla on enimmäkseen sellaisia nuoria ihmisiä, joilla ei ole vielä kovin paljon elämänkokemusta ja jotka eivät muutenkaan ole ehtineet nähdä kovin paljon elämää ja maailmaa. Siitä syystä heille tulee sellainen kuvitelma , että vain minun tapani on oikea ja kaikki muut vääriä ja että kaikkien kuuluu tehdä niin kuin minusta on oikein. Kun vuosia, ja vuosikymmeniä tulee lisää, niin useimaat muuttuvat suvaitsevaisemmiksi, tai sitten vielä entistä pahemmiksi, jos koko elämä on pyörinyt suunnilleen oman navan ympärillä eikä muusta mitään tiedä.


Niinhän se on - 24.09.2009 - 15:00

että nainen on naiselle susi. Kävisiköhän isät tälläistä keskustelua keskenään? Jos olettas että olisi jokapäiväistä että isät jäisi kotiin lasten kanssa ja äidit olisivat töissä.
Ja yrittäisikös isät hoitaa kaiken yksin ilman apuja? Paitsi tietenkin se vaimoke auttais kun tulis töistä.

En usko että lapsista tulee huonompia, oli ne sitten kotona tai hoidossa jokusen päivän viikossa. Vai lieneekö nyt niin että kokonainen sukupolvi äitejä onkin päiväkodissa kärsinyt sellaisia henkisiä vaurioita jotka näkyvät nyt kun on saatu omia lapsia?
Mene ja tiedä.


äitix3 - 24.09.2009 - 22:28

Kymmenen vuotta olin kotona lasten kanssa.
Lapset syntyi 5.ssä vuodessa.
Ei olisi tullut mieleenikään viedä hoitoon.
Rankkaa aikaa sen voin sanoa,mutta päivääkään en antaisi pois.Se aika meni NIIIIN nopeasti muutenkin.
Eikö enää kyläillä ja käydä äitilapsipii´reissä yms.
Kyllä lapselle riittää "virikkeeksi"äitikin.Tai siis äiti joka leikkii lapsen kanssa,eikä katso teeveetä tai tietokoneen näyttöä....


Nikotus - 24.09.2009 - 23:09

Niinhän se on: Tätä olen myös itse miettinyt. Olisivatko miehet samanlaisia?

Mielestäni on mukava kuulla muiden mielipiteitä, miten ovat asioita kokeneet ja miten ovat omalla kohdalla toimineet. Mutta en ymmärrä, miksi usein pitää alkaa suorastaan "henkilökohtaisuuksia" heittämään. Itseä lähinnä vain tympii sellainen. Ei se ole kunnon keskustelua. Asioista voi olla montakin eri mieltä, mutta sen voi tehdä tyylilläkin.

Itse muuten haluaisin, että lapsella olisi virikkeenä muutakin kuin ainoastaan äiti. Tarkoitan tällä, että aina korostetaan äidin tekemisiä ja jättämisiä. Mutta entä se lapsen ISÄ? Itse pidän tärkeänä, että isäkin osallistuu lapsen elämään ja tarvittaessa pärjää yksinäänkin lapsen kanssa.
Tietenkin kaikilla lapsilla ei ole isää (tai äitiä) syystä tai toisesta, mutta kun tämä mahdollisuus on, mun mielestä molempien vanhempien panos on tärkeää lapsen elämässä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|