Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Miten piltistä eroon?

Janna - 21.09.2009 - 21:27

Siinäpä se kysymys jo taisi tulla. Eli miten pääsen piltistä eroon? Poika, nyt 1,5v ei suostu syömään mitään muuta lämmintä ruokaa kuin pilttejä. Kun yritän tavallista ruokaa tarjota niin alkaa älytön huuto ja sylkeminen. Yritetty on ja kauan!
En tiedä millaisia ruokia kannattaisi tehdä että suostuisi syömään. Sitä piltin "limaisuutta" kun on aika vaikea matkia..
Olisiko kellään hyviä vikkejä?
kiitos etukäteen!


VASTAUKSET:


E82 - 21.09.2009 - 21:35

Kannattaa sotkea sitä purkkiruokaa tavalliseen ruokaan. Aluksi paljon ja pikku hiljaa vähentää purkkiruuan osuutta. näin meillä ainakin on totuteltu uusiin ruokiin.


huijaus - 21.09.2009 - 21:54

Kokeile nyt ensalkuun laittaa omaa mössöä piltin purkkiin, ja sitten näyttävästi tarjoilet "pilttiä". Jos kelpaa, niin vika ei ole ruuan maussa tai koostumuksessa vaan siinä purkissa.

Mitäs luulet, montako päivää on syömättä jos muuta ei tarjota? Ja montako päivää sinä kestäät kuunnella nälkäistä kitinää?

1,5v on ehkä vähän pieni, mutta voiskohan kokeilla ottaa mukaan ruuanlaittoon.... pesemään kaverina perunoita, nostelemaan salaatit kulhoon, maistelemaan raaka-aineita jne helppoja juttuja. Josko se innostus siitä lähtisi?


Möhkis - 22.09.2009 - 08:37

Mulle tulis mieleen tehdä perunalihasoselaatikkoa (keitä jauheliha, ja notkista muusi sillä keitin liemellä, tulee maukasta ja mietoa), karjalanpaisti on toinen mikä on namia, mä siivoan karjalanpaistilihoista jo ennen uuniin laittoa "roskat" veke ja pienin pieneksi niin on sopivan kokoisia sitte pojan lautaselle myös. Noi on takuuvarmoja mitkä meillä uppoaa (tosin syö kyllä mitä vain omatekoista "nammia") ja saa sellaiseksi tahmaiseksi lautasella, perunalihasoselaatikko jo itsessään ja karjalanpaistin liemensä avulla.


meillä - 22.09.2009 - 08:53

saatiin siten että pilttiruoan sekaan laitettiin tavallista ruokaa, aina pikku hiljaa enemmän ja enemmän. Ja muutaman viikon päästä hän ei enään hoksinutkaan kun söi tavallista ruokaa..


Aino - 22.09.2009 - 10:46

Meilläkin oli jossain vaiheessa aika nirso poika, mutta seuraavat asiat varmaan vaikuttivat siihen, että nyt syö lähes mitä vaan (jos on nälkä):
- syödään kaikki yhdessä ja samaa ruokaa (ja aikuiset joskus jopa myhäillen ja maiskutellen, että hyvää on)
- ruoassa on käytetty mausteita ja ripaus suolaa, itse asiassa emme omaan annokseen lisääkään mitään (lapsi ei tykännyt mauttomista ruoista)
- ruoka onkin Piltin matkimisen sijasta ihan täysin poikkeavaa vanhasta, eli isoja paloja, joita voi noukkia sormin
- haarukka (lasten sellainen) on tietysti myös must-juttu, koska meillä aikuisillakin on


Meikkis - 22.09.2009 - 13:35

Kiusaukset ovat aika limaisia, kun kauan hauduttaa ja sitten risotto, kun jättää vetiseks.

Meillä on kyl päinvastainen ongelma, poika ei suostu syömään purkkiruokia ollenkaan. Joskus olis kiva ottaa mukaan purkkiruokaa tai muuten vaan tarjota, ettei aina tarvis pähkäillä, mitä tekis ruuaks. Mut ei ku ei.


Janna - 22.09.2009 - 13:45

Kiitos kaikille vastauksista!
Taidan kokeilla pilttiin sekoittamista, voisi toimia meilläkin. Kas kun en ole itse tuota ikinä ajatellut...


voi pyhä sylvi! - 22.09.2009 - 20:43

Tonttujako tämä palsta on pullollaan?

ÄLÄ OSTA PILTTEJÄ!!!
KYLLÄ LAPSI SYÖ KUN NÄLKÄ TULEE!

VOI ELÄMÄ KUN JOTKUT ON TOOPEJA!!!

Jos neuvoni ei miellytä niin sitten ostat pilttejä ja syötöt niitä kersalles, mut lopeta rutina.


ev - 22.09.2009 - 21:12

Sekaa piltin joukkoon omia ruokia hiukan kuten muusia, keittoja ym. Jätä se suola aluksi pois ja suht tuoreita vihanneksia mukaan et tuo kuitenki makua. Meillä oli aluksi hiukan ongelmaa, kunnes alotin ihan jauhelihakeitolla ja muusilla, nakeilla


Täällä - 22.09.2009 - 22:43

on kaikkien `pyhä sylvien`hyvä huudella mitä vaan, jos itsellä ei ole kokemusta esim huonosti syövästä lapsesta. Onneksi en ole sinun lapsi, huutamisesi jo paistaa kirjoituksestasi läpi.Asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia, vai onko sinulla täydellisellä ihmisellä täydellinen lapsi, ollut heti syntymästä alkaen? Syö, nukkuu ja leikkii täysin moitteettomasti jne. Menee ja tulee täysin käskyjesi mukaan. Kannattaa varmasti ensin miettiä asioita omalla kohdalla, kuin alkaa ensin hutkia ja moittia, ja sitten vasta oivaltaa asian ydin!


voi pyhä sylvi! - 23.09.2009 - 20:55

Kyllä, lapseni on täydellinen ja minäkin olen täydellinen äiti/vaimo/nainen. Kiitos kysymästä.

Mitäs olette opettaneet kakaranne syömään pelkkää purkkiruokaa!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|