Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Te joilla lapset pienellä ikäerolla...

Tilda - 21.09.2009 - 08:07

Kertokaa te joilla on lapset pienellä ikäerolla miten selvisitte? Meillä on 2v3kk ja 6kk ja tähän asti on mennyt yllättävän hyvin...mut nyt viimeiset pari viikkoo on ollu toooosi raskaita. Vauvan yöt on älyttömän levottomia ja herää harva se aamu 5-6 aikoihin ja on sitten tietty tosi kärttynen kun herää kesken unien. On älyttömän kiinni mussa (tississä?)ja iltaisin iskä ei kelpaa edes kantamaan, saati yöllä, vain mä saan sen rauhottumaan. Pulloraivareitakin on alkanut olla kun muutaman kerran ollaan koitettu et jos mies antais yöllä pulloa et mä saisin edes joskus nukkua, vaan ei...elämä tuntuu tällä hetkellä jotenki niin älyttömältä et en nää muuta keinoa ku mennä päivä kerrallaan eteenpäin tän väsymykseni kanssa. Tiedän tietysti et ei vauva-aikaa ikuisesti kestä ja jossain vaiheessa tää härdelli maksaa ittensä takaisin mut kun vaan jaksais sinne asti...onneks mulla on ihana mies jolle kyllä tulee v.......tua välillä ihan syyttä ja tajuan ottaa omaa aikaa monta kertaa viikossa ja nukun päikkärit aina kun mahdollista et kaikki keinot köytössä oman jaksamisen suhteen mut silti jotenki tänä sateisena maanantaiaamuna tuntuu et voihan kele! Siis tän kirjoituksen tarkoituksena on et tän kokeneet kertokaa missä vaiheessa se helpottaa, miten ootte yörumban järjestäneet ettei vanhempi lapsi herää toisen huutoon ja ylipäätään et tästä selviää täysjärkisenä...?


VASTAUKSET:


äiti1981 - 21.09.2009 - 12:24

Täällä pojat 2v2kk ja 11kk. Pojat nukkuu kokonaan eri kerroksissakin. Esikoinen saa niin kovia kauhukohtauksia öisin, ettei tulis muuten mitään. Vauvakin on ollut aina todella huono nukkumaan ja syykin lopulta löytyi; refluksi. No mutta joo raskasta on, eikä tää ainaka juuri oo helpottanu, muuttaa muotoaan ehkä vaan koko ajan Ensimmäiseen kolmeen kuukauteen vauva ei nukkunut kuin sylissä tai koliikkikeinussa. Jos on vähän rauhallisempaa,niin sitten tulee vähintään hampaita tai flunssa jommalle kummalle No mutta tarkat rytmit yritetään täällä pitää, se auttaa jaksamaan. Jos pojat laitetaan liian myöhään nukkumaan, niin yötkin on levottomia ja herätään liian aikaisin . Esikoisella on tosi kova uhma päällä ja se syö vanhempien hermoja kiitettävästi. Ulkoilua myös rutkasti koko köörille joka päivä

Tsemppiä! Kyllä tämä tästä. Ja kaiken tämän vuodatuksen jälkeen voin todeta kuten aiemminkin, että päivääkään en kuitenkaan vaihtaisi pois ja en voisi kuvitella eläämää ilman poikia ja poikia ilman toisiansa. Lapset saa toisistaan tukea ja turvaa ja ovat toisilleen rikkaus <3 Itsellä ei koskaan ollut lapsena saman ikäistä sisarusta ja kuinka sitä kaikilla reissuilla ja leikeissä olisin kaivanutkaan ja sitä yritänkin muistella arjen raskaudessa ja kaikessa helvetillisyydessään Rutkasti on kuitenkin niitä hyviäkin hetkiä!


Momma - 21.09.2009 - 19:14

Meillä on pojat samalla ikäerolla kuin teilläkin, mutta meillä ollaan teitä vuoden vanhempia. Kyllä meillä nykyään on jo kivaa. Meillä molemmat on valvonet öisin 1-vuotiaaksi saakka, mutta sen jälkeen on mennyt yöt hyvin.

Mulla olisi ihan pää haljennut, jos ei olisi noita perhekerhoja, joissa tapaa muita samassa suossa rämpiviä. Koita hakea seuraa, jos mahdollista. Se piristää aina.


meillä - 21.09.2009 - 20:13

lapset ikäerolla 1v3kk ja 1v7kk ja onneksi ovat osanneet nukkua yönsä toisiaan häitsemättä, vaikka vanhenpiaan ovatkin kaikki valvottaneet. Nuorin nyt 2v ollut tähän asti tosi huono nukkumaan, herättänyt huudollaan toiset ihan muutamankerran elämänsä aikana. Ja kun 2v tuli täyteen hoksasi että yöllä nukutaan eikä kukuta, paitsi jos näkee painajaisia. Nyt meillä nautitaan kohtuullisista öistä.


ap - 21.09.2009 - 20:59

Kiitti! Juu kerhot on kyllä ihan ykkösiä ja kavereilla on myös pieniä lapsia et vertaistukea ja seuraa löytyy onneks. Lähinnä vaan halusin kuulla ettei tähän väsymykseen kuole...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|