Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

2v piirtämisestä

Maya - 18.09.2009 - 22:27

Meillä on viime kuussa 2 vuotta täyttänyt tyttö. Oli aika yllätys, kun tuossa ihan vasta jokunen viikko sitten alettiin piirrellä. Häpeäkseni myönnän, ennen tätä ei olla oikeastaan kynien kanssa touhuttu, kokeiltu joskus, mutta oli sitä, että suuhun kaikki jne....jäi sitten tuo homma.

Niin mietin vaan, että tyttö on nyt siis muutaman viikon piirrellyt (paperia ja kynät aina saatavilla) ja piirtää jo "pääjalkaisia" eli niitä ukkeleita, joilla on pää, silmät, suu, kädet ja jalat, mutta siis jalat lähtee melkein päästä jne. Mutta tunnistettavia ihmisiä kyllä. Aluksi veteli vaan ympyrää ja viivaa paperille täysin päämäärättömästi, mutta sitten yhtäkkiä vain alkoi tulla näitä ukkeleita.

Eka lapsi kyseessä ja tietenkin olin heti, että mahtavaa ja upeeta! Miten yleensä lapset lähtee piirtämään, siis missä iässä? Olenko vain tohkeissani, vaikkei tämä nyt niin ihmeellistä olisi. Jotenkin vaan ajattelen, että tuskin itse edes pidin kynää vielä oikein tuossa iässä...


VASTAUKSET:


moi - 18.09.2009 - 22:50

meillä on kynät ja paprut olleet esillä pitkään. tyttö 2v5kk piirtelee viivoja ja ympyröitä, joita itse kutsuu autoksi. olisin kyllä aika tohkeissani noista lapsesi piirroksista! vau!


hei - 18.09.2009 - 23:07

meillä tyttö 3,5 v ja vasta alkanut piirtämään noita ukkeleita joissa jalat lähtee päästä, että tosi aikaisin teillä lähtenyt piirtäminen vauhtiin tai sit meillä myöhään.


meillä - 18.09.2009 - 23:39

2v3kk piirtelee vaan sotkua. Vuoden vanhana aloiteltiin ja kuvat on edelleen samanlaisia. Ei mitenkään nimeä omia tekeleitään, mutta on aivan innoissaan kun vanhempi piirtää tunnistetavia juttuja. Värityskirjaa kanssa välillä väritellään, ettei äidiltä lopu mielenkiinto piirusteluun ihan täysin.
Mä kanssa kuvittelin, että vois antaa kynien ja piirustusvihon olla aina saatavilla, mutta lopputulos oli vaan taidetta seinillä ja lattioilla ja muissa ei-toivotuissa kohteissa....


ja minä - 19.09.2009 - 02:07

en yksinkertaisesti usko sua,valehtelia,sorge.


kyllä - 19.09.2009 - 07:49

meillä tulee 2v ja epämäärästä suttua et epäilempä.


jaa - 19.09.2009 - 09:15

Lapset on erilaisia joten miksei olisi totta! Meillä tyttö on alkanut piirtää ihmisiä (aika epämääräisiä) tässä ehkä lähempänä kolmea vuotta, mutta siskonpoika piirtelee samanikäisenä jo aika hienoja ja monimutkaisia kuvia.

Ei kannata valehtelijaksi väittää jos eri asioissa edetään eri tahtia.


zen84 - 19.09.2009 - 10:28

Kattoko kukaa sitä 45min spesiaalia, silloin muutama viikko takaperin! Siinä oli sellain tyttö joka piirsi jo 4vuotiaana todella hienoja kuvia!! Siis sellaisia oikean näköisiä kuvia!!
Voihan olla että ap:n lapsesta tulee todella lahjakas piirtäjä!!!


Kirsikka666 - 19.09.2009 - 11:20

Mulla toi tyttö piirsi myös jo tuossa iässä tunnistettavia hahmoja, ja onkin nyt liki 13-vuotiaana melkoisen hyvä piirtäjä ja maalaaja.
Ole vaan tohkeissasi, ihanaahan tuo on, ei meillä nuo pojat, 2 v 4 kk, saa muuta kuin suttua aikaiseksi!


Meemi81 - 19.09.2009 - 13:21

Meillä poika ny 2v ja 8kk, ja piirtää vielä pelkkää suttua ja viivoja...


annis - 19.09.2009 - 22:04

meillä tyttö täyttää marraskuun alussa 3. kesällä piirsi tasan yhen selkeen pääjalkaisen ja se jäi sit siihen. piirtelee viivoja ja ympyröitä, suuria linjoja . ja sit semmosta pientä piperrystä, jota saa kirjottamiseksi.


Odelia - 19.09.2009 - 22:38

Anteeksi, että tungen tähän ketjuun... Mutta minkä ikäisenä olette oikein aloittaneet piirtämisen/maalaus yms jutut?

Kun tuntuu, että jotku aloittaa tosi aikaisin. Jotkut multakin jo kyselleet, kun ette ole vielä aloittaneet.. ja neiti vähän pälle 1v. Päiväkodissa on maalausta yms, mutta oli siitä joinakin kertoina kieltäytynyt.


ansku - 20.09.2009 - 09:26

Eiköhän sitä piirrellä ehdi..meidän 1,5wee piirtää pari viivaa ja söherrystä..eikös se ole pääasia et on kivaa!! Maalaamista aateltiin kokeilla sormiväreillä(pensseliä käyttäen) tässä lähiaikoina..jos on äitiinsä tullu niin ei vielä aikuisenakaan piirrustukset oo kovin kummosia


ap - 20.09.2009 - 10:44

Miksi joku ei usko? No en voi mitään, jos lapsi piirtää, mutta näyttää rakastavan piirtämistä ja olisi aina kynä kädessä. Joskus saa raivarin, kun pitää lähteä ulos ja haluaa vaan piirtää. Toivottavasti into säilyy, piirtäminen on ihan hyvä harrastus. Vaikkei taiteilijaa tulisikaan niin käden ja silmän hyvä yhteistyö toki auttaa monissa muissa asioissakin.
Minä otin talteen muutamia "töitä" ja laminoin ne ja ovat nyt seinällä Värien käytöstä sen verran, että aina käyttää paljon pinkkiä ja lilaa Oikea pikku prinsessa. Ei esim. halua piirtää mustalla tms.

Nyt keksi, että piirtää esim. sanomalehtiin ihmisen kuviin silmälasit (isällään on silmälaist) ja piirtää siis kaksi ympyää aina kaikkien ihmisten silmien ympärille ja tulee näyttämään, että "siimälasit" On nää niin hauskoja nää kehitysvaiheet

Sormivärejä ei olla kokeiltukaan...apua! Hermostuttaa se sotku! Taikataikinaa muovailtiin yksi päivä ja sitä oli jopa katossa sen session jälkeen! En tiedä miten mahdollista, mutta kuitenkin.


natunen - 20.09.2009 - 11:38

Noista sormiväreistä yms muista sotkuisista jutuista että laitoin meidän tyttäret vessaan maalailemaan,,oli niin helppoa pestä pois sitten sekä tytöt,että vessa


Neppari - 20.09.2009 - 22:29

Minä aloitin tosi pienenä piirtämään ja askartelemaan, en muista kuinka aikasin tuli noita "ympyräjalkaisia", mutta 3-vuotiaana olin jo ihan kivan näköisiä kissoja piirrellyt! 3-vuotiaana leikkelin myös lehdistä kuvia ja liimailin niitä vihkon sivuille...!
Kaikki on mahdollista, hienoa että on noin etevä piirtelijä!


Täällä - 21.09.2009 - 00:05

tyttö 2v4kk piirrellyt paljon noin 2-vuotiaasta alkaen, nyt tulee pääjalkaisia ja tykkää myös kovasti värittää värityskirjoja, missä onkin jo taitava.
Vesi-ja sormiväritykset on ihan hauskoja, kyllä ne tahrat pesussa lähtee niin lapsesta kuin pöydästäkin!


hande - 22.09.2009 - 18:04

Luulisin että siinä 2v tienoilla on hyvä aloitella piirtäminen,paljon tietty lapsesta riippuu
Mun tyttö aloitti aikaisin piirtelyn(alle 2v) ja kaikkiin lehtien yms ympyröihin piirteli naamoja.Teletapit oli kovassa huudossa silloin ja alle 3vnä piirteli jokaisen teletapin.Mulla on lompakossa ihana piirros missä äiti työntää vaunuja ja vauva kurkkaa niistä,neitonen oli 3v6kk

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|