Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

lapsen hoito ja vapaapäivä

Nikotus - 16.09.2009 - 22:33

Itsellä on joskus lauantaisin töitä ja vastaavasti viikolla vapaapäivä. Lauantaisin tenavaa (2v) ei viedä hoitoon vaan on kotona isänsä kanssa tai anopin luona. Ja sunnuntait myös on kotona.

Tähän asti olen pitänyt lapsen pois hoidosta vapaapäivänäni, mutta nyt mietin, josko veisikin hoitoon. Useimmiten on kuitenkin itsellä jotain asioita, joita pitäisi hoitaa alta pois. Anoppi katsoo aina mielellään tarvittaessa, mutta toisaalta tenava viihtyy hyvin hoidossa ja on aina menossa hoitoon, kun kysytään (kavereita jo kaipailee...).

Miten muut ovat tehneet satunnaisena vapaapäivänään? Onko lapsi kotona vai hoidossa?


VASTAUKSET:


Moi - 16.09.2009 - 22:44

Mulle oma vapaapäivä on myös lapsen vapaapäivä (meidän lapsi on nyt 2v5kk), teenkin kun on noin pikkuisesta kyse. Lapsi tulee mukana asioiden hoidossa, ja järkkään juttuni niin, että päiväkodissa ollaan niin vähän kuin mahdollista.


Moin - 16.09.2009 - 22:47

siis "etenkin" eikä "teenkin"


Enni - 16.09.2009 - 23:03

täällä päin lapsi ei saa olla hoidossa jos vanhempi vapaalla. ja muutenkin itse pidän mielummin lasta kotona kun viikolle osuu vapaapäivä. tosin nythän olen äippälomalla joten lapsi hoidossa 15h/vko eli 3päivää.


Tepa - 16.09.2009 - 23:05

Minä teen kolmivuorotyötä ja mies tekee päivävuoroa, minulla sattuu melkein aina 2päivää vapaata viikolle, ne ovat myöskin lasten vapaapäiviä. Tai siis pienemmän 2v, isompi 6v, käy sen 4h eskarissa. kyllä hoitopäivä käy välillä lapselle työstäkin, mieluummin ollaan kotona yhdessä, kuin että veisin lapsen hoitoon.


Nisa - 16.09.2009 - 23:24

meillä ainakin tämä syyskuu menee näin.. koko kuukaudesta maksetaan, ni lapsikn hoidossa, ni äiti siivoo, ym.. vien vähän myöhemmin ja haen välipalan jälkeen.. jos menoa niin kotona, esim. perjantaina hammastarkastus niin vapaapäivä.. poika pian 1v5kk.


leevi - 17.09.2009 - 07:29

meillä vajaa 2v, minun arkivapaana ollaan lapsen kanssa kotona mutta jos joskus menoa kaupunkiin tai muuten pidän perusteellisen siivous päivän, niin silloin vien hoitoon ainakin puoleksi päiväksi. Usein on 2 arki vapaata peräkkäin.


Kirsikka666 - 17.09.2009 - 07:47

Jos on asioita hoidettavana, virastoissa, pankissa, kauppakäyntejä, niin kyllä sillä lapsellakin on mukavampaa siellä hoidossa kuin äidin mukana istua milloin missäkin. Ja kun kerran on satunnaisista arkivapaista kyse, ei siis montaa päivää viikossa, niin minäkin veisin, varmaan lyhyemmäksi päiväksi, mutta rytmikin säilyy paremmin. Niin, ja joutuuhan sitä maksamaan täyden maksun silti, niin miksi ei äiti voisi hyödyntää, ja todellakin vaikka siivota rauhassa. Lapsenkin kanssa toki pystyy tekemään mitä vain, (paitsi ehkä ei villien kaksosten) , mutta miksi ei tekisi sitä "helpommin". Siivous sujuu mukavasti, kun ei ole pientä auttajaa mukana, saa tehdä eikä tarvitse miettiä pienen ruoka-aikoja, eli yhtä kyytiä voi siivota! Plus että kuka lapsi nauttii, jos menee pitkä aika asioiden hoitoon? olisikohan tosiaankin mukavampi sielää hoitopaikassa leikkiä ja levätä muiden lasten kanssa? Vai nauttiiko lapsi esim rattaissa, turvaistuimessa ja kauppakärryissä istumisesta?
Ap, sinulle sanoisin, että vie vain hoitoon, jos siltä tuntuu. Ainakin niinä päivinä, kun sulla on asioita hoidettavana, tai vaikkapa isompi siivousurakka mielessä!


Hei! - 17.09.2009 - 09:34

Minä ainakin toivoisin, että lapset hoidettaisiin vapaapäivinä kotona. Päiväkodissa on ihan eri tunnelma aina, kun on vähän vähemmän lapsia paikalla. Täydet päivät hoidossa oleva lapsi näkee niin vähän vanhempiaan, että kaikki mahdollinen aika pitäisi mielestäni sitten käyttää lapsen hyväksi. Ei ole lapsen kannalta reilua, että lapsi näkee viikon aikana hoitajiaan enemmän kuin omia vanhempiaan. Jos vielä itse olet sitten lauantaina töissä, niin äidin huomio jää kyllä lapselta aika vähiin.

Mutta jokainen varmasti tietää mikä on lapselleen parasta


äippä - 17.09.2009 - 09:52

teen paljon viikonlopputöitä, mutta arkivapaina haluan yleensä olla sitten pikkuiseni kanssa (2v.). minulla on niin kova ikävä, että tykkään ottaa hänet mukaan kauppaan ym. asioille ja kyllä hänkin nauttii mielestäni kun pääsee äidin kanssa viettämään "tyttöjen päivää". hoidossa käyminen aika rankkaa kuitenkin vaikka siellä viihtyy. välillä kuitenkin otan omaa vapaata, noin kerran kuussa tai kahdessa kuussa. meillä ukko reissuhommissa eikä lapsenvahteja ole, joten kaipaan silloin tällöin hetken omaa aikaa. eihän niistä päivistä tarvii makssa kun lapsi ei ole hoidossa, kun ne ilmoittaa etukäteen.


äidit kotiin - 17.09.2009 - 11:28

Jos olisin töissä ja vapaapäivä olisi viikolla, EN veisi lapsia hoitoon - enkä taatusi anopille! On se kumma, etteivät vanhemmat voi/osaa/viitsi lapsiaan hoitaa, vaikka ovat:
1) Vuorotyössä, vapaapäiviä viikolla.
2) Osa-aikatyössä tai töissä vain satunnaisesti.
3) Äitiys- ja vanhempainlomalla.
4) Hoitovapaalla.
5) Lomautettuna.
6) Työttömänä.
7) Kotiäitinä / koti-isänä.

Ja AP:lla 2-vuotias - 2v. oikea paikka on KOTONA! Miksi lapsi pitää viedä hoitoon, jos äiti tai isä on kotona? Niin - ja miksi se isä ei hoida lastaan lauantaisin vaan lapsi viedään anopille??? Hyi olkoon


huh - 17.09.2009 - 11:47

tulihan se mikkoskakin sieltä lopulta mielipiteensä kertomaan. Hyi kaikki töitä tekevät äidit, epäkelpoja olette!


hei - 17.09.2009 - 12:04

meillä ei saa viedä vapaapäivänä hoitoon enkä kanssa veisikään koska olen viikonloppuisin töissä ja viikolla aikaa lapsen kanssa vapailla touhuta.


** - 17.09.2009 - 12:22

Ihmettelen muutaman lausumaa; meillä ei saa viedä lasta hoitoon jos on vapaapäivä. Tämä nykyinen päivähoitolakihan mahdollistaa sen, että vanhemmat ovat työttömänä kotona ja lapsi hoidossa. Millä perusteella hoitopaikka voi kieltää hoitoon viennin, jos vanhemmalla on vapaa päivä?

Ja siis en ole sitä mieltä, että lapsi pitäisi viedä hoitoon. Mukavahan se on kotona olla äidin/isän kanssa. Mutta käsittääkseni hoitopaikka ei voi kieltää lapsen hoitoon viemistä.

En kyllä täysin tyrmää hoitoon viemistäkään jos on asioiden hoitoa. Musta tuntuu, että lapsella on mukavampi olla tarhassa muutama tunti esim. hiekkalaatikolla kuin juosta äidin mukavan asioita hoitamassa. Etenkin jos noita asioita on paljon. Kaks vuotias ei varmaankaan nauti pankkijonossa seisomisesta tai jonottamisesta vakuutusyhtiön tiskille tms.


Momma - 17.09.2009 - 12:52

Kai sitä taas saa jokainen tehdä tavallaan. Ihan hyvin voit joskus pitää myös itselläsi vapaapäivän(=siivouspäivän).

Minä itse en ole vielä lapsiani hoitoon laittanut ja kuljettelen heitä mukana milloin missäkin. Minusta ei haittaa olleenkaan, että 3- ja 1,5-vuotiaat poikani ovat mukana asioilla. Kyllähän lastenkin on hyvä nähdä esim, että ruokaa täytyy käydä ostamassa kaupasta eikä se vain ilmesty tyhjästä lautaselle.


äitien asioinnit - 17.09.2009 - 12:53

Mitähän "asioita" nämä pilttinsä hoitoon kuskaavat äidit hoitavat? Käyttekö joka viikko pankissa ja vakuutusyhtiössä? Olemme käyneet pankissa vuoden aikana tasan kerran. Vakuutusyhtiöissä emme ole käyneet ainakaan 10 vuoteen. Lähes kaikki asioinnit pankkiin, sähköyhtiöön, vakuutusyhtiöön, puhelinlaitokselle jne. voi hoitaa kotoa käsin, joko internetissä tai puhelimella.

Ja se koira älähtää johon kalikka kalahtaa Ettei vaan olisi niin, että ÄIDIN onkin vapaapäivänä mukavampi vetää lonkkaa kotona? Tai kuljeskella vaateostoksilla, lasten ollessa päivähoidossa tai sillä anopilla?! Kotihoito on lapsen etu, kun on turvallinen koti ja kunnon vanhemmat. Liisa Keltikangas-Järvinen on tätä mieltä ja hän on kasvatustieteen professori. Jos äidillä ja/tai isällä on vapaata, miksi lapsi on aina päivähoidossa tai mummoilla?


Hei! - 17.09.2009 - 12:59

Minä mietin ihan samaa kuin "äitien asioinnit". Netissä ja puhelimitse kaikki asiat nykyisin hoituu. Parturissa voi käydä, kun mies on kotona ja lasten kanssa siivoamisen tai kaupassakäynnin vuoksi ei ole mielestäni tarpeellista lasta hoitoon laittaa. Tietenkin, jos on ottanut esim. hammaslääkäriajan vapaapäivälle, niin lapsi voi sen tunnin hoidossa olla mielummin, kuin lääkärissä äidin ja hoitajien "riesana".


** - 17.09.2009 - 13:04

äitien asioinnit: Kehen viittaat tällä kalikan kalahtamisella? En näe yhtään kommenttia, missä sanottaisi, että lapsi on AINA hoidossa jos isällä/äidillä on vapaata. Tai että näitä "asioita" hoidettaisiin JOKA VIIKKO, kuten sinä väität.

Kirjoitin: "En kyllä täysin tyrmää hoitoon viemistäkään JOS on asioiden hoitoa". Huomaa sana jos. Sen yhden kerran vuodessa jos sattuu olemaankin jotain virastoasioita hoidettavana, niin miksei lapsi voisi olla hoidossa tuota aikaa. Ja ihan kaikkia asioita ei voi hoitaa netin kautta (esim. passin hakeminen poliisilaitokselta) Ja missään en sanonut, että itse näin tekisin, minulla kun ei ole vuorotyötä, vaan vapaat on aina viikonloppuna


** - 17.09.2009 - 13:13

äitien asioinnit: Otatko lapset mukaasi, kun sulta otetaan papa-koe? Vai ottaako miehesi vapaata työstään, jotta pääset lääkäriin?

Katsos asiat ei ole ihan niin mustavalkoisia, kuin annat ymmärtää.


Lellu - 17.09.2009 - 13:14

Onpas täällä yllättävän paljon Mikkosia.

Jokainen tosiaan tekee, miten haluaa. Turha on moralisoida kenenkään tekemisiä. Tottakai jokainen varmaan haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa lapsiensa kanssa. En usko, että monikaan vetää lonkkaa kotona ja monet asiat voi johtua myös ihan jopa perhetilanteestakin. ja se napanuora on joskus katkaistava. (Tästä lauseesta tulee ainakin joltain Mikkoselta varmasti sanomista, mutta hänellä on sananvapautensa) Meidän poika on hoidossa, kun minulla on vapaapäivä kerran kuussa. Saan siivottua rauhassa ja tehtyä ruokaa. Kyllä minä itse vaan olen parempi äiti, kun saan tehtyä joskus jotain kaikessa rauhassa. Koko perhe on silloin onnellinen tai ainakin meillä menee hyvin ja olen siitä onnellinen.


Hei! - 17.09.2009 - 13:58

Vastaan nyt, vaikkei minulta kysyttykään

Meillä ainakin papa otetaan neuvolassa, ja lapset ovat olleet mukana. Lasten neuvolakäynnin yhteydessä olen yleensä tuon asian hoitanut.

Jos minulla on sellainen asia, joka pitää ehdottomasti hoitaa ilman lapsia, niin silloin mies lähtee töistä aikaisemmin kotiin, jotta ehdin asiat toimittaa. Palkatonta siis...

Helppoahan se olisi viedä lapset hoitoon, mutta ei kai sen elämän aina niin helppoa tarvitsekaan olla?


** - 17.09.2009 - 14:41

Noh, mun mielestä on typerää jos mies ottaa palkatonta vapaata vaimon menojen takia (eikä kaikilla sitä mahdollisuutta olekaan), jos vaihtoehtona on viedä lapsi pariksi tunniksi tarhaan. Siitä hoitopaikasta maksetaan sama summa/kuukausi joka tapauksessa.

Ja itse en haluaisi olla haarat levälläni tutkimuspöydällä ja esim. 5vee lapsi katsoo vierestä. Mutta tyylejä toimia on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Jollekin toiselle tuo voi sopia, mutta mun kohdalla näin. Nämä on vaan mun ajatuksia, miten saattaisin toimia jos olisin vuorotöissä ja olisi asioita hoidettavana. Onneks mulla tällä hetkellä on liukuva työaika ja pääsen hoitaamaan asioitani (niitä vähäisiä) ennen/jälkeen työpäivän.


huh huh - 17.09.2009 - 14:55

Olen kyllä sitä mieltä että nämä mikkoset eivät osaa suhtautua mihinkään neutraalisti vaan kiihkoilevat mustavalkoisella ajattelutavalla joka on mielestäni käsittämätöntä.
Tyypillinen suomalainen perkele-mentaliteetti. "Minä hoidan lapset ite aina, vaikka hampaat irvessä. Ei elämän kuulu olla helppoa, Huono meiniinki mutta olkoon"
Kultainen keskitie kaikissa asioissa olisi monelle hyväksi.
Ap:lle, mielestäni voit ilman muuta pitää lasta satunnaisesti hoidossa ja huolehtia asioista, mitä sitten ovatkin.
Ite ainakin olen huomannut että kun esikoinen 2v nykyään on tarhassa 5h/pvä, ja ite ole kotona vauvan 5kk kanssa ni mulla on paljon enemmän laatuaikaa esikoisen kanssa kun vauvanhoito, kotihommat ja kaupassakäynnit on tehty pvällä ennen kun haen esikoisen tarhasta.
Hyi minua kun nautin elämästä enkä pode siitä huonoa omaatuntoa!


Minä - 17.09.2009 - 14:56

olen vienyt lapseni hoitoon, vaikka mulla on ollut vapaapäivä arkena. Tätä sattuu kerran kolmessa kuukaudessa. Ja äidin vapaapäivänä siivoan huushollin ja katson televisota rauhassa. Hoitopäivä kaksivuotiaalla on 7h.

Miksi äiti ei ole ansainnut vapaapäivää silloin tällöin?
Ja todentotta, sitä maksaa myös siitäkin päivästä jolloin lapsi ei ole hoidossa jos on näin satunnaista.
Minusta tämä alfa-äitiys on mennyt ihan järjettömiin. Pitää pystyä hoitamaan kaiken lapsi kainalossa. Ehkä äiditkin voisivat paremmin kun pitävät joskus vapaapäivän perheestä. Ja mikä sen parempi tilaisuus kuin arkivapaa. Älkäämme olko niin ankaria toisillemme ja itsellemme. Kaikki me tarvitsemme hengähdystaukoa.


äitien asioinnit - 17.09.2009 - 18:27

Vauvanhoidon, kotiruoan, siivoukset, pyykinpesut, päiväkerhoreissut, ruohonleikkuut, lumenluonnit yms. pystyy tekemään hyvin lasten ollessa kotona Pääsen kauppaan, äitiysneuvolaan, lastenneuvolaan, lääkäriin, jopa hammaslääkärille lasten kanssa. Olen onneksi ollut tosi terve. Lääkäriä tapaan lähinnä äitiys- ja lastenneuvolassa Ei miehen tarvitse olla töistä pois uusavuttoman perheenäidin ja vaimon takia. Papa-kokeen ottaminen kestää muutaman minuutin. Ihan hyvin on selvitty sekin aika lasten kanssa.

Ruokakaupassa käymme noin 2 kertaa viikossa. Mies tekee ostokset töistä tullessaan. Tai minä käyn lasten kanssa. Ja hyvin sujuu, menen vaikka aamupäivällä, kun lapset ovat virkeitä. Pankki-, puhelin-, vakuutus-, vero-, sähkö- yms. asiat hoidan internetissä ja puhelimella. Verotoimistossa kävin viimeksi 90-luvun alussa. Kampaajalla käyn kerran vuodessa, lapset voin ottaa mukaan. Kelan hakemukset: Kirje Kela-toimiston postilaatikkoon tai sähköinen hakemus.

Ei tarvitse olla hampaat irvessä, ei mikkoska, ei Alfa-äiti vaan tavallinen äiti "Laatuaikaa lapselle", sitä ei ole olemassakaan. Laatuaika on työssäkäyvien, huonoa omaatuntoa lapsistaan & kotitöistään potevien naisten typerä keksintö. Päivähoitopaikan hakisin lapsillemme, JOS sitä todella tarvitsisimme. JOS kävisin töissä yhtä aikaa mieheni kanssa. Kotiäitinä en päivähoitopaikkaa tarvitse En myöskään ymmärrä päivähoidon väärinkäyttöä.


Nikotus - 17.09.2009 - 18:50

Tuosta hoitomaksusta vielä, kun joku sanoi, ettei joudu maksamaan kuin vain niistä päivistä, mitä tenava on hoidossa. Näin asia ei meidän kunnassa ainakaan ole. Koko kuukauden hoitomaksu menee, jos on yli 13 päivää kuukaudessa hoidossa. Eli pari-kolme päivää vapaalla viikossakaan ei vaikuta maksuihin mitään, täysi maksu menee, oli tenava hoidossa tai ei. Keväällä pidin kahden viikon vapaan ja lapsi oli kotona -> täysi hoitomaksu kuitenkin koko kuukaudelta.

Mielenkiinto kyllä heräsi, kun joku laittoi, ettei vapaapäivänä saa jossain viedä hoitoon: Miten hoitajat kontrolloivat, onko joku vapaapäivää viettämässä vai ei? Työnantajatko ovat yhteydessä hoitajiin? Ja entäs jos sattuu olemaan yksityisyrittäjä? Ulkopuolisen silminhän voi joskus näyttää, että kotonahan yrittäjä vain luuhaa, mutta todellisuudessa tekee töitä kovastikin.

Tjoo, en mä kovin huonoa omatuntoa koe satunnaisen vapaapäivän hyödyntämisestä ja tenavan hoitoon laittamisesta. Lyhyemmän päivää silloin lapsi on hoidossa ja muutenkin pidetään mahdollisimman lyhkäsellä päivällä hoidossa. Pankissa olen kerran ollut jonossa tenavan kanssa tunnin verran eikä siitä tykännyt minä eikä tenavakaan. Kaikkea ei voi kotona hoitaa, toki joka viikko ei ole tällaisia asioita hoidettavana.

Anoppikauhua ei meillä koeta. Isovanhemmatkin saavat viettää aikaa lapsenlapsensa kanssa. Ja tenavakin tykkää.

Mites muuten, jos miehellä on vapaapäivä viikolla? Onko silloin lapsi kotona myös?


sulle - 17.09.2009 - 20:22

"äitien asioinnit", rivien välistä kun lukee, niin sun mielestä on päivähoidon väärinkäyttöä, jos äiti/isä satunnaisen arkivapaan aikana viekin lapsen hoitoon? kyllä sä olet sitten superihminen, kun sulta kaikki sujuu. Mutta onko se sulta pois, jos joku muu haluaa joskus tehdä jonkun asian helpommin vaikka sen pystyisikin tekemään lapsen kanssa? Voi ihme, mistä noita täydellisiä idi...eikun äitejä oikein tulee?


just - 17.09.2009 - 21:37

muo on aina ihmetyttänyt se et työttömät voi viedä vaikka joka päivä kokopvä-hoitoon,muta annas olla jos työssäkäyvä äiti tarvii lapselle hoitoa vaikka on vapaapäivällä,nii huh hui,sehän onkin ihan kamalaa...

Musta äitien siivous- ja asiontivapaat on ihan ok.


Mitä - 17.09.2009 - 21:38

HELVETTIÄ TAAS???? "äitien asioinnit" esimerkiksi. Sä luuseri elelet yhteiskunnan varoilla kotona ja me työssäkäyvät saamme tuntea jotain huonoa omaatuntoa, jos viemme lapsen hoitoon perkele hoitaaksemme ASIOITA!!!! Mä en ainakaan ota lapsia lääkäriin, hammaslääkäriin, kampaajalle, kosmetologille (ai niin, eihän äitien tarvitse itseään hoitaa...) mukaan, vaan todellakin hoidan omia juttujani, jos tarvetta on ja silloin lapsi menee HOITOON!

Toiseksi, mistä helvetistä tuo on peräisin, että kun tulet äidiksim olet huono sellainen, jos kaipaat jotain omiakin hetkiä ja omaa aikaa. EI, KUN SUN PITÄÄ OMISTAUTUA FANAATTISESTI PERHEELLESI 24/7 JOS OLET LAPSIA HANKKINUT!!! Herätys tähän päivään pölvästi!


kommenttina - 18.09.2009 - 08:43

Käsittämättömän kotiäiti-vastaisia asenteita - kotiäitien palstalla! Työssäkäyvät äidit purkavat täällä huonoa omaatuntoaan, lapsen päivähoidosta, kotiäideille?! Kotihoidontuki on kotiäidin "palkka". Tiesitkös edellinen, työssäkävä kiroileva äiti, että lastesi kunnallinen päivähoito maksetaan lähestulkoon yhteiskunnan varoista? Hoitomaksu, jonka maksat on nimellinen. Maksui ei kata päivähoidon kuluja

Pitääkö yhteiskunnan = veronmaksajien maksaa päivähoito äidin hömppämenojen ajaksi? Äiti on kampaajalla, istuu kosmetologilla, on laitattamassa rakennekynsiä, kiertelee vaatekaupoissa? Minusta äitien siivous- ja asiontivapaita ei tarvita. Kumma, jos terve, nuori ja jaksava ihminen ei saa kämppäänsä siivottua lasten kotona ollessa! Johtunee vain laiskuudesta?!! Perittäköön päivähoidosta kalliimpi maksu heiltä, jotka ihan huvikseen hoitoa käyttävät!


Raakku - 18.09.2009 - 13:53

Ihan vaan uteliaisuudesta haluaisin tietää miten nää äidit jotka vastustaa lapsen hoitoa jos äiti on kotona ja joiden mielestä asiointi ei ole pätevä syy viedä lasta edes anopille on organisoineet sellaiset lääkärireissut joille ei lasta SAA ottaa mukaan..?

Esim. äitipoli on täällä sellainen paikka ja jos siellä pitää käydä esim kerran tai jopa 2 kertaa viikossa, mies on reissutöissä tai muuten ei voi ottaa vapaata keskellä päivää? Jätättekö esim. alle 2 vuotiaan yksin sairaalan pihalle leikkimään siksi aikaa?

Kertokaas mullekin, meillä kun on tällänen ongelma!


Eih - 18.09.2009 - 14:56

Ei mene jakeluun mulla miksi äidillä ei saa olla vapaahetkeä?
Eipä tulisi itellä mieleenkään ottaa parivuotiasta tenavaa esim. hammaslääkäriin siksi aikaa kun mulla on suu täynnä kaikenlaisia vekottimia ja makaan siinä tuolissa. Pitäis nyt vähän ajatella myös niitä jotka ovat töissä tälläisissa paikoissa.
Kyllä miekin käyn lapseni kanssa kaupassa ja yms. mutta jossakin se raja menee.

Mitä varten sitten peräänkuulutetaan sosiaalista verkostoa josta voi pyytää apua kun sitä tarvii. Vai onko sosiaalisen verkoston puuttuminen johtanut sellaiseen ajatteluun -minä olen lapset tehnyt ja itse niitä hoidan koko ajan-? Ymmärrän toki etteivät kaikki tarvitse omaa aikaa tai apua, tai eivät ainakaan tunnusta tarvitsevansa. Mie kuitenkin tarvitsen ja silloin voi pyytää anoppia, kummia tai ystävää apuun. Tai päiväsaikaan viikolla viedä sinne hoitopaikkaan jossa on kivat tutut hoitajat ja joka on jokapäiväistä rutiinia ja arkea.


Sulle - 18.09.2009 - 16:17

"kommenttina": "Pitääkö yhteiskunnan = veronmaksajien maksaa päivähoito äidin hömppämenojen ajaksi?"

-Mä maksan se hoitomaksun joka kuukaudelta ja joka päivältä kuule, olin sitten töissä tai vapaalla, vai kuvitteletko, että kun pidän vapaapäivän ja lapsen kotona, vähennän laskusta -1 hoitopäivän?????? Hei hyvää päivää sullekin! Ja toiseks, mä makselen kuule sellaisia summia veroja, et ainakaan minkään kotiäidin on turha tulla mulla sanomaan, että yhteiskunta maksaa mun lapseni päivähoidon!!!!!!!!


Tulee - 18.09.2009 - 18:08

mieleen se joululaulu "laps' hankeen hukkuu unhoittuu..."


kyllä.. - 18.09.2009 - 18:09

meilläkin meni niin että koko kuukaudesta maksettiin ja ne päivät viikolla mitkä sattu olemaan itsellä vapaana niin poika oli hoidossa. Tosin itellä oli töitä ja koulua ja kodinhoitoa joten kaipa kotona tehtävät koulujutut lasketaan "työksi".. mutta kuitenki. Tulihan tuota nautittua hetki hiljaisuudesta ja siitä et sai kerrankin imuroida rauhassa tai lukea aamulehden ilman et kukaan repii sivuja tai kiukuttelee vieressä.


hei - 18.09.2009 - 18:26

meill käytössä kerroin, eli kun on laskettu että meillä lapsi on 15 päivää hoidossa kuukaudessa niin maksu on 160 e, en tiedä mitä tulot vaikuttaa tuohon summaan, mutta meillä maksu pienempi ja sen takia en voi viedä vapaapäivänä koska påivät ylittyisivät.


Moiks - 19.09.2009 - 20:06

suoraan sanottuna: ap on aika tekopyhä, keksii syitä,että ei tartte oman lapsen kanssa olla vapaapäivänään asiat VOI hoitaa, jos viitsii, useammanKIN lapsen kanssa


Nikotus - 19.09.2009 - 21:55

Ajattelin, ettei mulla enää mitään sanottavaa ole, mutta...

Moiks: Toki voi asioita hoitaa tenavankin kanssa. Näinhän olen tehnytkin. Välillä tosin anoppi tai mies on tenavaa katsonut, jos olen halunnut asioitani hoitaa yksinään joihin kuuluu mm. shoppailu jota yli kaiken inhoan. Kampaajalle taas ei kyllä tenavaa pysty hyvällä tahdollakaan ottamaan mukaan. Jos kerta helpommalla pääsee, miksi tehdä vaikeimman kautta?

Hoidostahan tenava on tähän asti aina ollut poissa, kun vapaalla olen ollut. Enkä oikeastaan aikaisemmin ole muuta ajatellutkaan, mutta nyt yksi päivä huomasin, että ihan oikeesti lapsi menee innoissaan hoitoon. Odottaa kavereita, kun muuten ei muita lapsia pahemmin näe enää, kun aloitin työt. Itsellä kun ei hyviä lapsellisia tuttavia ole lähellä. Ennen nähtiin muita lapsia päivisin kerhossa, jossa käytiin, mutta eipä enää siellä pääse käymään.

Ja täytyy sanoa, että mua ihmetyttää tosissaan tämä syyllistämiskulttuuri. Itseä lähinnä kiinnosti, miten muut ovat toimineet tällaisina satunnaisina vapaapäivinä. Lisäksi aina nousee keskusteluissa esiin kotiäiti vastaan työäiti ja sitten tapellaan kumpi on parempi äiti. Ja siitähän tappelusta ei voittajaa löydy kummastakaan osapuolesta.
Itse olin omalle lapselleni paras äiti kotiäitinä ja samoin olen nyt työäitinä. Itseni kanssa ei sentään onneksi tarvitse tapella.

Kiitos kaikille asiallisesti vastanneille "puolesta/vastaan/siltä väliltä" -vastanneille.


Mia - 06.10.2009 - 15:46

Itse veisin riipuen työvapaapäivien määrästä. Jos vapaita on paljon on lapsen hyvä nähdä kavereitaan ja saada tuttuja lapsi kontakteja. Pitkää taukoa ei saa päästää syntymään, muuten hoitoon jättäminen on taas hankala aloittaa uudestaan.

Satunnaisilla välipäivillä veisin omien tekemisieni laadun mukaan lapsen. Jos minun täytyy käydä pankissa tai muualla hoitamassa virallisia asioita, voisi lapsi olla hoidossa muutaman tunnin ja hakisin lapsen ajoissa viettämään kanssani vapaa iltaa.

Lasta kuitenkin ilahduttaa jo se että pääsee aikaisemmin kotiin. =) samalla saa omat asiat pois päiväjärjestyksestä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|