Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Lapsen kiukkukohtaukset

ei nimeä - 16.09.2009 - 17:28

Meidän ihanan suloinen poika ,2v, on tosi kiltti ja reipas muuten mutta kun mennään esim. puistoon jossa on todella kivaa yleensä, ja siellä vietetäänkin aikaa n. 2-4krt. viikossa. Hän on siellä kiltisti ja leikkii muiden lasten kanssa nätisti, mutta kun pois pitää lähteä tulee hillitön huuto ja itkeminen, en saa nähtä rattaisiin istumaan vaan ripuilee ja repii ja potkii tai jos yritän että hän kävelisi niin ei varmaan suostu kävelemään minnekkään vaan menee veltoksi maahan tai lähtee juoksemaan karkuun ja nauraa.
Hän on yllättävän voimakas, eli en saa häntä väkisin rattaisiin tai puhettakaan että jaksaisin häntä pitempää matkaa kantaa rimpuilemalla.
Olemme puistossa n.1h-4h kerralla, riippuen säästä ja aikataulusta, eli vaikka kuinka kauan olisimme siellä niin sitä mekastusta mikä tulee kun pitää pois lähteä.

Tänään kun olimme avoimessa päiväkodissa ja kun pois piti lähteä tuli extra kova kiukkuaminen siellä, ei vaatteita päälle saanut taikka en saa häntä mitenkään rauhoittumaan vaan hän huutaa suoranaista huutoa, ihan kuin päätä leikkataisiin..

Alkaa olee kohta sellainen olo että ei jaksa enään lähteä mihinkään kun tietää että kun pois pitää lähteä niin sitä samaa kiukuttelua ja mekastusta..
tai kaiksta eniten varmaan tässä ärsyttää se kun muut vanhemmat katsovat että onpas hurja lapsi kuin noin huutaa ja mekastaa ja tavarat lentävät.

Kuuluuko tämä 2v ikään vain miten muilla? Miten teillä on pois lähtemiset jostain kivasta paikasta? Ei auta selittää että huomen uudestaan kun poika ei kuutelen ollenkaan vaan huutaa täyttä kurkkua..


VASTAUKSET:


helmi - 16.09.2009 - 18:15

Tutulta kuulostaa, meillä myös ajoittain tuollaista. Mä oon alkanu tekemään niin että pikkuisen ennen lähtöä sanon tytölle et kohta lähdetään kotiin/pois puiststosta tai missä ny ollaankaan ja sen jälkeen annan vie hetken leikkiä ja sit lähdetään. Jos rupee kiukuttelemaan niin sitten rupeaa, sanon tytölle et pitää lähteä ja että voidaan vaikka huomenna tai joku muu päivä tulla taas uudestaan. Jos ei suostu lähtemään, niin sitten otan tytön vain syliin tai laitan rattaisiin istumaan.. Nyt ei ole vähään aikaan taas kiukutellu noiden lähtemisien kanssa. Meillä tyttö nyt 2,5V.


Apila - 16.09.2009 - 20:45

Meillä ikää vasta 1,5 vuotta, mutta tutulta kuulostaa. Mistä tahansä lähdetään, missä on viihtynyt, ja vaikka oltais kuinka kauan, aina sama kiukkuaminen. Se on rasittavaa, erityisesti työpäivän jälkeen kun poikaa haetaan hoidosta, missä viihtyy. Yleensä rauhoittuu aika nopeaan, kun pääsee rattaisiin tai autonistuimeen. Mutta en tiedä mikä auttaisi. Toivottavasti aika parantaa...


meil - 16.09.2009 - 22:16

oli samanlaista, nyt tyttö 3,5 v ja lähtee hyvin jo kotiin puhumalla.ei tarvi enää väkisin kantaa.


jeij - 16.09.2009 - 22:46

meillä ollut tuota samaa... niin kuin ekakin sanoi että vähän ennen lähtöä kertoo että kohta mennään. ja meillä toiminut myös se että mennään katsomaan kotiin mitä koira tekee, onko ollut nätisti koira yksin ollessa. miten olisi esim. joku pehmolelu? jos siis kotiin siitä menossa niin mennään katsomaan mitä pehmolelu tekee? onko vielä päiväunilla? laittaa vaikka ennen kotoa lähtöä nallen nukkumaan


aah niin tuttua - 17.09.2009 - 09:40

2 vuotias tyttö saa nykyään hepuleita varsin usein. juuri tuota en suostu pukemaan ja karkuun juoksua, sitten vaan väkisin puen vaatteet sylissä ja nostan huutavana rattaisiin ja huutaa siinä vielä varmaan 15 minuuttia ainakin joskus tunnin. on se kivaa kulkea tuolla huutavan lapsen kaa, enkä tajua mitä ne muut äidit tuijottelee. mutta joo, yritän kanssa sanoa etukäteen että kohta lähetään. ehkä tämä loppuu joskus vuoden päästä. parempi kai kumminkin ettei lapsi opi huudollaan muuttamaan aikuisen suunnitelmia. sitten yritän jollain kivalla saada rauhoittumaan, esim. välipalalla (koita ottaa mukaan välipalaa kotimatkalle? vaikka hedelmän tai kasvistenpaloja?)


Karo - 17.09.2009 - 12:07

Kuulostaa tutulta. Tyttö kohta 1v11kk ja ihan sama homma. Ihan sama mistä kivasta paikasta lähdetään, niin aina tulee huuto. Rimpuilee ja heittäytyy maahan, tai lähtee karkuun.
Olen usein sanonut, että kotona odottaa joku kiva juttu. Esim. rakkaat pupu-pehmolelut tai laulukirja. ( Me lauletaan jatkuvasti) Ne motivoi loppujen lopuksi eniten lähtemään pois kun tietää, että kotona odottaa jokin kiva juttu Tosin, eihän se ole hyvä että aina on jokin motivoija. Ei opi lähtemään pois ilman sitä. Mutta se on meillä toiminut pitkän aikaa


ap - 17.09.2009 - 13:25

Kaikella ollan tosiaan jo kokeiltu, jollain kivalla jutulla kotona, mutta ei.. joskus joku hyvä välipala auttaa mutta tosi,tosi harvoin, kun on niin paljon muuta tekemistä ettei välipalat kiinnosta.
Tänään taas lähdettiin puistosta sellaisella huudolla..
Varmaan äitiä eniten ärsyttää se tässä vaan kun muut vanhemmat katsovat pitkään kun lapsi huutaa niin että happea ei saa, ihan niinkuin kiduttaisin tosiaan lasta lähtemällä kotia..


hiiruli - 17.09.2009 - 14:37

meillä ihan sama, älä kuule ap piittaa niistä katseista vaan tee niinku parhaaks näet. Ei kannata huudolle ainakaa periks antaa toisten takia.


sympatiaa - 18.09.2009 - 09:24

...ei niistä katseista kannata välittää. Uskoisin, että lähes kaikilla ollut ainakin joskus sama tilanne. Tiedä vaikka mielessään ajattelevat, että onneksi muillakin osataan. Itse olen joskus antanut sympatiani "julkisesti hepulit vetävän " lapsen vanhemmalle hymyilemällä ja nostamalla peukun pystyyn/ silmäniskulla.
Täysin normaalia kasvuvaihetta tuo hepulointi.
Ehkä me saman klaanin edustajat mielenkiinnolla seuraamme kuinka juuri tuo vanhempi saa handlattua tilanteen kun itellään meini ihan poskelleen.
Itse ainakin myönnän, ettei kaikkina päivinä ole hermo venynyt.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|