Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Onko muiden lapset villejä?

Nyt ilman - 16.09.2009 - 11:49

Meillä on 1v3kk poika ja alan olemaan niin väsynyt jo.
Ei osaa vielä kävellä, mutta konttaamalla ja tukea pitkin kävelemällä etenee kovaa vauhtia.

JOKA paikkaan kiivetään, sohvalle, meidän sängylle, tuoleille.... Kirjahyllyynkin osataan jo nousta (kiipeilee hyllyjä pitkin). Repii kirjat alas, repii vaatekaapin alahyllyltä vaatteet, keittiön kaapeista tavarat (alahyllyiltä). Päikkärit on 1h pituisia, yöunet on mitä on.
Omat lelut ei kiinnosta enää pätkääkään, koko aika tekemässä "pahoja".
Vaikka kuinka kauan oltaisiin ulkona ja puistossa touhuumassa niin se ei poikaa rauhoita, sisällä jatkuu taas sama temmellyt.
Tiedän, että tämäkin loppuu aikanaan, mutta koska?

On muilla näin villejä lapsia vai leikkivätkö he rauhassa leluillaan?


VASTAUKSET:


Teinari - 16.09.2009 - 12:08

Kuulostaapa kovin tutulta. Meillä alettiin kävelemään 11kk iässä, ja sehän vaan lisäs jatkuvaa rymyilyä.
Tässä taloudessa on erittäin hauskaa yrittää vaikka tiskata, koska sillä aikaa kirjahylly tyhjenee, samoten vessan hyllyt, dödö on suussa ja harjalla hakataan sisarusta.
Polkuautoilla ajetaan tahallaan päälle ja huudetaan ~1h kun autot laitetaan arestiin. Sohvalla hypitään, pöydälle yritetään kiivetä ja kirjoista revitään sivut.

Liikkuminen suoritetaan AINA juoksemalla ja samalla täytyy mölytä. 1,5v neuvolassa sekä hoitaja että lääkäri huomautti että taitaa meidän herrasväki olla hiukan normaalia vilkkaampia. Pöh. Ja siis senkö takia sain tollasen diagnoosin että muut lapset kiipeili äitien syliin kun ilmeisesti pelotti meidän kaksikon äänenvoimakkuus ja jatkuva eestaas säntäily? Pöh.

Mä nyt vaan ajattelen että (meidän tilanteessa) lapset tykkää olla äänessä, ja välillähän täällä kilpaillaankin kumpi saa kiljuttua kovempaa, kumpi hyppää korkeammalle ja kumpi kiipeää nopeemmin.

Meillä EI kovinkaan usein keskitytä leluihin, lelulaatikot kyllä tyhjennetään jotta saa laatikon työnnettyä vaikka ikkunan eteen niin ylettää hakkaamaan ikkunaa

Buah. Lapsi on kuulemma terve kun se leikkii. Ja toivottavasti myös kun leikkii mölyapinaa ja kiipeilee pitkin seiniä Tsemppiä.


manna - 16.09.2009 - 13:35

Meillä asuu pieni villiapina... Tyttö 1v3kk ja aivan mahoton kiipeilemään JOKA paikkaan! Osaa vetää keittiön tuolin niin et siihen noustaan ja siitä pöydälle ja tavarat pöydältä pois...

Sohvalle pääsee helposti ja siinä sit pompitaan miten sattuu. Tyttö ei usko mitään,ja on niin nopee ja ketterä et vahinkojakin on sattunu.

Kun kieltää niin se on vaan hauskaa ja pihalla ollessaan ei juurikaan kuuntele kun koittaa juosta karkuun tielle.

Lelut onneks kiinnostaa jonkun verran ja nyt alkanu pieniä hetkiä itsekseen myös "leikkiä"

Mut pääasiassa kaikki kielletty kiinnostaa,ja kaikki pitäs saada laatikoista ja kaapeista pois. Meillä onkii sellaset lapsilukot ettei tyttö saa keittiön laatikoita mitään teräviä esineitä ja vessan ovi pitää pitää aina kiinni,kun tyttö varmaa löytyis pöntöstä wc-paperit suussa...

Toivottavasti joskus rauhottuu

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|