Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

syyskuussa 1-vuotta täyttäneet

äippä68 - 15.09.2009 - 15:50

Miten muilla juuri yksivuotiailla menee? Meillä ei vielä kävellä, seisotaan kuitenkin ilman tukea. Nyt on meneillään kiipeilyvaihe eli kiivetään kaiken mahdollisen päälle! Sanoja ei vielä juurikaan tule,ainoastaan kakka, titi(isi) ja äittä. Siansaksaa siitäkin edestä! Kovasti touhuaa isosiskon kanssa ja uusin mielenkiinto on lehtien katselu. Itse kääntää lehdestä sivun kerrallaan ja kun on päästy loppuun,aloitetaan alusta. Kirjat eivät vielä kiinnosta. Yöt ovat välillä aika levottomia.Tuttia saa antaa joinakin öinä parin tunnin välein.


VASTAUKSET:


ex-odottaja - 15.09.2009 - 17:22

Meillä ollaan nyt 1veevkoa mut vastailen silti Ei yksin kävelyä muuta kun muutamia askelia sohvalta sohvalle ja seisomista ilman tukea. Sanoja senkin edestä, varmaan lähemmäs 20 sanaa tulee oikein selvästi: auto, ajaa, äittä, hauva, avain nyt esimerkkeinä. Nukkuu öisin normaaliöinä heräämättä, joskus saattaa joutua tutin laittamaan mut harvemmin. Kävelyn oppimista nyt äiskä ja iskä odottelee innolla. Niin ja 2 vkoa ollaan oltu nyt perhepäivähoidossa ja ihan hyvin on sopeuduttu uuteen.


mimmu88 - 15.09.2009 - 17:43

meillä reilu 1v. ei kävele,mutta tukia pitkin menee ja lujaa. sanoja tulee reilu 10 selvästi tai niin että ymmärän ja muutkin ymmärtää hyvin. pk:ssa ollut 1kk verran kun jatkoin koulua. yöt on aina nukkunut,mutta nyt on ollut jotain pientä häikkää satunnaisesti öiden suhteen :/ ?! nyt ollaan pari viikkoa pottailtu säännöllisesti ja joka kerta melkein kotona tuleekin pottaan, ollaan käyty ruokailujen jälkeen aina. päivisin onkin melkein aina kuiva vaippa.


Raakku - 15.09.2009 - 20:08

Meilläkin reilu 1v touhottaja.

Kävelee sisällä ilman tukea muutamia metrejä, mutta ulkona tai kengät jalassa ei vielä rohkeus riitä itsenäiseen kävelyyn. Muutenkin liikkuu pääasiassa kontaten, se on niin paljon nopeempaa...

Mun kriteereiden mukaan poika ei vielä puhu, mutta kovasti tapailee sanoja kylläkin. Sellaisia sanoja mitkä oma perhe ymmärtää on käytössä n. kymmenen, lisäksi pari sellaista mitkä muutkin ymmärtää.

Nukkuu pääasiassa yöt todella hyvin, mutta nyt sairastetaan ekaa nuhaa ja se on kyllä tehny parista yöstä aika levottomia.

Kaiken kaikkiaan iloinen pieni viilettäjä. Tykkää todella paljon auttaa kotitöissä... Imurointi ja pyykin ripustus taitaa olla tällä hetkellä hauskinta mitä poika tietää vaikka normaaleja leikkejäkin yritetään säännöllisesti leikkiä. Poika on siis kotihoidossa.


Jaena - 15.09.2009 - 20:59

Neiti täyttää parin viikon päästä 1v. Herraisä! Miten tämä aika menee niin joutuin!

Tyttö kävelee kun vaan malttaa kävellä. Jos sattuu tulemaan kiire johonkin mielenkiintoiseen paikkaan niin sillon kontataan. Kävely on kumminkin sen verran hidasta vielä.

Yöt menee pääasiassa hyvin. Joskus saa antaa neidille tutin keskellä yötä ja sitten jatketaan unia.
Poikkeuksena on ollut ne ajat millon tehdään hampaita. Sillon itketään yöt ja päivät n. viikon ajan ennen kuin hammas puhkeaa.

Neiti ei puhu yhtään sanoja vaikka koko ajan äänessä onkin. En usko että mikään "huudahdus" tarkoittaa mitään tiettyä asiaa.

Meillä on tällä hetkellä neidin mielestä parasta puuhaa tyhjentää kaikki kaapit ja komerot. Ja äiti tykkää

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|