Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Taaperon, vauvan ja äidin pukeutuminen talvitamineisiin?

Raakku - 15.09.2009 - 10:06

Voisiko joku kokeneempi kertoa ihan konkreettisia esimerkkejä miten olette organisoineet talvisen pukeutumisrumban kun puettavina on vauva, reilu 1v taapero ja äiti. Siis niin että se sujuu mahdollisimman vähäisellä huudolla ja hiellä... Kerrostalossa asutaan ainakin tällä hetkellä eli koko poppoo pitää saada kerralla ovesta rappuun ja hissiin.

Tuli vaan näin hyvissä ajoin tällainenkin mieleen kun ilmat jo viilenee vauhdilla, toi poika on välillä aika haasteellinen puettava ja vauva syntyy minä päivänä tahansa.


VASTAUKSET:


Nonni - 15.09.2009 - 10:16

No aina puen ensin lapset ja viimeiseksi itseni. Kyllähän sitä huutoa ja hammasten kiristystä varmaan tulee, mutta lapsi, ainakin jo taapero, oppii pian, että nyt puetaan ja sitten mennään ulos puuhaamaan kivaa. Ei siinä vitkuttelut ja itkut auta, äiti pukee vaikka huutavan ja kiemurtelevan lapsen ja that's it. Kyllä se siitä, kun SINÄ määräät ja päätät, anna lapsen huutaa jos huutaa ja tinttailla, oppia ikä kaikki.


Joyeux - 15.09.2009 - 10:53

Meillä samoin kuin Nonnilla. Yleensä vauva 2,5kk ensiks, sit taapero 1v7,5kk ja lopuks itteni. Tosin maalla asutaan että taaperon laitan välillä jo ekana hikkakasalle touhuamaan ja tuun vauvan kan perässä. Mut äkkiä kyllä esikko huomas että pukemisen jälkeen pääsee ulos tai lähdetään jonnekin, joten pinna lakanut pidentyä odotteluun yms. Huutavanahan se on välillä puettava, jos kiire esim neuvolaan, ei siinä muu sit auta.


KaNitaco+bobo - 15.09.2009 - 11:43

Meilläkans pukeminen alkaa pienimmästä ja etenee suurimpan eli minuun. Kun hikihän siinä tulis itelle, jos joutuis taaperon kanssa tappeleen vaatteita ja itellä olis talvitamineet jo päällä.

Tosin kotoo kun lähetään niin tilanne meillä siinä mielessä helpompi, et voin vipata tuohon kuistille lapsosen kun hää on jo puettu. Mut kyllä se järjestys kyläillessäkin pitää, vaikka siellä en uskallakaan vielä ulos/rappuun asti päästää lapsia.


Minä - 15.09.2009 - 12:26

olen sitten poikkeus...Puin aina ensin itselleni kaikki muut paitsi takin, ja muillekin villahaalarit ja kypärämyssyt etukäteen.Sitten nopsaa vaan päällysvaatteet ja pihalle.Kenenkään ei tarvitse pitkään odotella kuumissaan, kun ei ihan alusta asti pueta yksi kerrallaan, vaan limittäin.Mielummin minä itse kärsin ne tuskanhiet kuin laitan lapset kärsimään..


pupunen - 15.09.2009 - 12:52

Meillä viime talvena järjestys oli: vaatteet itselle (takki auki ja pipot&hanskat puuttui) sitten taaperolle vaatteet (saatoin etukäteen laittaa jo villahaalarin jos tarvitsi ja sitten vaan lennokkaasti haalariin) ja viimeisenä vauva. Meillä ainakin neiti olisi kerinnyt hiota toppapuvussa ja myssyissään reilusti jos olisin pienimmästä aloittanut. Sitten vaan vauva kantokoppaan, ovi auki --> taapero ulos ja minä kopan kanssa samalla. Koppa vaunuun ja koira vielä hihnaan ja menoksi (ja vaudissa mammalle takki kiinni ja pipo ja hanskat)

Nyt nuo lapset on jo vähän isompia, neiti täyttää joulukuussa 1v ja taapero tulee alkuvuodesta 3v. Pukemisjärjestys saattaa siis hieman jo vaihdella, mutta sen ihan pienimmäisen puin itse vauvana tosiaan aina viimeiseksi. Itsellä kestää vielä sen hetken hikoilun talvivaatteissa


ruusu87 - 15.09.2009 - 12:55

meiltä löytyy vasta yksi taapero mutta kerrotaloasujina tehtiin niin talvella vauvan kanssa että laitoin oman takin, hanskat ja lakin valmiiksi odottamaan rattaiden alakoriin, puin lapsen talvitamineisiin (jätin lakin ja hanskat vauvalle laittamatta kotona koska olisi ehtinyt hikoilla ne märiksi ennen kuin oltaisiin päästy kerrostalon ala-aulaan) ja sitten laitoin itselleni kengät jalkaan. sitten lähdettiin odottamaan hissiä ja käytävässä sitten puin oman takin ja lakin päälle ja ala-aulassa laitoin vauvalle lakin ja hanskat eikä kenellekään tullut hiki. varmaan kuulostaa hassulta jollekin että puin itselleni takin käytävässä ja vauvalle lakin ja hanskat ala-aulassa mutta se toimi meillä koska käytävässä ja ala-aulassa on viileämpi kuin kotona sisällä.

samoin aion toimia sitten kun nykyisen taaperon lisäksi syntyy vauva että puen itselleni takin, hanskat ja lakin käytävässä ja lapsille pipot ja hanskat vasta ala-aulassa.


mie - 15.09.2009 - 13:19

mä puen ja laitan aina itseni ensin valmiiks.. ei toi typy jaksa odotella et mamma saa vaatteet niskaan..


zen84 - 15.09.2009 - 13:42

Mä puen itseni ensin puoli valmiiksi ja sitten vasta mukulat! ja sit ku ollaa ulos ovesta menossa laitan itelleni hanskat ja hatun!!


Raakku - 15.09.2009 - 14:43

Kiitos kokeneemmille pukijoille!

Kokeilemallahan se hiljalleen selviää miten homma menee sujuvimmin, mutta taidanpa mäkin aluks ainakin vedellä viimesiä vaatteita vasta tuolla alaovella päälle.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|