Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Koulumotivaatio?

Eräs äiti - 14.09.2009 - 13:41

Vähän isommasta lapsesta kyse vaihteeksi. Murkkuikäinen tyttö huitelee illat kavereiden kanssa (ihan kiltisti kylläkin). Läksyt on aina "tehty", koetuloksista sitten näkee että ainakaan ei ole yhtään luettu. Olemus on päivästä riippuen tuttu tytär, joskus taas tyly kovis. Muutos on ollut hurja viimeisten kuukausien aikana, jostain meikkikerroksen alta välillä oman lapsen löytää, mutta kovin vieraalta usein tuntuu.

Harrastuksia on, rahat menee omiin ostoksiin, käytös on suht. ok, jutteluyhteys on onneksi säilynyt ja usein jopa toimii enempiä raivoamatta.

Ikää neidillä 15 v. ysiluokka meneillään, haaveissa lukio mutta ei minkäänlaista yritystä siihen suuntaan. Ihan kuin puille puhuisi, koska hän tietää jo kaiken.

Kertokaa kokemuksia, ja milloin helpottaa, selvitäänkö tästä hengissä ja täyspäisinä?!


VASTAUKSET:


vieläki nuori - 14.09.2009 - 13:59

se on se nuoruus,aika kun pitää alkaa aikustua ja etsiä sitä "omaa" juttua...

itse olin aika vaikee teini,myönnetään...
kyllä siitä selviää,kunhan vaan koitat ymmärtää ja muistaa että varmaan itsekin olit joskus nuori ja käyny samoja juttuja läpi...?

kyllä se sitte ajan kanssa helpottaa


juu - 14.09.2009 - 14:38

helpottaa, meillä tyttö meni miten lystäsi tossa 14-15 vuotiaana, puhunut ei mulle juurikaan , kotona ollessa vain omassa huoneessa ja ovien paiskomista ja haistattelua myös oli. Nyt on 18 v ja kuin eri ihminen. Käydään yhdessä joka paikassa ja jutellaan kaikesta. en olisi voinut kuvitellakaan että näin positiiviseen suuntaan tyttö muuttuisi. Tosin muutti pois kotoa 17v, et voi vaikuttaa kyl sekin ettei olla koko ajan nokatuksin. kotona ollessa kämppä oli aina hujan hajan nykyään oma koti siisti kuin mikä. Koita vaan kestää. Itse yritin jutella ja opastaa, mutta oli kuin seinille olis puhunut. Mutta usko pois kun pari kolme vuotta kestät niin jo helpottaa.


ap - 14.09.2009 - 15:42

Kiitos vastauksista, niin itsekin haluan uskoa että ohimeneväähän tuo on. Itse en kyllä ollut noin hankala Itsehillintää tämä aika ainakin kasvattaa.. Tuo siisteys oli myös kiva kuulla, kun ei tyttöä voisi siivoaminen vähenpää kiinnostaa.

Miten teillä "juu" koulu sujui vaikeina aikoina?


juu - 14.09.2009 - 22:05

ei sujunut sekään, huonot arvostelut tuli ja jos jonkin moista lappua ja lippua koulusta, jälki-istuntoja ym. Itse olin stressaantunut kun joka päivä ajatteli et mikä lappu taas tulee. Ei kyllä koulusta lintsannut mutta ei siellä pal muuta tehnyt kun kävi tupakalla välkällä.No ei kyll vielä ole omaa alaansa löytänyt, kävi lähihoitajaa puoli vuotta, sit talouskoulua ja catering, mutta ei oikein mikään nappaa, nyt hakee töitä tai oppisopimuspaikkaa, et kai sit joskus tietää mitä haluaa.Ja on jo oppinut ymmärtämään että töitä pitää tehdä tai opiskelupaikka löytää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|