Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Arka 1,2v

Jopu - 14.09.2009 - 12:59

Meidän poika se on vierastanut 7kk:sta asti tähän päivään.Eli kun vieras ihminen tulee lähelle niin tarraa mua kaulasta kiinni ja syliin pitää päästä.
Tänään mentiin seurakunnan kerhoon ja rupes itkemään jo rakennuksen nähtyään ja kun sanoin että siellä on tätejä ja lapsia.Kaksi tätiä otti ovella vastaan ja huudon kanssa mentiin sisään.Poika oli kaulassa n.15 min ja itkeskeli,mutta kun siirryimme piirrustus pöydän ääreen niin rauhoittui.Mutta äidin vierestä ei menty mihinkään.
No rupeen käymään nyt kerran viikossa siedättämässä poikaa kerhossa ja varmasti kun useasti ollaan käyty niin pikku hiljaa helpottaa.On tosi hitaasti lämpenevä tyyppi
Miten muiden ipanat reagoi uusiin paikkoihin ja tilanteisiin???


VASTAUKSET:


ev - 14.09.2009 - 13:35

Meillä tytsy ei ole vierastanu kummemmin, nyt vähä enempi äidin perään välillä. Mutta ulkona lähtee omille teilleen ja jos kuulee jostain lasten ääniä neiti löytyy myös sieltä. Liian tuttavallisesti juoksee ihmisten luo, ukkia vierasti kovasti jota ei paljoa näe, en ole ennemmin nähnyt että ketään vierastaisi tällälailla kun ukkiaan.
Ja mun mielestä on taas "ongelma" että tyttö juoksee omia teitään ja menee vieraiden ihmisten luo tai perässä.
Kun ei koskaan voi tietää millaisia ihmisiä täälläkin liikkuu :/
Mutta toivottavasti teillä aletaan pikkuhiljaa uskaltamaan tekemään tuttavuutta toisten lasten kanssa
Eiköhän hän ajan kanssa alkaa vähän uskaltautumaan, pidän peukkuja


helmiäiti - 14.09.2009 - 14:31

Tutulta kuulostaa! Meidän tyttö 1v7kk ja ollaan puolivuotiaasta asti käyty muskarissa ja jumpassa. Viime syksynä ja vielä keväälläkin oli hankalaa ja itku tosi herkässä jos vieras ihminen tuli liian lähelle. Muskarissakin ahdisti kaikki piirileikit, joissa oltiin liian lähekkäin muiden kanssa. Nyt aloitettiin äiti-lapsi tanssi ja jännäsin, että miten se mahtaa sujua. Selvästi on mieleistä mutta edelleen tyttö pitää välimatkaa muihin vaikka silminnähden muuten touhusta ja muiden lasten seuraamisesta nauttii.
Tavallaan on kyllä äidin näkökulmasta tosi helppo tapaus, koska seurailee aluksi mielellään rauhassa muiden toimia ja tutustuu paikkoihin, ei mene päätäpahkaa uusiin tilanteisiin eikä vieraiden lähettyville.


meikkis - 14.09.2009 - 14:34

yks meidän tytöistä, nyt 3v, oli myös todella kova vierastamaan. tai en tiedä vierastiko edes vai oliko vain niin minun perään. edes isin syli ei kelvannut. myös anoppia pelkäs kuin ruttoa vaikka näki joka viikko useaan kertaan. mummo ei ole oikein vieläkään toipunu tästä hankalaa oli kun ei voinu viedä hoitoon edes kauppareissun ajaksi, kaupassa taas rupes huutamaan heti jos näki jonkun ihmisen meidän kärryjen takana ainut jota ei pelännyt oli minun äiti. muistaakseni loppui n. 1.5v ja sen jälkeen on ollut oikein sosiaalinen pikki-pimu käy seurakunnan kerhoa ja leikkii puistossa tuttujen ja tuntemattomien lasten kanssa.


Repa - 15.09.2009 - 20:44

Meillä kans arka 1v3kk poika. Vaatii pitkän totuttautumisajan kun mennään jonnekkin,esim.kerhoon tai muskariin,ennenkuin uskaltautuu sylistä. Ei juurikaan itke jos saa olla mun sylissä ja seurakunnan kerhossa menee jopa itekseen muiden lasten kanssa kun saavat vapaasti mennä,tulee aina vähänväliä käymään luona ja taas menee,mut näkyvistä ei saa kadota tai tulee huuto,ohjatuissa leikeissä pitää olla tiukasti sylissä
Säikkyy herkästi jos on paljon outoo väkeä ympärillä,busseissa ruuhka-aikana alahuuli väpätttää...
Kotona jos tulee vieras kyläileen lämpenee aika nopeesti kunhan toinen ei tuu heti iholle...ei kyl muutenkaan käy itkeen yksittäisiä ihmisiä,mut jos joutuu vieraiden keskelle ilman äitiä niin sit.
Aristaa pikemminkin uusia paikkoja ja tilanteita,ei niinkään ihmisiä.

Sillai on ollu helppo kun ei suinpäin ryntäile mihinkään,on varovainen...ei oo tarvinu olla silmiä selässä,niinkun sanonta kuuluu. Oon ollut ite pienenä samanlainen ja en vieläkään oo rohkeimmasta päästä immeisiä,mut ei kai kaikkien tarvikkaan olla

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|