Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

yh - lapsi ei halua puhua isänsä kanssa...

... - 13.09.2009 - 15:23

...puhelimessa. lapsi on ollut isästään erossa noin 4kk ja saa nähdä isää aina kun isä vaan haluaa/ehtii (mikä tarkoittaa noin kerran viikossa).on siis vasta 1,5v mutta tykkää kuunnella mummin ja papan tai minun ääntä puhelimitse. ennen on tykännyt kuunnella myös isän juttuja, mutta nyt kun kysyn että haluatko puhua isän kanssa on vastaus ollut kolmisen viikkoa "EI-EI"ja lähtee pois tms.

eikö niille lapsille voi tulla muutenkin jotain kausia ettei vaikka isä/äiti/mummi/pappa olekkaan nyt suosiossa...vai pitäisikö olla huolissaan?! olen huolissani siis, mutta olenko turhaa...

nähtiin pikaisesti yksi päivä exän kanssa ja kun tyttö kaatui mies yritti vaan kääntää huomion muualle "katso kun hieno palapeli" ei edes yrittänyt lohduttaa. vihjasin että ottais tytön syliin ja lohduttais hetken ja vasta sitten ihmetellään palapeliä. otti syliin mutta piti (tuntunut aina ettei osaa ottaa oikeasti lähelleen lasta) kasvot pois päin. tyttö katsoi hätäsenä minua ja ojensi kätensä "äitiii, syliin". otin sitten ja itku loppui.

oon yrittäny selittää että itku on normaalia ja lasta pitää ensin jonkun verran lohtuttaa kun sattuu. muutenkin mielestäni mies ei osaa käsitellä neidin uhmailua vaan tuntuu oikeasti loukkaantuvan kun tyttö lyö tms. .

ei sinänsä naurata, kun välillä käy mielessä että voisko ehkä oikeasti suuttua tytölle turhaa, kun ei minunkaan kanssa hermot pitänyt ihan oikeasti pikku asioissa (henkistä väkivaltaa sain kokea kiitettävästi ja kännipäissään meni joskus astetta pidemmälle ennen kuin lapsi tuli kuvioihin ). haluaisin todella että isällä ja lapsella olisi hyvät välit ja voisivat nähdä, mutta välillä pelottaa voinko luottaa...


VASTAUKSET:


Mutta - 13.09.2009 - 16:41

isällä on oikeus hoitaa asiat omalla tavallaan! Tarkoitan sitä, kun jos sinun mielestäsi oikea tapa on se, että lohdutetaan ja sylitetään, niin isän mielestä oikea tapa on kiinnittää huomio muualle. Minä olen muuten myös tämän jälkimmäisen tavan kannalla, jos ei oikeasti ole mitään sattunut..

Lapsilla nyt aina on noita "en puhu"-kausia, mutta ne menee ajallaan ohi. Varsinkin, jos edelleen lapsi tapaa isäänsä säännöllisesti.

Lapsi on teidän molempien, ei vain sinun, muistahan se Parisuhteessa olevat ongelmat ovat parisuhteen ongelmia, et voi olettaa, että isä käyttäytyy samoin omaa lastaan kohtaa kuin kumppaniaan huonossa suhteessa.


! - 13.09.2009 - 18:52

edelliselle: Kuulehan nyt! Et ilmeisesti tiedä psykologiasta tai kasvatuksesta paljoakaan (maalaisjärki ei aina näköjään riitä kasvatukseen, koska suuri osa kasvattaa lapsensa jollakin tavalla kieroon). Tunteita pitää saada näyttää ja jos aina huomio ohjataan pois (eli lasta kielletään tuntemasta kuten sillä hekellä tuntee)niin tunteiden näyttämisessä on hyvin todennäköisesti ongelmia aikuisiässäkin. Ei mikään ihme että yhteiskunta on täynnä tunnevammaisia ihmisiä, jos vanhemmat ajattelevat kuten sinä!

Ikävä sanoa, mutta jos väkivaltaa käyttää puolisoaan kohtaan, sitä käyttää helpommin myös lapsia kohtaankin (mikäli vihjailu tarkoitti väkivaltaista miestä viinapäissään?). Jos pystyy lyömään ketään, niin ongelman nimi on väkivalta ja se valitettavasti uusiutuu jossakin muodossa jossain vaiheessa elämää (joku voi olla lyömättä montakin vuotta ja hänen luullaan parantuneen). Ihminen joka lyö puolisoaan (tai ketään) tarvitsee aina terapiaa! Ja kyllä minä olisin huolissani, jos en pääsisi vahtimaan lastani ja mies olisi minua muksinut!


amalia81 - 14.09.2009 - 08:59

Minun tytär oli kerran mummolassa useamman päivän, eikä suostunut puhelimessa puhumaan kanssani, vaikka oli puhunut kovasti äidistä ja että on ikävä...
Ja taas kotona kun mummi ja ukki soitti ei suostunut puhumaan heidän kanssaan, ja puhuu kotona aina miten haluaisi mennä mummilaan, 4 v vasta alkoi puhua heidän kanssa. Ja ainakin arvelemme niin että suojeli sillä itseään että ei tuntis niin ikävää ja tulis pahamieli kun kuulee äänen..???


Pulla - 14.09.2009 - 11:37

Mutta: mun mielestä kasvatus asiat pitäisi olla yhdenmukaisia sekä isällä että äidillä! erotilanne on muutenkin vaikea ja saati sitten jos toiminta äidin ja isän luona on täysin erilaista = lisää turvattomuuden tunnetta.

lasta kannattaa varmaan tarkkailla esim. miten suhtautuu isään kun kun isi tulee hakemaan yms.


Mörköpeikko - 14.09.2009 - 14:25

Tulee sitten varmaan meillekin tunnevammainen lapsi, kun en minäkään lässytä ja lohduta ja lietso itkua "turhaan" jos esimerkiksi kompastuu ja vain ja ainoastaan itkee siksi, että on säikähtänyt tai siksi, että huomaa äidin säikähtäneen. Eri asia on sitten, kun jotain oikeasti kolahtaa ja sattuu. Lapsen itkuhan vaan yltyy ja yltyy siitä turhasta lässyttämisestä jos ei ole oikeasti mitään sattunut!


lukenut olen - 14.09.2009 - 15:46

että lapsen huomio viedään tapahtuneesta esim. kaatuminen, johonkin kivaan asiaan. Ensin voidaan kuitenkin tarvita enempi tai vähempi lohdutusta riippuen siitä mitä tapahtui. Näin lapsi oppii, että ikäviä asioita tapahtuu, niistä voi tulla paha mieli, mutta asioista pääsee ylitse ja elämä jatkuu.
Turhaan ei tapahtunutta kannata suurennella ja itkua lietsoa. Aina ei edes lapselle satu mitään vaikka kaatuu, mutta hetken hän voi peilata tilanneta esim. vanhempiin, että pitääkö tässä nyt alkaa vaikka itkemään.


Pulla - 14.09.2009 - 17:28

minä en todellakaan lässytä muksulle! jos näen että saattoi sattua, niin pidän hetken sylissä - en voivottele vaan saataan todeta esim. "oho, kaaduitkos / pitää kuunnella kun äiti sanaa ettei pöydälle kiivetä kun sieltä voi tippua" tms. ja osaan lukea tyttöni itkua onko "teeskentelyä". jos lapsi "vaan" säikähtää, niin mielestäni silloinkin voi sen hetken halata.

vaikka säikähtämisen syy tuntuisi aikuisesta mitättömältä niin ei se sitä lapselle välttämättä ole! varmasti itse kukin on ihan aikuisena joskus vaan säikähtänyt, mutta pieni halaus poistaa sen inhottavan tunteen..(?). kyllä minä ainakin säikähdin ja aloin jopa itkeä kun ajoin raskaana jonkun auton perään...mitään ei onneksi käynyt, mutta kyllä tuntui mukavalta mönkiä hetkeksi miehen kainaloon .

HALAAMINEN EI TODELLAKAAN TARVITSE OLLA ITKUN LIETSOMISTA! tunteet pitää sallia ja vanhempien pitää opettaa niitä käsittelemään. sillä halauksella haluan kertoa lapselleni että välitän ja annan hänen kokea tunteensa. kun asia on käsitelty niin alamme ihmettelemään muita asioita. meillä itkukohtaukset ei muutenkaan kestä kun noin 30sekunttia...voi olla että raivoaisi pidempään jos en välittäisi lapsen harmista.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|