Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

sulle "neito84" joka pähkäilit tiskien ja siivouksen takia

kotihenki - 12.09.2009 - 20:41

oisko apua tästä.
sillä siisti ohjelmassa oli idea tiskaamisesta.
laitat suihkepulloon valmista tiskiaineseosta ja suihkutat sitä astioihin joista olette juuri syöneet,
kiepautat harjalla ja huuhtelet.
helppoa koska lika ei vielä pinttynyt vaan lähtee helposti.
tai jos ei heti kerkiä laittaa vettä altaaseen ja likoomaan ne tosi kuumaan veteen ja sinne pesuainetta.
tuut pesemään kun saat muksun nukkuun tai leikkimään.


VASTAUKSET:


SIIS? - 12.09.2009 - 20:47

Yksi lapsi kyseessä ??

voi kai lapsi olla lattialla sen aikaa, kun mutsi tiskaa

ei se siihen kuole, jos hiukan kitisee


Minkki - 12.09.2009 - 21:29

Kaikki lapset ei kitise hiukan...nyt saan jo jossain välissä tiskattua, mutta meillä ainakin neiti on niin voimakastahtoinen, että kirkuu kyllä äänensä käheäksi. Nyt kun tyttö kohta 10kk ja osaa kontata siivoaminen on helpottanut, mutta aiemmin piti pyytää joku kylään auttamaan neidin kanssa et sain sivottua.

Kotihenki: hyvä vinkki, täytyypä itsekin ottaa käyttöön


Astioita - 13.09.2009 - 11:52

ei saa pestä (liottaa) kuumalla vedellä, sillä kuuma vesi polttaa proteiinit kiinni astiaan ja proteiineissa muhii mikrobeja.


neito84 - 13.09.2009 - 19:43

Kiitos ap vinkistä! Kuulostaa käyttökelpoiselta idealta.

Ja mä kyllä yritän tiskailla, kun poika leikkii, mutta kun poitsu ei suostu pysymään keittiössä niin, että näkisin mitä touhuaa, vaan harhailee muualle, ja saan hypätä yhtenään kurkkimaan mitä puuhaa (tuppaa tekemään pahojaan ). Lisäksi poika kovin toivoisi, että äiti leikkisi myös, ja osoittaa mieltään tiskaushommista ja yrittää kaikin tavoin hankaloittaa hommia...

Ja sitte toi nukkumisen aikana tiskaaminen ei meillä sitten onnistu oikeastaan ollenkaan, kun poika nukkuu yhdet päikkärit (1-2h), jolloin käytän ajan yleensä hetken huilaamiseen/kahvitteluun, kun meillä edelleen nukutaan yöt huonosti, ja olen päivisin rättiväsynyt. Ja yöunille poika menee kyllä ajoissa, mutta silloinkaan ei voi tiskata, kun keittiö on makkarin vieressä, eikä välissä ole oveakaan, niin ei voi kolistaa, kun poika on herkkäuninen. Meillä siis talossa remontti kesken, siksi vähän epämääräinen "makuuhuone" meillä tällä hetkellä. Remontti siis edesauttaa talossa vallitsevaa kaaosta, kun kaikki tavarat on pitänyt sulloa kahteen huoneeseen + epäkäytännölliseen keittiöön. Vanha talo kyseessä = huonot säilytystilat toistaiseksi.

Elättelen toiveita, että kaikki ongelmat poistuvat, kun saadaan remonttia eteenpäin, ja pojalle oma huone...


SS/81 - 13.09.2009 - 20:40

Tiskiaine (lantrattuna siis )sumupullossa on tosi hyvä. Miul on ollu sillee jo useemman vuotta. menee paaaaljon vähemmä tiskiainetta siitä sumuttaen kun aina pullosta suoraa kaatas.
Meillä on astianpesukone, mutta hieman tässä sähkönsäästötalkoita pidellen oon ruokailun jälkee monesti just nopeesti pesassu lautaset.
kun muuten kone pyörisi joka päivä.
Nyt ehkä joka 3.päivä.


Yksi lapsi - 14.09.2009 - 09:35

- Niin se usein on, että yksi lapsi vie äidiltä enemmän energiaa kuin jos olisi useampi ja saisivat seuraa toisistaan. Ymmärrän hyvin, että pieni lapsi on vaativa siinä vaiheessa, kun lapsi ei vielä itse osaa kehitellä järkevää tekemistä.

Voisitko ottaa "mukaan" tiskaamiseen niin, että istuisi vaikkapa lattialla vieressäsi ja tutkisi omaa tiskiharjaa ja jotakin turvallista kippoa. Hänkin saisi "tiskata"?
Olisiko tyhmä idea?


neito84 - 14.09.2009 - 10:58

Yksi lapsi: Ei ole ollenkaan tyhmä idea Pitää varmaan ostaa pojalle oma, hieno tiskiharja Epäilen vaan, että jaksaako moinen touhu kauaa kiinnostaa. Tuntuu, että poika säntää leikistä toiseen aika nopeasti. Joskus tykkää leikkiä kyllä itsekseenkin aika kauankin, mutta välillä taas ei tiedä missä olisi ja mitä tekisi... Mutta kyllä nyt taidan seuraavalla kauppareissulla pojalle oman harjan hankkia. Ja meillä on keittiössä muovikipot alimmassa laatikossa, niin voisi pojalle avata laatikon, mistä löytyisi paljon "tiskiä"

Kiva palsta tämä, kun tuntuu, että omat ongelmat alkavat tuntua hyvinkin pieniltä, kun tänne vähän kirjoittelee

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|