Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Nivustyräkokemuksia

vierailijana - 10.09.2009 - 13:00

Onko kellään kokemusta lapsen nivustyrästä. Meillä 1 v. poika, jolla on leikkaus edessä. Meidän pojan nivustyrä on kivulias, kun tyrä oireilee. Meidän kohdalla on laitettu lähetteet keskussairaalaan jopa kahteen kertaan, toinen jopa kiireellisenä. Kertokaa kokemuksia: Kuinka kauan kesti päästä leikkaukseen kivuliaassa tyrätapauksessa? Tehtiinkö leikkaus päiväkirurgisena vai joutuiko olemaan kauan sairaalassa? Kauanko leikkausarpi oli kipeä?

Meitä harmittaa kun saadaan katsella kivusta huutavaa poikaa joskus useita tunteja (pisin on ollut 4,5 tuntia!) .Kipulääkekään ei riitä poistamaa kipua pois. Olemme useasti soitelleet asiasta ja jopa käyttäneet lääkäreissä yksityisellä ja julkisella. Emme itse saa "tyrää" painettua takaisin, joka kuulemma helpottaisi tilannetta. Ja palautuuhan tilanne sitten useiden tuntien kuluttua (normaalisti 4-8 tunnin) normaaliksi itsekseen. Tilanteen helpotettua poika askeltaa ja leikkiin taas iloisena.

Kirjoitelkaa kokemuksista!


VASTAUKSET:


Äiti - 10.09.2009 - 13:40

Meillä tehtiin nivustyrä ja piilokives leikkaus samanaikaisesti, kun poika oli kaksivuotias . Tyrä oli suuri, mutta ei kivulias . Pääsimme leikkaukseen nopeasti ja päiväkirurgisena tehtiin .

Leikkauksesta kun kundi heräili oli hiukan äreä ja itkuinen, mutta toipui tosi nopeasti . Ei mielestäni "kipuillut" juuri lainkaan .
Kipulääkkeeksi sai vuorotellen annettuna Pronaxenia ja pamol f:ää. Lääkkeitä kehottivat antamaan säännöllisesti ja seuraavana päivänä (kotiinpääsyn jälkeen) soittivat vielä sairaalasta ja kyselivät kuulumiset . Jälkitarkastus oli puolen vuoden päästä leikkauksesta .


ryder - 10.09.2009 - 14:12

Meidän 1,2v pojalta leikattiin pari viikkoa sitten nivustyrä. Tyrä todettiin pari kuukautta sitten, ja näkyi päivittäin muttei ollut kipeä. Sitten eräänä päivänä se olikin todella kipeä, emmekä saaneet sitä itse painettua alas. Lähdimme sitten illalla ensiapuun, lääkäri sai sen voimakkaan kipulääkityksen avulla painettua takaisin, mutta sanoi että kun se kerkesi kureutua, niin leikattava viikon sisään. Jäimme yhdeksi yöksi sairaalaan tarkkailuun. Viikon ja 2 päivän päästä tyrä leikattiin, ja oli kyllä nopea ja helppo leikkaus vaikka itse sitä jännitinkin.
Sairaalaan menimme aamulla 9.15, ja kotiin lähtettiin jo klo 14 aikaan. Leikkaus itsessään kesti n. 45min kun tyrä oli jotenkin tulehtunut, normaalisti kestää n. 15min kuulemma. Poika oli herättyään kiukkuinen, mutta nukahti pian uudestaan. Kun uudestaan heräsi, oli jo ihan normaali. Kun sai vähän syötyä niin päästiin kotiin.

Itse haava on ollut koko ajan siisti eikä ollenkaan kipeän oloinen, 3pv poika sai Panadolia ja Pronaxenia, mutta jo leikkauspäivänä leikki ja touhusi ihan normaalisti. Kaiken kaikkiaan helppo leikkaus!
Itselleni tiukin kohta oli leikkaussalissa pitää rimpuilevaa ja huutavaa lasta sylissä, kun nukutettiin maskin avulla. Muuten kaikki meni hyvin!
Tsemppiä!


Äiti - 10.09.2009 - 14:27

Niin tuosta leikistä vielä , meilläkin poika leikki jo seuraavana päivänä melko normaalisti . Hiukan piti varoa ettei kovasti riehuisi ja hyppisi , mutta se taisi olla enemmän tuon piilokivesleikkauksen vuoksi .
Leikkaussaliin ei meitä vanhempia edes päästetty . Leikkaus tehtiin Tyksissä .Kolme päivää meilläkin syötiin särkylääkettä.


vierailijana - 10.09.2009 - 15:11

Kiitos huojentavista vastauksista. Leikkaus ei enää tunnu karmealta asialta. Eniten pelkäämme sitä, että emme hoksaa viedä lasta tarpeeksi nopeasti lääkärille jos vaikka kuroutuminen olisi kyseessä, kun meitä on pompoteltu jo niin ja näin. Toivotaan, että leikkausaika saadaan pian ja että kipukohtauksia ei enää tulisi niin usein kuin nyt on ollut. Kiitos vielä kerran.


Pippuri - 10.09.2009 - 22:40

Meille sanottiin aikanaan että ellei tyrää saa painettua itse sisään ja se on kivulias, niin silloin lähdettävä sairaalaan ja päivystysleikkaus tehtävä 6 tunnin kuluessa! Poika oli silloin tosin vastasyntynyt. Tyrä leikattiin 1kk iässä, sitten se uusi toiselle puolelle ja se leikattiin pojan ollessa 4kk. Äidille oli kovempi paikka kuin pojalle. Kipeä ei ollut ollenkaan toimenpiteen jälkeen. Jälkitarkastusta meillä ei ollut ollenkaan.


Meidän - 10.09.2009 - 23:10

pojalta leikattiin nivustyrä päiväkirurgiassa 1v10kk iässä. Puoli vuotta odoteltiin leikkaukseen pääsyä, koska ei ollut kivulias, vaikka pullistuma kyllä oli pahannäköinen. Pelkäsin koko ajan, että jos tyrä alkaa kureutumaan ja ei päästä ajoissa sairaalaan . Onneksi leikkaus meni hyvin ja samoin toipuminen. Leikkaushaavakin on jo haalistunut melkein näkymättömiin. Monet sanovat, että tyräleikkaus on sitä helpompi, mitä nuorempi potilas on. Meillä tämä piti kyllä paikkansa, sillä poika oli ihan oma reipas itsensä jo leikkausta seuraavana päivänä. Toivottavasti tekin pääsette pian leikkaukseen!


piitu - 11.09.2009 - 10:01

Meillä ilmeni keskosella molemmin puolin tyrät 5 viikon ikäsellä. Oli heti alkuun tosi pahat, lastenkirurgi teki kauan töitä että sai painettua takasin. Oli samantein sitten soittanut Tayssiin (meijän omassa sairaalassa ei tehdä tyräleikkauksia alle syntymäajan oleville lapsille, raskausviikot olis ollut vasta 37 ja poika painoi 2,6kg)että pitäis saada aika sinne. Leikkaukseen päästiin sitten viikon kuluttua toteamisesta. Illalla mentiin sairaalaan sisään, aamulla leikattiin ja kotiin päästiin seuraavana päivänä. Kivut hävis leikkaupöydälle.


- 16.09.2009 - 22:40

Löytyykö teiltä vakuutusta? Oletteko kyselleet jos leikkaus tehtäisiin yksityisellä lääkärillä?Niin pääsisi varmaan ennemmin?

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|