Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

2v ja unihel...!!!??

heikunkeikun - 10.09.2009 - 12:00

onko muisa perheissä n.2v alkanut pelaamaan nukkumaan menon kanssa?
Meillä käydään päivä ja yöunille hirveällä taistelulla,ei millään pysytä omassa sängyssä ja sitten kun on sängyssä niin huudetaan äitiä niin kauan että meinaa tulla oksennus!!!

Kertokaa kohtaloita minulle,mulla alkaa olla jo paukut vähissä näiden kanssa!!


VASTAUKSET:


höh - 10.09.2009 - 12:48

Kuuluu varmaan ikään. Muuta neuvoa en osaa antaa kuin se, että jättää välillä päiväunet pois, meillä ne jäi tytöltä kokonaan 2-vuotiaana.


meillä - 10.09.2009 - 14:34

2v on kans illalla varsin hankala yöunille menoissa, meillä kans helpottaa kun päikkärit on jätetty pois, illalla tosin sammahtaa kuin saunalyhty sit. Ollaan kyllä joskus laitettu päikkäreille poitsu (kun näyttää oikeasti tarivitsevan sitä), mutta illalla sit on taas mahdottomat yöunille menot. Ja päikkäreille nukahtaa yleensä muutamassa minuutissa että luulis tarvitsevan niitä, mutt tosiaan sit jos nukkuu ne niin illalla monta tuntia nukuttamista.. et en oikein itsekkään tiedä että miten tekis.


Miksi - 10.09.2009 - 21:14

äiti ei menisi viereen jos lapsi sitä kaipaa ja varsinkin jos ihan oksennus meinaa tulla?


samma här - 10.09.2009 - 22:53

Jep, samoin täällä, päivällä nukkui vähintään 2h ja illat venyi 23 asti, ei kiva.

Viikossa tottui uuteen rytmiin: illalla klo 20 nukkumaan ja päiväunet pois. Eli ekan viikon oli iltaisin aivan rättipoikki ja nukahti vaikka lattialle, mutta sitten tottui. Vaikeampaa se äidille oli kun päiväuniajan kaffe- ja nettipaussi poistui.

Päivällä ei voi antaa torkahtaa edes vartiksi, kun nukkumaanmeno menee ihan hulabalooksi. Jos on ollut yöllä hereillä tai muuten nukkunut huonosti/liian vähän, annan aamuisin nukkua niin pitkään kuin nukuttaa, ei päiväunia ja yöunet sitten tarpeen mukaan aiemmin. Nykyisin peitellään sänkyyn, toivotetaan hyvät yöt ja muksu sammuu 5 minuutissa.

Lasta, jota ei väsytä ja jolle ei voi vielä puhua järkeä, on turha pitää sängyssä huutamassa. Ennemmin sitten sängystä pois ja tunnin päästä uusi yritys. Luulen että meilläkin oli mukelolle aivan uutta, että vanhemmatkin syö iltapalaa ja käy pesulla .


Aino - 11.09.2009 - 09:11

Emme enää viitsi antaa toisen pyöriä sängyssä hiessä, kun uni ei vaan tule, vaan tingitään nyt sitten siitä omasta ajasta ja vietetään sitäkin lapsen kanssa. Eli poika menee nykyisin sänkyyn yhdeksältä, nukahtaa parissakymmenessa minuuutissa ja herää taas jo kuudelta itsestään. Päikkäreitä nukkuu n. puolitoista tuntia. Päikkärit tarvitsee vielä, ei jaksa iltaan asti muuten ja olen kyllä kuullut monilta taas sitäkin, ettei päikkäreiden poisjättö auta yöunien pidentymiseen.

Unta siis vuorokaudessa yhteensä 10 tuntia, mikä lienee ns. minimi tuon ikäiselle. Lisäksi öisin herää kerran pari, varsinkin jos on vähänkin nuhaa (ja milloin ei olisi?). Olen vain ajatellut, että kaikki jaksot on tähänkin asti menneet ohi, niin kyllä tämäkin muuttuu vielä.


myy77 - 16.09.2009 - 10:06

En tiedä kannattaako tuo, että nostaa välillä pois sängystä jos huutaa ja laittaa tunnin kuluttua takaisin...lapsi voi tästä oppia sen, että huutamalla pääsee pois sängystään

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|