Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Teinit 13 ja 12 vee

Mammuli 70 - 08.09.2009 - 18:58

Elikkä minkäs kokosii teidän neidit on? Meillä 12 v on 163cm ja 52 kg.. Ja ´13v. 169 cm ja 57 kg. Aloin vaa pohtimaan, kun 12v. neidillä on ystävä, joka on aika lihava. Nyt veikkaan 70kg ja varmaan jotain 160 cm pitkä.. Käy sääliksi nykyajan nuorisoa. Nykyisin kaikki ovat aika pyöreitä


VASTAUKSET:


Ai - 08.09.2009 - 19:03

niin että onpa teillä ihanan laihoja lapsia ja hyi mikä läski kaveri sillä toisella on?
Sääliksi käy tämmösten äitien lapsia, ei ihmekkään että syömishäiriöt on niin yleisiä nykyään.
Lapset on lapsia, muodot on muotoja ja meitä on joka lähtöön. Kaksitoista-vuotias on pieni lapsi, joka ei millään muotoa ole valmis vartalon kritisointiin ja arvosteleviin katseisiin.
Mistäs sitä tietää, jos sinun omat tyttösi pyöristyvät teini-iän myötä? Oletko sittenkin näin asenteinen?


just - 08.09.2009 - 20:30

peesaan tota ekaa.


Aliina - 08.09.2009 - 20:45

Meillä tyttö 12v 162cm ja 43kg. Riippuu kyllä myöskin vartalon mallista näyttääkö joku lihavalle vai laihalle. Meillä tyttö kasvanut aina tasaisesti ja on nytkin erittäin sopusuhtainen, eikä näytä ollenkaan laihalle, vaikka hoikka urheilija onkin.


Kiira - 08.09.2009 - 22:21

Sen verran on vakava aihe että turha varmaankaan syytellä ketään.

Teinit ja jopa lapsetkin ovat suurenevissa määrin ylipainoisia. Ja kuten tutkimukset todistavat ei se paino puolella heistä katoa mihinkään aikuisenakaan.

Kaikkein hälyttävintä on että sitä on alettu pitämään ihan hyväksyttävänä ja normaalina että 13 vuotiaan vyötäryn ympärys on yli 100 senttiä!

Tietenkään ei missään nimessä pidä lapselle/nuorelle sanomaan että olet lihava, sinun täytyy laihtua, mutta oikealla tielle ohjaaminen olisi kyllä jo nuorenkin takia suotavaa.

Vanhemmillahan se vastuu on lastensa painosta, mutta jos lapsi on lihava tuppaavat vanhemmat olemaan ylisuojelevaisia. Eivätkä halua edes kuulla asiasta. Pitävät asiallistakin ohjeistusta rumana ja syyllistävänä.

Periaatteessa vanhemmilta onnistuisi lapsensa ruoan vaihto oikeanlaiseen ruokaan, ja sopiviin annoksiin. Jopa liikunnan harrastamisen he pystyisivät lapselleen järjestämään. Mutta miten he voisivat taata sen että lapsi ei syö vaikka koulussa koko päivän kalori määriä, ja päälle vielä vaikka varasta kaupasta karkkia jos rahaa ei ole. (kärjistetty esimerkki)

Myös on varmasti vaikea seurata kun lapsei on "nälässä". Vaikea kieltää koko perheeltä kaikki herkut koska yksi lapsi tarvitsee tukea. Kuka haluaa musertaa ennestään heikkoa itsetuntoa tekemällä lapselle sanattomasti selväksi että toinen ei kelpaa ja että hänen täytyy muuttua.

Itsestään sen muutoksen tarvitsisi lähteä jo teineillä. perhe vain tarvitaan tueksi.

Ja toisaalta onhan niitäkin joilta se lapsen pyöreys lähtee vasta sen laillisen täysi-ikäisyyden korvilla.

Ap.een tekstissä en nähnyt mitään loukkaavaa, päinvastoin. Nosti esille asian johon jokaisen olisi hyvä kiinnittää huomiota omien lastensa kohdalla. Ennaltaehkäisy toimii sitä paremmin mitä nuorempana sen aloittaa.


Kirsikka666 - 09.09.2009 - 08:11

No, täällä ainakin seiskaluokkalaiset ovat laihoja ja normaalin kokoisia. Hyvin vähän on edes vähän pullukampia, eli ei Kiira ihan joka paikassa ole suurenevassa määrin...
Ja kyllähän ap:kin yleisti, vai miten tämä pitäisi tulkita:"Käy sääliksi nykyajan nuorisoa. Nykyisin kaikki ovat aika pyöreitä ".
Jos esim lapsen ystävän lihavuus huolestuttaa, niin kannattaisi ottaa yhteyttä jonnekin muualle kuin tänne. Jos ei uskalla/kehtaa lapsen vanhempiin ottaa yhteyttä, niin ainakin meillä on aivan ihana kouluterveydenhoitaja, eli voi kysellä sitä kautta. Eihän se paha asia ole olla huolestunut muistakin kuin oman perheensä asioista, mutta sitten kannattaisi tehdä jotain asian eteen eikä vain ihmetellä!


Kyllä, - 09.09.2009 - 11:56

minusta ap.n teksti oli vähän ikävä...minulla hoikat lapset,kehukehu,mutta kaveri läski,hyihyi...


olen - 09.09.2009 - 11:59

ap: n kanssa samaa mieltä että enemmän melkein näkee lihavia nuoria kuin hoikkia. Ja tosi ällöttävää on kun nämä lihavat nuoret pukevat päällensä tiukkoja toppeja ym nuorisovaatteita. Kyl sit vois jo katsoa syökö sipsipussin illassa vai oisko aihetta keventää kun vaatteet ei sovi ja kai nämä nuoret itsekin kärsivät tästä. Tosin se hyvä puoli asiassa on että enää kouluissa ei kiusata lihavia lapsia ja nuoria koska niitä on jo enemmistönä melkein.


... - 09.09.2009 - 12:42

Munkin mielestäni ap:n teksti oli törkeä. Lihavuus voi tulla myös perinnöllisenä jolle ei mahda mitään!!! Ja toisekseen, edelleen ylivoimaisesti suurin osa yläasteelaisista on joko laihoja tai sopivan painoisia ja niitä lihavia kiusataan, niin se on!


paska äiti - 09.09.2009 - 17:21

Kyllä oli ap.n teksti typerästi kirjoitettu. Siitä sai sen käsityksen et muiden lapset läskejä ja omat kullanmurut ihania mallivartaloisia. Ei kannata ihmetellä jos lihavia kiusataan kun omat vanhemmatkin arvostelevat ja kommentoivat ihmisten painoa. Onhan se hyvä asia et lapset ois ihannepainosia, mut ei oo lasten vika jos on ylipainoa, voi olla geneettistä tai sit vanhemmat eivät välitä lastensa syömisistä. MUTTA LASTEN AIKANA EI ARVOSTELLA MUIDEN ULKONÄKÖÄ/PAINOA. Itelläni on kaksi tyttöä joista toinen lievästi ylipainoinen ja toinen tosi laiha ja samaa ruokaa ovat aina syöneet.


ylimääräistä - 10.09.2009 - 07:58

on mielestäni ap:n lapsillakin..


Misse - 10.09.2009 - 09:26

Lihavuudesta ei saisi tietenkään kiusata ketään. Ei aikuista eikä lasta.

Mutta smaa mieltä olen siitä että ei ole normaalia että niin iso osa lapsista on nykyään "liian isoja".

Ei ole okei olla ylipainoinen. Se ei ole normaalia. Siitä ei pidä vaieta, ettei vaan loukkaa kenenkään tunteita. Miksi ylipainoiset edes yrittäisivät laihtua ja elää terveesti jos yhteiskunta vaan hyssyttelee ja vakavasta asiasta ei saisi puhua sen oikealla nimellä.

En ihannoi laihuutta, mutta en todellakaan hyväksy tekosyitä siitäkään että lihavuus olisi jollekkin se ainut vaihtoehto koska se on "geeneissä".

Terveillä elämän tavoila pääsee liika kiloista eroon, niin teinit kun aikuiset.

Parempi teinin loukata tunteensa kun hänelle kerrotaan että nyt täytyy laihtua, kun se että sairastuu 20 diabeetekseen ja kärsii korkeasta verenpaineesta ym.

Mutta aina löytyy näitä vanhempia jotka säästelevät lastensa tunteita terveyden kustannuksella.


ja - 11.09.2009 - 22:54

lihavuus ei ole perinnöllistä eikä geneettitä vaan aina itse aiheutettua, jollakin on vaan taipumus lihoa muita herkemmin ja se voi olla geneettistä, mutta sitä voi välttää kun tietää sen.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|