Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

4-vuotiaiden äipät

Sippura - 07.09.2009 - 16:49

Heippa, mun oli ihan pakko tulla kirjottamaan ja purkamaan omia ajatuksiani tänne.

Tarina alkaa näin, meidän pieni alotti kerhon tässä muutamisen viikkoa sitten. On ollu meidän kolmesta lapsesta ensinnäkin nuorin, myöskin ujoin ja hitain sopeutumaan uusiin tilanteisiin ja ryhmään. Itse odotti kovasti että pääsee kerhoon, ja onkin tykännyt olla. Hänet hoidettu kokoajan kotona, kun itsellä vuorotyö niin oman äitini kanssa on järjestetty aina hoidot, että saa olla kotona.Mies kotona viikonloput. Tämä meidän nuorin on todella saanut olla pieni vielä, eikä olla kuskattu harrastuksiin. Tämä tavallinen arki on täyttänyt meidän elämää ja isompien lasten kaverit ovat täyttäneet meidän kodin. Pihalla tosin muutamia isompia poikia jotka kiusanneet välillä, ja olenkin miettinyt oisko se saanut vielä enemmän arkuutta aikaan. Nyt ei tosin enää halua omaan pihaan edes lähteä, juuri kiusaamisen takia.
Muuten on kyllä omassa porukassa todella rohkea ja vilkaskin toisinaan.
Kun vien hänet kerhoon, hän jää seisomaan yksin pihalle katsellen muiden touhuja. Pääsee varmasti jollainlailla mukaan, mutta enimmäkseen katselee. Itsestä tuntuu tosi pahalle, kun muut lapset olleet huomattavasti rohkeampia monessa suhteessa.
Nyt joka kerta kun olen hakenut hänet kotiin, kerhotäti antaa pelkästään negatiivista palautetta.
Aikaisemmin oli että poika ei suostu siivoamaan. No, siitä käytiin pitkät keskustelut kotona, ja seuraavan kerran jälkeen poika sanoikin reippaana, että "nyt äiti siivosin"!! Hienoa!

Nyt sitten edellisellä kerralla tuli oikein ryöppynä asioita mitkä eivät "pelaa".
Ensinnäkin "poika seisoo pihalla ihan "ulkona" toisten touhuista". "Sisälläkään hän ei tiedä mitä tehdään ja milloin". "Jos hänelle annetaan kaksi käskyä, että ota tuo ja tule tänne, hän ei keskity vaan unohtaa toisen". "Oman nimen alkukirjaintakaan hän ei osaa tehdä, eikä tunnistaa". "Käden taidot ovat huonot, harjoitelkaa kotona leikkaamista ja piirtämistä, ja jos ei ole muovailuvahaa, ostakaa sitä ja leipokaa".

Itse olin ihan pihalla, että apua, mitä olen tehnyt väärin. Poikaa ei ole juurikaan kädentaidot innostaneet vaan on enemmänkin pyssy linjalla.
Onko kohtalotovereita, joiden pojat saaneet tämänkaltaista palautetta.
Ei se palaute niinkään, mutta se että poika ei osaa/tahdo/pysty menemään leikkiin mukaan. Pitää toki muistaa että hän on vielä toooooosi pieni.

Nimimerk. Harmistunut :/


VASTAUKSET:


hmm - 07.09.2009 - 17:02

Noh, siellähän sitä varmaan oppii. Meilläkin vähän päälle 3v aloitti just kerhon ja aloituspäivänä huomasin ettei tyttö jaksa oikein kuunnella paikoillaan kerhotädin juttuja jne. Täti sanoi, että ettei haittaa..siellä kerhossahan niitä nimenomaan harjoitellaan. Ei noin pienten tarvi osata ihan kaikkea.
Ei varmaan mukavaa, jos aina saa kuunnella negatiivistä palautetta hakiessaan kotiin, musta toi ei ole edes kovin fiksua toimintaa kerhotädiltänne. Tavallaan nolaa sekä sinut että pojan siinä kaikkien nähden.
Meillä ei tädit nimittäin anna juurikaan palautetta vaan niistä jutellaan joko puhelimitse tai vanhempien vartissa.


sippura vielä - 07.09.2009 - 17:03

Ja vielä sitä halusin sanoa, että tahtoisin että lapselle annettaisi aikaa sopeutua uuteen tilanteeseen, ettei heti ryöpsäytetä vanhemmalle kaikkea missä lapsi on erityisen huono - ilman mitään positiivista palautetta. Annettaisi lapsen olla lapsi ja kyllä hän oppii ajallaan kaikki nuo taidot.


Älä - 07.09.2009 - 20:21

nyt ainakaan ota pois tarhasta. Siellä oppii taitoja ihan eritavalla kun kotona, kun on vähän niinkun "pakko".
Ja vaikka ne tädit on antaneet negatiivistakin palautetta, niin ovat kuitenkin ammattilaisia, ja näkevät jos jotain asioita on epänormaalin paljon pielessä, ja osaavat ohjata avun luokse.
Tosi harmi, että tädit ovat antaneet vaan negatiivista palautetta, mutta oletko varma ettet ole ottanut itseesi liian vähästä? Jos he ovat vaan halunneet kertoa missä on ollut haasteita, siis auttaa teitä? Eihän siinä ole välttämättä mitään pahaa että kehotetaan muovailemaan tai tutkailemaan kirjaimia? Se motoriikka on kuitenkin saatava haltuun, ja jos niissä on vaikeuksia, niin niitä kannattaa harjoittaa vaikka se ei kaikista kivoin leikki olisikaan.
Ja, itse kysyisin tädeiltä suoraa, että eikö mikään asia ole hyvin? Jos siis koet näin. Puhumalla asiat selviää varmasti, yleensä ne tädit on kuitenkin siellä ihan lasten vuoksi, ja haluavat auttaa.


mie - 07.09.2009 - 20:38

Tunnetko syyllisyyttä, että et ole aiemmin vienyt poikaa mihinkään kerhoon tai harrastukseen, ja nyt se näkyy sopeutumattomuutena ja taitamattomuutena?


luokanopettaja - 07.09.2009 - 20:59

Nyt on kyllä pakko vastata täältä, ettei 4v tarvitse vielä osata oman nimensä kirjaimia, eikä kädenjäljen tarvitse olla vielä ihmeellistä. Sitä vartenhan siellä kerhossa ym. ollaan, että niitä taitoja harjoitellaan. Ujoa ja arkaa lasta kannustetaan osallistumaan. Jos lapsi ei itse osallistu, on ohjaajan taito saada lapsi mukaan ja innostaa lasta. Kaikkea ei tarvitse osata heti. Palautetta annetaan ja on todella epäammattitaitoista, jos lapsesta ei löydetä mitään hyvää. Voi hyvä tavaton meitä kasvattajia. Palautetta voidaan antaa niin monella tavalla. En todellakaan tarkoita sitä, että kaiken palautteen pitää olla aina positiivista, mutta asiat voidaan sanoa noiin monella tavalla.

Pieniltä lapsilta odotetaan nykyään niin paljon. On niin hienoa, kun meidän lapsi osaa kirjoittaa ja lukea mahdollisimman pienenä. Leikki on lasten työtä ja sen avulla voidaan asioita opiskella, jos lapsi on niistä asioista kiinnostunut. Noin pienten lasten ei tarvitse osata kirjaimia ym. Olisin enemmänkin huolestunut, jos lapsi ei osaisi leikkiä. Koulussa kyllä opetetaan lukemaan ja kirjoittamaan! Antakaa lasten olla lapsia, ei miniaikuisia!


sippura taas.. - 07.09.2009 - 21:28

Joo, olen miettinyt tietenkin kaikkea mahdollista. Soitinkin heti perään kotiin päästyäni sinne kerholle ja halusin jutella enemmän että missä mennään.
Huonoa omaatuntoa ei tuosta asiasta koe koska tälle alueelle ei ole aijemmin kerhoon mahtunut, ja se harmitti mm. viime talvena.
Kahden ison sisaruksen kanssa ohjelmaa kyllä riittää että sen puoleen ei ole ollut yksinäinen.
Ja sekin kommentti särähti korvaan, tiedä siten miksi, että meidän poika ollut liikaa aikuisten ja isompien lasten seurassa, että olisi hyvä olla oman ikäistenkin kanssa... ?!? En sitten tarkkaan ymmärtänyt että miten se tulee esille.
Ja sanoivat että nämä perus pelit (?) ei oikein luonnistu?? Kotona pelataan porukalla Unoa ja mm. arvaa kuka peliä ja hyvin sujuu. Palapelejä ei ole kyllä jaksanut koskaan väsätä.

Ymmärrän kyllä pojan heikkoudet, mutta ehkä tämä näin arka käytös yllätti, lapsestahan tulee uusia piirteitä esille eri kuvioissa.
Ja tietysti se että kaikki huonot puolet ladataan esiin näin pian. Olisivat vaikka ensin kyselleet miten poika on viihtynyt, onko puhunut mitään ja ym ym..
Jos tuodaan n. 10 huonoa asiaa samalla kertaa, eikä mitään hyvää, voisin kuvitella että joka äiti olisi alkanut miettiä.
Olen ajatellut olevani äiti rauhallisemmasta päästä....En tiedä sitten.

Meidän vanhemmat lapset olleet yhteensä kolmessa eri kerhossa, ja mitään vastaavaa en ole niissä kokenut.
Silti sanon että voi olla mun herkkyyttäkin ja ylireagointia, mutta vähän epäilen.


sippura - 07.09.2009 - 21:34

Kiitos luokanopettaja, samoilla linjoilla ollaan!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|