Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

ajatuksia

talvitamineista - 06.09.2009 - 19:54

Mietin tässä että miten sitä ennen on pärjätty ilman teknisiä vatteita ulkona kun nyt pitää olla joka säähän lapselle kallis ulkoilupuku teknisillä ominaisuuksilla.
kastuko ne vaatteet läpimäräksi vai miten sitä pärjäsi?
itse muistan 70- luvun lapsena, että mulla oli talvella ohuehko toppapuku mikä ei kyllä vettä pitänyt. Sillä minä tarkenin ulkona pakkasessa kun olin liikeessä kaiken aikaa, kai mulla jotain villaa oli päällä, ei siihen aikaan fleeceä ollut...
Eikö niissä teknisissä vettä pitävissä vaatteissa tule lapselle kuumaa kun juoksentelee pitkin poikin.
Mietin tässä, saa kommentoida vapaasti puolesta ja vastaan.


VASTAUKSET:


Odelia - 06.09.2009 - 20:01

Toisaalta aiemmin talvet oli enemmän talvia. Eli siis kunnolla lunta ja pakkasta eikä sellaista veislumisöhjöä, kuten nykyisin on. Viime talvi oli kyllä ihana poikkeus.

Itsellä ei vielä kokemusta siitä, tuleeko noissa teknisissä talvitamineissa kuinka kuuma, koska ensimmäistä kertaa sellainen tulee käyttöön.


hmm - 06.09.2009 - 20:06

Tekninen vaate hengittää.


kyllä - 06.09.2009 - 20:16

mä ainakin muistan, kun polvet kastu aina lumilinnaa tehtäessä ja lapaset/rukkaset oli aina märät. totta tuokin,ettei silloin ollut näin loskasia kelejä usein. toppatakin läpi tuuli kylmästi, kun oli kunnon viima ja lahkeet ja hihat kastu nopeasti. pyllykin jääty usein liukurilla laskiessa. että ei kyllä yhtään haittaa, vaikka maksaa uudet tekniset vaatteet. ilolla maksan, niin ei tarvi kärsiä lapsen samasta kuin minä kahekskytluvun alussa.


Tipsu - 06.09.2009 - 20:28

Mulla on ekat lapset nyt vuoden iässä, ja toppahaalareiden osto edessä. Ennen tätä en ole edes kuullut sanaa "tekninen" vaate.

Itse asuin pienenä pohjoisemmassa, jossa talvi oli talvi, ja jos sattui olemaan märkä sää, niin päällä oli haalarit JA kuravaatteet.
Itse haluaisin lapsille helposti hoidettavat, mukavat, mutta edulliset käyttövaatteet, kaksosten kanssa kaikki on hankalampaa, enkä näe siinä mitään järkeä, että puen heidät sekä toppavaatteisiin, että kuravaatteisiin jos olemassa on vaatteet jotka ajaa saman asian.
Ilmeisesti nämä uudenaikaiset tekniset vaatteet hengittävät, vaikka pitävät kosteutta. Kuravaatteet ei hengitä, eikä ne ole millään muotoa mukavat käyttää toppisten päällä.

Eli en näe järkevänä ostaa huonoja haalareita ja kuravaatteita vain sen vuoksi että ennenkin käytettiin sellasia. Varsinkin kun asutaan etelä-Suomessa, missä talvet on pelkkää loskaa ja hiekkaa.
Mutta jos lasten haalari, jota käytetään max vuosi, maksaa 150€ niin huh huh..


Selja - 06.09.2009 - 22:07

Asustamme Etelä-Suomessa, joten talvet ovat hyvin loskaisia. Viime syksynä törmäsin toppahaalariin, jossa oli kuminen alaosa. Mietin kuumeisesti, että onkohan se käyttökelpoinen vai ei. Oli kaikenlisäksi mahdottoman halpakin, joten heti epäilytti, että voiko olla hyvä, kun vieressä oli noita hirmuhintaisia megateknologia-asuja.

Uskaltauduin sitten moisen kuitenkin ostamaan ja mielestäni oli tosi hyvä. Ei tarvinnut ikinä pohtia, meneekö märkyys läpi ja mitään kurahaalareita ei muiden vaatteiden päälle tarvinnut laittaa. Tyttö ei tuntunut valittavan myöskään, joten ei ilmeisesti ollut mitenkään kamalan ahdistava, vaikka se ei tuollainen superhengittävä ihmehaalari ollutkaan.


Me - 07.09.2009 - 08:16

vannotaan mielummin kurahousujen nimeen, kun kalliisiin tecceihin Nykyään on niin vähälumisia talvia, että johan se vi..,,.,taa kun kalliista puvusta on polvet heti rikki


Aino - 07.09.2009 - 09:33

Minäkin olin lapsena 70-luvulla puettu yksinkertaiseen toppapukuun, eikä silloin tarvittukaan vedenpitävyyttä talvisin. Silloin oli pakkasta ja lunta, nykyisin tuntuu aina olevan loskaa ja suojaa.

Itse olen kyllä tyytyväinen noihin Reiman ym. vedenpitäviin haalareihin. Ja meillä on pojalle viileämmällä (siis ennen toppapukua) laitettu sinne alle villahaalari. Villa on edelleen materiaalina minusta paljon parempi kuin fleece ja antaa paremmin lämpöä. Kiitos neuloville sukulaisille.

Nyt, kun lapsi liikkuu jo enemmän (=paljon), varmaan voi olla vähemmissä vaatteissa kuin viime talvena, kun oli vielä vähemmän liikkuva (kun kävely oli silloin vaikeaa ainakin toppatamineissa ulkona).


Aphrael - 07.09.2009 - 11:58

Kyllä ne tekniset vaatteet nousevat ihan omaan arvoonsa siinä vaiheessa kun lapsi itse pukee vaatteita ja ulkoilee useita kertoja päivässä. Aina on kuivat vaatteet ja helppo pukea kun ei tarvi kerrostaa niin paljon. Huono puoli tietysti on hinta ja kun menevät kuitenkin puhki siinä missä halvemmatkin.
Mutta toisaalta jos niitä halvempia sitten tarvitaan mahdollisesti kahdet tai kolmet ja lisäksi kuravaatteet ja noilla pärjää yksillä niin kumpi tulee lopulta halvemmaksi. valinta on tietysti jokaisen henkilökohtainen ja ihan pienelle en itsekään viitsisi noista kalliista maksaa, mutta siitä lähtien, kun lapsi oikeasti leikkii siellä loskan keskellä ovat hyvät.
Ja tosiaan kyllä noihin teknisiinkin saa sen paikan laitettua polvien ja takapuolen kohdalle jos tarve tulee

Oikein lumista tulevaa talvea kaikille!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|