Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Koiralliset äidit auttakaa!

Aloitteleva tunari - 06.09.2009 - 15:05

Hei!
Kuinka koiraperheissä on onnistunut pienen, noin ylsivuotiaan lapsen ja koiran/koirien ulkoilujen rytmittäminen? Kertoisitteko minulle vinkiksi, että kuinka teillä toimitaan lapsen ja koirien ulkoilujen suhteen.

Asia tuntuu minulle nyt hieman hankalalta, kun on siirrytty yksiin päiväuniin. Ja meillä ei saa rattaita tuotua ylös (asumme siis hissittömässä kerrostalossa melkein ylimmässä kerroksessa). Mies käyttää aamulla kuuden maissa koiran. Minä ja lapsemme lähdetään noin klo 11-12 lenkille haukun kanssa, tämän jälkeen lapsen päiväruoka ja päikkäreille. Tosin, tuo ei taida olla riittävää ulkoilua tuo rattaissa istuminen, kun päiväunet ei meinaa onnistua ollenkaan. Ja tämä on siis se ongelma varsinaisesti. Sitten herättyä välipalaa ja puistoon telmimään. Tunniksi tai kahdeksi. Illalla sitten isäntä tai minä taas käyttää koiran. Jotenkin minusta on ruvennut tuntumaan, että silloin aamulla, meidän pitäisi mennä sittenkin lapsen kanssa puistoon ulkoilemaan ja koiralenkille sitten vasta päikkäreiden jälkeen. Mutta jotenkin taas puolestaan tuntuu, että se aamukuuden ja iltapäivän väli olisi sitten taas koiralle liian pitkä. Toisinaanhan tuo pikkuinen nukkuu sen vajaan tunnin, mutta joskus oikein useamman tunninkin. Sehän nyt olisi ihana, jos lapsonen nukahtaisi rattaisiin, ja rattaat saisi parvekkeelle ja lapsi jatkaisi unia, mutta kun se ei nyt vaan onnistu tässä asunnossa. Ja sitten taas kolmen tunnin kävely ei minua oikein innosta, oma aikakin olisi joskus ihan kivaa... Toisekseen, eipä aina ole sellaisia ilmoja, että voisin lapsen ja koiran kanssa pihalla hiippailla tuntitolkulla. Ja olisihan se parempi ne unet tottua nukkumaan omassa sängyssä.

Näin meillä, kaikki niksit, neuvot ja kokemukset olisivat tervetulleita. Kertokaa ihmeessä omia tapojanne toimia!


VASTAUKSET:


ap - 06.09.2009 - 15:06

Ja kyseessä siis YKSIVUOTIAS ei ylsivuotias


Sissi - 06.09.2009 - 16:09

meilla koira tulee mukaan puistoon, ensin heitellaan palloa koiralle nurtsilla ja kun mennaan lastenpuistoon koira jaa makoileen aidan toiselle puolelle ja odottelee siella ja on ihan tyytyvaine kun nakee meidat kuitenkin koko ajan. Oisko teilla tammonen mahdollista. Riippuu tietysti puistosta yms.


Maarit - 06.09.2009 - 16:11

No, meillä on tehty niin, että aamutoimien jälkeen (n.9 aikaan) ollaan lähdetty lenkittämään koiraa. Toisen kerran mennään päiväunien jälkeen n. klo 15 ja vielä illalla päivällisen jälkeen n. klo 18. Koiran ulkoiluttamisen jälkeen on jääty vielä pihalle leikkimään, niin ei ole lapsellakaan pelkkää rattaissa istumista.


tiny - 06.09.2009 - 16:54

miksi et käyttäisi ihan tosi pikalenkillä aamupäivällä ja sitten lapsen kanssa puistoon sitten koira jaksaisi hyvin odottaa siihen että joku käyttää iltapäivällä vähän pidemmällä lenkillä?

olisi koirakin tyytyväinen kun pääsisi 4 lenkille 3 sijaan, silloin ei haittaa ollenkaan jos yksi lenkki onkin ns.sikapika lenkki ja ehtisit lapsen kanssa olemaan enemmän ulkona.


ev - 06.09.2009 - 20:06

No toisaalta voisitte käyttää koiraa sitten päikkäreitten jälkeen, hmm. Iso koira kestää ainakin tuon 8h ilman ulkoilutusta, toisaalta jos mahdollista ottaa koiraa ulos myös silloin kun ulkoilet lapsen kanssa?

Meillä rivitalokämppä ja itse hoidan viikolla koiran ulkoilutukset kokonaan.
Aamupäivällä mennään 10mais ulos lenkille ja samassa taaperretaan ulkona ympäri pihaa.
Tyttö nukkuu useimmiten ulkona päiväunet ja iltapäivällä jälleen satoi tai paistoi jos tyttö hereillä kurahousuissa ja sadetakissa taapertaa ulkona.
Illalla ulkoilutan koiran niin että tyttö jää nukkumaan.
Tyttö kun olisi ulkona 24/7 oli keli millainen vaan, niin koetan ottaa koiraa aina mukaamme, välillä päästään leikkikentälle niin ettei sielä ole muita, omassa pihapiirissä on hiekkalaatikko ja liukumäki, sielä ei yleensä ole muita niin koira voi hengaila mukana, tietenkin pitää seurata että tarpeensa tekee ennen kuin leikkikentän läheisyyteen menee.


Pulla - 07.09.2009 - 21:39

asun yksin kahden ison koiran ja 1,5v tytön kanssa. ja meidän rytmit menee näin:

- aamulla herään 6-8 välillä yleensä itse veskiin ja käytän koirat pikasesti pissalla
- tyttö herää 8-9.30, annan koirille ruuat ja alan väsäämään meille aamiaista
- odotan vähintään sen tunnin koirien ruokailusta (en halua näille koirille vatsalaukunkiertymää, kuten edelliselle) ja lähdetään koko sakki metsään. koirat juoksevat irti ja tyttö ihmettelee luontoa ja nauttii siitä (mitä pidän itse vieläkin tärkeämpänä kuin hiekkakakkujen tekemistä). tämän jälkeen kävellään puistoon ja koirat odottaa kiltisti puussa kiinni sen aikaa kun leikitään sielä. vaihtoehtoisesti mennään omalle pihalle ja koirat pistän kotiin. tähän setiin menee noin 2h.
- tyttö syö, pistän päikkäreille ja koirat saatan päästää pisulle ennen kun tyttö herää
- tytön herätty saatan antaa välipalan - nyt kokeilussa neljän aterian päivät koska saattaa silloin jopa syödä jotain. sitten mennään koirien kanssa taas metsään. tyttö jälleen nauttii mm. lätäköissä pomppimisesta ja marjojen keräilystä . mennään joko omalle pihalle tai olen keksinyt jotain ohjelmaa kuten: kylään johonkin missä pääsee leikkimään muiden lasten kanssa, ostarille karuselliin, meille vieraita tms.
- ennen kuutta on ruoka lapsella ja koirilla samoin. odotellaan taas se tunti ja mennään taas metsään ihmettelemään. mahdollisesti jäädään vielä omalle leikkikentälle jos siltä tuntuu.
- tyttö syö aikasintaan 20.30 iltapalan ja nukkua suostuu aikasintaan 21.30.
- kun tyttö nukkuu käytän koirat vielä pissalla ennen kuin itse menen nukkumaan ja yleensä pääsevät omalla pihallaan vielä leikkimään naapurin koiran kanssa.

asun siin pienkerrostalon alakerrassa ja itkuhäläri on käytössä kun menen talon takaiseen metsään (joka on vielä sen ikkunan kohdalla jossa tyttö nukkuu ).

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|