Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

n.3 vuotiaan ruokailusta

Kia - 06.09.2009 - 12:32

meillä tyttö ei tahdo syödä,tulee pöydän viereen kiltisti ja syö yhden lusikallisen/haarukallisen ruokaa ja sanoo, syöty, kiitos! No sitten luin kirjan, ettei sais patistaa syömään, kun se lisää pitkällä tähtäimellä liikalihavuutta - no jos en patista, niin onko mun hyväksyttävä tuo yksi lusikallinen/haarukallinen ruokaa sitten vain.


VASTAUKSET:


joo - 06.09.2009 - 12:45

kyllä mä mielummin antasin lapsen olla syömättä, en patistaisi syömään jos mielenkiinto ei riitä, kyllä se jossainkohtaa huomaa että ois kannattanu syödä meinaan seuraava ruoka maistuu varmasti kun sen verta nälkä on! Pakottaa ei kannata muuten siitä syömisestä tulee lapselle että sulle hyvin stressaava ja negatiivinen tapahtuma!


ap - 06.09.2009 - 13:28

mutta, kun tyttö hakee sitte itte "ei ruoka-ruokaa" kaapista nälkäänsä. Kaikkiko nostan korkealle sitte?


hei - 06.09.2009 - 13:37

miksi annat ITSE ottaa välipalaa heti ruoan jälkeen? SINÄ se päätät, milloin on ruoka-aika
eli oikein päättelit: nosta korkealla


Suhveli - 06.09.2009 - 14:23

Ei lapset tajua, että olis hyvä syödä silloin kun ruokaa on tarjolla, ettei tule nälkä. Ei ainakaan meidän lapset osaa ennakoida, vaikka olenkin kovasti sitä yrittänyt opettaa.

Meillä eivät tahtoisi aamupalaa syödä sitten millään, ja vaikka joka aamu sanon sen saman litanian: "Jos ette syö, niin kohta on nälkä, ja sitten ei tule ruokaa. Ruoka-aikaan on monta tuntia jne..." Silti on joka päivä samat itkut ennen ruokaa, että nälkä on. Siinä on äidin sitten aina hyvä sanoa, että "Enkös minä sanonut, että pitää syödä aamupalaa...Huomenna sitten muistatte..." Ja silti huomenna on ihan sama juttu.

Eli meillä on ainakin vain kaksi vaihtoehtoa, joko houkuttelee lapsen syömään jollain konstilla tai sitten kuuntelee sitä nälkäitkua.

Meillä kyllä lapset aina ensin kysyvät lupaa, ennen kuin menevät kaapille mitään ottamaan, joten eivät napsi kyllä mitään ilman että tietäsin.


Misty - 06.09.2009 - 19:07

Meidän 3v tyttö yrittää pyydellä välipaloja kun hiukan nälkä tuntuu, mutta ruokaa ei saa ennen ruoka-aikaa ja ruoka-ajat ovat säännölliset... viikonloppuisinkin pyrin laittamaan ruuan samaan aikaan kuin hoidossa on.
Aterioiden välillä ei syödä mitään. Ruoka maistuu ja hampaatkin tykkäävät jos ei koko ajan mussuteta jotain.
Eli esteet välipalapaikoille, voi viedä enemmän kuin päivän ennen kuin pääsee uutteen rytmiin kiinni.
Tsemppiä


minä - 06.09.2009 - 20:23

minä kyllä patistan, niin kauan kun lapsi ei ymmärrä systeemiä. ja hoputan. mä en usko tuohon liikalihavuus teoriaan. mut niin kuin kaikissa asioissa, teorioita riittää ja niiden "keksijöitäkin".

meillä on vain aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. muulloin ei saa mitään. ja tarkka rytmi.

niin kauan kuin nuo pojat eivät ymmärrä ruoan tärkeyttä, ne eivät saa valita itse syövätkö vai eivätkö syö. aivan sama periaate on esimerkiksi päiväunilla. meillä nukutaan ja piste, ei ole muuta vaihtoehtoa.


Mia - 09.09.2009 - 20:31

OON ite ihan ehdottomasti sillä kannalla että jos lapsi ei syö, niin olkoon syömättä sillä hetkellä. Mistä ikinä sitten johtuukaan että just nyt ei oo halua syödä, niin kyllä se halu sieltä tulee.

Mutta sit ei anneta periks "että söisit edes jotain"-periaatteella, ja annetaan kaurakeksi ja mehua. vaan odotetaan seuraavaan ruokailuhetkeen, eikä tarjota mitään makeaa, ei edes marjakiisseliä (jos ei ruoka oo maittanu).

Jos tällä välin tulee nälkä niin ruokana voi tarjota sitä, mitä aiemmin on jättänyt syömättä. Vasta kun lapsi on syönyt ruokaa "kunnon" annoksen, voi lapselle antaa muutakin kuin aivan perus ruokaa,, siihen asti karsisin kaiken vähänkään makean pois.

-minä tätä mieltä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|