Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Koska pois pinnasängystä? Sekä kaksostenrattaista.

elomamma - 05.09.2009 - 15:36

Voi olla, että tämä kysymys on aiemminkin ollut täällä mutta jos joku jaksaisi vastata!

Meillä tilanne se, että pikkukakkonen tulossa. Esikoinen on vauvan synnyttyä n. 1v 8kk ja ollaan pähkäilty nukkumisjärjestelyä.
Kannattaako ostaa toista pinnasänkyä?
Koska uskoltaisi siirtää lapsen normaaliin sänkyyn?

Ollaan ajateltu ostaa esikoiselle jatkettava sänky, jolloin vauva saisi esikon pinniksen, mutta uskoltaako vielä alle 2-vuotiasta siirtää normisänkyyn?

Sitten rattaista. Kannattaako ostaa kaksostenrattaat?
Esikoinen ei vielä kävele, mutta luultavasti kävelee kun vauva syntyy. Mutta jaksaako kuinka pitkiä matkoja siinä iässä vielä kävellä?
Entä seisomalauta (onkohan oikea nimitys) rattaisiin?

Kiitos vastauksista jo etukäteen!VASTAUKSET:


äiti1981 - 05.09.2009 - 16:18

Heippa. Meillä pojilla 1v3kk ikäeroa. Poika siirrettiin jatkettavaan sänkyyn ennen kakkosen syntymää ja hyvin meni Jos ei siirto mene hyvin, voittehan käyttää rinnalla matkasänkyä tarvittavan ajan, jos sellainen löytyy. Toista pinnistä en lähtisi ostamaan. Pojat nyt 2v1kk ja 10kk ja tuplarattaat päivittäisessä käytössä. Seisomalautaa kokeiltiin silloin ja poika ei todellakaan osannut siinä seistä, myöhemmin ei kyllä olla kokeiltu, kun tuplissamme ei sellaista käytettävissä ole. Meillä käytössä Herquleksen tuplat, suosittelen Kyllä poika kävelisi jo vaikka kuinka, mutta jos äiti itse haluaa joskus kävellä rivakammin niin on kiva kun saa toisenkin kyytiin. Onnea odotukseen!


Satu - 05.09.2009 - 19:34

Itse siirtäisin jo jatkettavaan sänkyyn..


Möhkis - 05.09.2009 - 21:01

Meillä esikko siirtyi lasten sänkyyn jo ennen kun täytti vuoden, koska ei suostunut pinnasängyssä nukkumaan. Nyt pinnis pikkukakkosella ja esikko 1v7kk. Samoin lähtee pinniksen toinen reuna pois (mallia ikea) jahka 1v syndet on kakkoselle ajankohtaiset.


zera-82 - 05.09.2009 - 21:03

Hellurei ...Kyselin tuota samaa muutama kuukaus sitten kun plussasin. Meille kolmas tulossa ja nuorempien sisarusten ikäeroksi tulee 1v4kk. Kaksostenrattaat oli kyl ihan selviö ja huusinkin huutonetistä emmaljunga twin cerox(ovat olleet jo koe käytössä kakkosella ja hoitopojalla, jotka nyte ovat 1,2v+2,5v). Todella tyytyväinen olen ollut jo nyt. Sit plussana noissa rattaissa on et ovat sen verran kapeammat et mahtuu hyvin kaupoista sisään ja jopa normi auton takaluukkuun, ilmakumipyörät, kääntyvät aisat ja erikseen laskettavat selkänojat+jalkatuet .
Vaikka meillä ollaan jo kävelty 11kk, niin eihän silti jaksa pidempiä matkoja tuolloin vielä kävellä ja muutenkin kun lenkille ja pidemmälle puistoon mennään missä kuitenkin touhutaan niin varmasti menisi välillä huuto konsertiksi jossei kaksostenrattaita olisi. Uskon et teilläkin vielä tarpeelliset, kun tuo hoitopoikakin vaikka jo 2,5v kaipasi istumista välillä kävely/puistoretkellämme.

Sänky järjestelyistä olikin enemmän pohdittavaa, mutta ratkaisukin löytyi. Toista pinnasänkyä en meinaa ostaa. Matkasänky on valmiina kakkoselle jossei vauvan synnyttyä vielä ole kykenevä nukkumaan jatkettavassa sängyssä. Mietein sitäkin et ensinhän vauva nukkuu korisängyssä...siinä nyt menee helposti 3-5kk, sen jälkeen kakkonen onkin jo 1v9kk, kun joutuu pinnasängystä luopumaan. Jossei suostu(varmaan pitkälti myös luonteesta kiinni, toisilla onnistunut siirtymä hyvin jo alle 2vuotiaalta, toisilta ei) nukkuun normisängyssä niin saa mennä matkasänkyyn odottelemaan "kasvamista" muutamax lisäkuukaudeksi . Näin itse ratkaisin tilanteen.


maatsi - 05.09.2009 - 21:27

Meillä nyt 1v 6kk poika ja ei vielä voisi pinniksestä luopua, tippuu parisängystäkin poikkeuksetta, jos vaikka kipeänä on viereen halunnut.. Eli ei tavissänkyyn, mutta ehkä semmoseen jossa ois korkeammat laidat, että pääsisi yli, mutta ei tippuisi voisi olla jo ajankohtaiset..

Meillä ei pikkukakkoset ole vielä kuin ajatuksen tasolla, mutta tuplarattaat hommaisin, koska meillä ei poika ainakaan jaksa kävellä kuin max 1,5 km ja se on tosi max!


zen84 - 05.09.2009 - 22:48

Meille pojille ikäeroks tuli 1v1kk
Ei ostettu toista pinnasänkyä vaan isojenpoikien sänky.
Ei heti siirretty esikoista nukkumaan siihen, mutta kovasti ruvettiin harjoittelemaan sieltä alastuloa. Tänää vasta siirrettiin poika nukkumaan siihen ja ikää on pojalla nyt 1v3kk, Sitä ennen nukkui matkasängyssä omassa huoneessaan!
Mies teki viellä tohon isojenpoikien sänkyyn turvalaidat. et jos poika nousee seisomaan ni ei tipu sieltä! Jalkapäädyssä on kolonen josta pääsee sit ite alas

Meilläkin on noi herquleksen tuparattaat ja olen ollu tyytyväinen... Ainoa miinus on ilmakennopyörät ja aika huono jousitus, muuten on olleet passelit käytössä!


Apila - 05.09.2009 - 23:08

Kokeile ihmeessä jos suostuu jatkettavaan sänkyyn. Jos ei, voithan nukuttaa vauvaa pari kuukautta äitiyspakkauksen laatikossa. Ja sit vaihdatte sänkyyn. Toista pinnasänkyä en ehkä ostaisi. Matkasänky mielummin.

Suosittelen hommaamaan tuplarattaat. Meillä ainakin 3v on vielä usein rattaissa.


annis - 05.09.2009 - 23:26

jos päätät hankkia isojen lasten sängyn, niin tee siirto siihen hyvissä ajoin ennen vauvan tuloa, ettei esikoiselle tuu tunnetta "vauva vie minun sängyni"

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|