Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Pottailu

Maikku-85 - 04.09.2009 - 10:45

Heippa vaan Meillä on 1v 8kk ikäinen neiti. Pottailua ollaan harjoiteltu jo kauan. Väliin sinne saadaan pissa ja joskus jopa kakkakin Mutta kuitenkaan meillä ei ole vielä aikoihin toivoakaan saada vaippaa pois. Oliskos kellään mitään neuvoja, miten saisi tuon pottailun onnistumaan niin,että olisi edes toivoa saada vaipan käyttöä vähemmälle?? Meillä yritetään jo kovasti saada neidille kaveria ja olisi hienoa jos saisi siksi päivävaipan pois. Tietysti sekin tapahtuu ajallaa, mutta kuitenkin Miten teillä muilla,tämän ikäisten lasten kanssa on pottailu sujunu??


VASTAUKSET:


Marrasmamma07 - 04.09.2009 - 10:55

Oisko apua, jos kokeilisit sitä wc pönttöön tulevaa supistajaa, jossa lapsi istuu ja tekee tuotokset suoraan pönttöön.


Maarit - 04.09.2009 - 13:07

Meillä ainakin pottaillaan säännöllisesti, eli heti herättyä, ulos mennessä, ulkoa tultua, syönnin jälkeen jne jne pitkin päivää. Useimmiten pottaan tulee, ei aina. Mutta kun lasta säännöllisesti käytetään potalla, niin pikku hiljaa lapsi siihen oppii ja tajuaa, että pottaan/pönttöön tehdään tarpeet. Tsemppiä!


Enni - 04.09.2009 - 14:32

meillä tyttö oli n.1,5v kun kävi päivittäin potalla ja useimmiten pissat sinne tulikin, välillä kakatkin. yhtenä päivänä vain otin vaipan pois. pissat tuli housuun ja tyttö hiukan säikähti kun housut kastui (lapsihan ei tunne jos vaippa märkä, vähän liian hyviä nykyajan vaipat siinä mielessä). näytin pottaa ja samalla vaihdettiin kuivat housut jalkaan. seuraavan kerran tuli pissat housuun niin lähti juoksemaan pottaa kohti. parin päivän päästä juoksi itse potalle vaikka oli vaippa ja sen jälkeen ollut päiväkuiva ja yökuivaksi oppi samalla. äiti ei vaan uskonut että tyttö osaa jo olla kuiva öisinkin joten vaippa oli varuilta n3kk ennen kuin jätettiin sekin pois.


Mites - 04.09.2009 - 21:01

se päivävaipan poissaaminen teidän "kaverin" saamisen yrittämiseen vaikuttaa...?


Pul!a - 05.09.2009 - 00:20

me alettiin kunnolla pottailemaan kun tyttö 9kk ja aina kun vein potalle tuli 95% jotain tulosta (pari kertaa viikossa kakkakin saatiin saaliiks ). MUTTA...kun tyttö lähti käveleen noin 1v. teki totaalisen pottalakon ja alkoi vaan inisemään kun sinne vei! no, en minä ainakaan lasta pakota potalla istumaan.

pidän välillä pitikiä taukoja ilman että edes yritän potalle ettei jää kammoa. nyt tyttö 1,5v. ja välillä suostuu istumaan hetkeksi potalle, mutta melkein heti vaatii päästä pois. ollaan kokeiltu myös pöntön pienentäjää mut ei! selvää kiinnostusta osoittaa ja puhuu monesti potasta ja pissasta tms. ja kun pissa tulee lattialle (aika paljon mennään pylly paljaana), niin ystävällisesti totean, että muistatkos mihin se pissa piti tehdä ja vastauksena tulee potta!

tää ihan vaan samaan ketjuun, jos joku osaa auttaa toista "epätoivoista" .


Nikotus - 05.09.2009 - 08:54

Meillä suurinpiirtein samanikäinen poika. Meillä on vaippa edelleen käytössä. 1,5-vuotiaasta lähtien on yritetty käydä potalla kunnolla. Nykyisin aamupissat tekee usein pottaan. Iltapissat myös. Päivällä satunnaisesti ja kakan osaa usein etukäteen ilmoittaa, mutta ei aina. Joskus kiukuttelee eikä suostu potalle menemään enkä ole pakottanut, jos oikein pahasti vastaan panee. Yleensä kuitenkin sitten hetken päästä mieli on muuttunut ja potalle mennään itse. Yritän välttää tekemästä asiasta liian suurta, ettei sitten tule täydellistä pottainhoa vastaan.

Itse olen miettinyt, koska voisi kokeilla ilman vaippaa päivisin. Vielä en ole kokeillut. Ehkä tuon maagisen 2 vuoden iän jälkeen alan kokeilla jonkun tunnin kerrallaan ilman vaippaa. Yövaippaa en uskalla varmasti aikoihin ottaa pois, kun aamuisin se on todella märkä.

Eli tässä pikkuhiljaa harjoitellaan.


Maikku85 - 05.09.2009 - 10:10

Kiitos kaikille vastauksista
Mites: Ei se nyt siihen vaikutakkaan. Olen vaan ajatellut, että olis "helpompaa" kun ei olisi kahta vaippa ikäistä.
Mutta katsotaan miten käy. Ainakin kovasti harjoitellaan


Maikku85 - 05.09.2009 - 10:10

Kiitos kaikille vastauksista
Mites: Ei se nyt siihen vaikutakkaan. Olen vaan ajatellut, että olis "helpompaa" kun ei olisi kahta vaippa ikäistä.
Mutta katsotaan miten käy. Ainakin kovasti harjoitellaan

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|