Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

2v lapsen syömisestä

mammi - 03.09.2009 - 10:33

Kävimme lapsen kanssa neuvolassa ja neuvolatäti katsoi että viime neuvolakäynni jälkeen (4kk sitten) pojalle ei ole tullut painoa kuin 150g lisää.. neuvolatäti heti kauhuissaan ja uutta neuvola aikaa määräsi parin kuukaudan päähän painokontrolliin.

Itse en olisi niin huolissaan pojan painosta vaikka syökin välillä tosi rantusti ruokia, nyt tullut tosi ranttu vaihe, et välillä vaan menee tietty ruoka on alas, esim. mannapuuro, leivät, makarooni, hedelmät jne. Nyt tullut esim. perunoihin melkein täyskielto jota ennen söi kyllä hyvin. Sitten taas joskus saattaa syödä sellaista mistä on kieltäytynyt viikkoihin ja sit taas maistuu..
Ja ettei lapsi herää nälkää yöllä ainakaan huutamaan joten nälissään hän ei ole vaan ruokahalu vaan vähemmäksi muuttunut.

Eli siis miten muilla 2v syöminen? Onko teillä tullut kuinka paljon muutoksia viime aikoina (puolen vuoden säteellä vaikka) syömiseen? Onko ollut ohimenevää?
Kuinka teillä on neuvolassa kauhisteltu?


VASTAUKSET:


maisa - 03.09.2009 - 11:27

Meidän tyttö on ollut varmaan aina tosi nirppa syöjä ja painoakin on varmasti siksi tullut tosi hitaasti. Mut on kuitenkin kasvanut ja virtaa on kyllä aina riittänyt ja tervekkin on ollut. Ja niitä kausia kyllä tulee ja menee. Sattuu täälläkin, et syökin välistä jonkun tovin suht koht hyvin, mut välistä ei taho upota mikään. Esim. aamupalaa ei ole suostunut syömään ainakaan vuoteen ja nyt ikää 3v.
Meidän neuvolassa ei asiaa ole "kauhisteltu", kun kasvua on kuiteskin tullut ja hyvinvoiva lapsi on. Kyllä kait se niin on, et jos lapsen yleisvointi alkaa jotenkin näkyvästi heiketä ja esim. paino alkaa laskea, niin sit varmaan asiaa vois enemmänkin tutkia.


Aino - 03.09.2009 - 12:05

Meillä vähän päälle 2v. poika on jo pitkään vaan närppinyt ruokia, syö huomattavasti vähemmän kuin reilu vuosikkaana. olen ajatellut, että syö minkä syö. Silti paino ei ollut pahasti muuttunut neuvolassa. Mutta ei sitä kyllä kovin paljon ollut tullut puolessa vuodessa lisääkään.


äippä - 03.09.2009 - 13:19

täälläkin 2 v. tyttö jonka painoa aina kauhisteltu neuvolassa. hirmu hyvin kehittynyt ja vilkas on, joten ei pitäisi olla hätää. ollut kausia kun syö huonommin, nyt taas paremmin. perunoita meillä ei syönyt siksi kun niitä ei kuorittu, kokeile kuoria?
ohimenevää, ei kannata huolestua eikä ainakaan tehdä syömisestä showta. eihän nää nyt nälkäänkään kuole!


Hope - 03.09.2009 - 15:32

Itse tiedät parhaiten, älä anna neuvolan turhaan huolestuttaa itseäsi. Meillä 1v11k ja välillä ranttuilee ja rankasti ruoasta. pelkät herkut kelpais. iltapäivällä hoidosta tullessa pitää olla heti ruokaa kun on niin nälkä. painoa ei ole tullut vuoteen paljoa mutta pituutta juu ja liikkuu koko ajan. kyllä äiti itse tuntee onko kaikki ok


hei - 03.09.2009 - 20:21

Meillä tytöllä oli ihan samanlainen kranttu syömisvaihe parivuotiaana ja paino oli jopa hieman laskenut. Taitaa olla yleistä siis.. Veikkaan että takahampaiden puhkeaminenkin vaikuttaa.


murppa - 05.09.2009 - 23:18

täällä 2v5kk tyttö, joka edelleen on heikko syöjä. Koskaan ei ole naristu painosta neuvolassa. Siinä missä kaverin samanikäinen syö 3 lautasellista ni meillä voidaan sanoa että nihkeesti menee se 1 pväs. (jos tolleen vertaan siis).
Aamupala on yksi hankalimpia, tainnu tulla äitiinsä siinä.
Eilen tulleessa vauvalehdessä oli juuri juttu 2v syömisestä, ja ihan kerrottu erään pojan tarina.
2v ruoan tarve vähenee..ei sille mitään mahda, vaikka itestä se on huolestuttavaa, kun ei saa toista syömään kunnolla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|