Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

1v. yökylään

Jopu - 02.09.2009 - 14:27

Nyt meinaa äiti laittaa poikansa (1,2)yökylään.Menee mummille ja ukille jotka näkevät poikaa parin viikon välein.Vähän kuitenkin jänskättää että miten menee kun on ruvennu mun perään itkee jos oon lähtenyt kauppaan ja on jäänyt isänsä kanssa.
Haluisin niin että tottuis olemaan välillä yökylässäkin eikä tulis samanlaista kun mä olin pienenä eli mihinkään en menny ellei äiti ollut mukana.
Ja äiti tarvii nyt vähän rentoutusta!!!!
Onko jollakin jotain kauhukokemuksia kerrottavanaan eli että olis ollut huutoa koko hoito aika.
Oon erossa pojasta vajaa vuorokauden


VASTAUKSET:


Inger - 02.09.2009 - 14:32

Varmasti löytyy kauhukokemuksia joltain, mutta ei se sitä tarkoita, että teillä kävisi niin. Vaikka lapsi jää itkemään perääsi, itku ei ehkä kestä kauan. Et voi tietää sitä kuin kokeilemalla. Ehdottomasti viet lapsen hoitoon ja nautit omasta ajasta.


hmm - 02.09.2009 - 14:50

jos totta puhutaan, noin pieni yleensä unohta vanhempansa hyvin nopsaan, ja yleensä osottaa ikävänsä vasta kun lapsi haetaan hoidosta, kun näkee sut, muistaa taas ikävöidä..


PS - 02.09.2009 - 14:56

Meillä on lasten kanssa selvitty yökylään jäämisistä niin, että siinä vaiheessa kun äiti "häippäsee" niin tuo tilanne hoidetaan reippaasti ja nopeasti. Sanon lapselle/lapsille, että "äiti lähtee nyt (mihin ikinä menenkään), pitäkää hauskaa mummin ja ukin kanssa! Huomenna nähdään!" pusu ja halaus, ja äippä ulos ovesta jos jään vielä "notkumaan" tai höpöttämään siinä vaiheessa jotain niin jompikumpi varmasti alkaa näyttää pian surkealta, mutta reipas ja iloinen lähtötilanne aina helpottaa.

Meillä lapset jäävät aina mielissään vanhemmilleni hoitoon, kun ovat paljon(3-5xviikossa näkevät) tekemisissä muutenkin elikkäs eivät ole oikeastaan koskaan "ehtineet" vierastamaan heitä.

Parasta varmaan ekalla/ekoilla kerralla olisi jos hoitopaikka olisi oma koti, mutta turvaa tuovat myös omat unilelut ja vaikka oma peitto+tyyny kyläpaikassa tuttuine tuoksuineen, sekä tietysti muutama lemppari-lelu mukaan

Eka kerta on aina hankalin, mutta varmasti menee hyvin!!!


paarma - 02.09.2009 - 21:11

sulla on oikea systeemi


ev - 02.09.2009 - 22:26

Itse olin tuossa v-loppua viettämässä ja lapsi jäi isälleen jota näkee aika harvoin.
Todella hyvin pärjäsivät, kunnes olin parin päivän päästä tullut kotiin ja neiti huomasi mut. Sitä ihanaa kitinää,itkua ja sylissä oloa pari päivää
Itse voin siskoni huostaan jättää lapsen hyvillä mielin hoitoon, mutta miehen kohdalla murehdin että meneekö kaikki hyvin.
Mummolassa on neiti myös yökyläillyt, vaikka pahana pitävät mun antamia ohjeita niin silti huomaavat aina lopuksi sen olevan parhaaksi

Koitahan nauttia ja rentoutua!!
Lapsen mukaan vaan omia yöleluja ym joissa oma tuoksu niin ei mitään hätää


Enni - 02.09.2009 - 22:26

hyvin se menee varmasti! oma tyttöni ollut yökylässä satunnaisesti 5kk ikäisestä lähtien (nyt vajaa 3v) ja aina mennyt todella hyvin. viime viikonloppuna oli yökylässä omasta toiveestaan. kysellyt jo pidempää että milloin pääsee mummin luokse yöksi hyvä vaan antaa pieni välillä yökyläänkin niin tottuu. itsellesi se varmasti vaikeampaa on kun pieni ei olekaan kotona


ohhoh - 03.09.2009 - 13:56

En laittaisi 1-vuotiasta yökylään. Ei minulla ole niin tärkeitä menoja, että lapseni yöhoitoon jättäisin! Osittaisimetän omaa 1-vuotiasta Vierastamisiässä oleva pieni lapsi voi itkeä hysteerisenä pitkäänkin. Itkevänä ja äidin perään ikävöivänä ei kyläilystä nauti 1v. on mielestäni aivan liian pieni olemaan yötä erossa vanhemmistaan ja nimenomaan omasta äidistään. Hyi olkoon pelkkä ajatuskin - 1v. isovanhemmille yöksi! Jotkut isovanhemmat (en tarkoita ap:ta) hoitavat lapsenlapsiaan nin kuin itse tahtovat - eivät siis noudata äidin ja isän toiveita. Jokainen - ap:kin - tehkööt silti tavallaan.


... - 03.09.2009 - 14:02

meidän tyttö yökyläilly kummassakin mummolassa 9kk iästä asti. Noin kerran kuussa on yhden yön hoidossa. Aina on hyvin mennyt, ei kertaakaan itkenyt meidän perään. Nukkunut sikeästi ja ollut tosi reipas. Anna isovanhempien hoitaa tavallaan, kyllä he varmasti pärjäävät. Eikä lapsikaan rikki mene vaikka vähän itkisikin.


Tiituli - 03.09.2009 - 15:38

Kyllä minullakin on se kokemus, että se ikävä iskee lapselle vasta sitten kun näkee äitin kotiin tullessaan. Minun poika (1v) on yökylässä viikottain isällään, kun olemme eronneet ja hyvin sujuu, toki isä on pojalleen tosi läheinen. Poika oli myös äitini hoidossa yön yli loppukesästä ja heillä oli mennyt oikein hyvin, minun äiti ainakin yrittää hoitaa samoilla rutiineilla lasta kuin minäkin että lapsi tuntee olensa senki puoleen turvalliseksi!

Kyllä äidin jaksaminen on minusta tosi tärkeää myös sen lapsen kannalta, ei tarvitse yrittää olla yhtään enempää mitä on, parempi vaan huomata ajoissa milloin tarvii sen lepohetken. Ja yhtään sen huonommaks äidiks siitä ei varmasti tule!!!

Hyvää rentoumishetkeä


no - 03.09.2009 - 23:17

ei ole ollut ongelmaa, kun olen lykännyt aina sylistäni vauvasta asti toiseen syliin ja takaisin. Minä haisin aina maidolle ni olis jatkuvasti vaan kitissy ruokaa.. tottakai parku tulee, mutta äitiin se sattuu enemmän kuin lapseen


moikka - 04.09.2009 - 08:53

Miksi 1-vuotiaan lapsen pitäisi olla yökylässä mummoloissa? Yökylään pienet lapsensa lykkäävä äiti on piittaamaton ja itsekäs! Hän ajattelee vain omaa mukavuuttaan, lapsen ikävöinnin ja itkun kustannuksella Onko äitien "rentoutus" = vedetään p-seet baarissa/terassilla olalle? Lapset viedään mummoille hoitoon, että äiti saa ryypätä ja potea krapulaansa. Jos äidin "rentoutus" on lepoa ja univelkojen nukkumista kotona, voihan isä hoitaa lapsia.
Ja omaa 1-vuotiasta pilttiä en anna kenellekään yöhoitoon


Enni - 04.09.2009 - 10:53

se että antaa lapsen, jopa alle 1v joskus yökylään esim isovanhemmille ei tee yhtään sen huonompaa vanhempaa kuin niistä jotka pitävät kynsin hampain lapsesta kiinni kouluikään asti. jokainen äiti/isä tuntee oman lapsensa parhaiten ja tietää haluaako/voiko lapsen antaa yökylään isovanhemmille tai muulle läheiselle. toinen ei luota muiden hoitoon yhtään ja toiset paljonkin. joten tyhmää tulla täällä syyllistämään toisia äitiä heidän päätöksistään!

omalta kohdaltani voin sanoa että ne kerrat kun lapsi on ollut yökylässä aika ei ole todellakaan mennyt vanhempien ryyppäämiseen ja bilettämiseen. olemme käyneet leffassa tai käyty ulkona syömässä ja NUKUTTU kunnolla univelkoja pois. voin sanoa että yhdet kunnon yöunet silloin tällöin piristää kummasti ja lapsi ollut aina tyytyväisenä hoidossa: ei ole koskaan itkenyt perään ja todella hyvin mennyt


niin - 10.09.2009 - 17:42

tai jos vanhempi kokisi, että lapsi ei pärjää yökylässä niin tuskin kukaan sillon veisikään. Että eiköhän jokainen tosiaan tunne sen oman lapsensa ja tiedä mikä on parasta sekä äidille, että lapselle. Turhaa syyllistämistä tuollainen, että ei 1.vuotiasta voisi viedä hoitoon.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|