Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

mikä maistuu teidän...

Pulla - 01.09.2009 - 23:54

1-2v. lapsille? kaipaisin siis hieman uusia ideoita ruokailuihin, koska meidän 1v5kk tyttö on nyt noin 1kk alkanut olemaan aika hankala ruokaillessa. hyvinvoivaltahan tuo näyttää, mutta välillä alkaa ahdistaa kun kieltäytyy nykyään maistamasta ruokaa ollenkaan ja ainoa mikä maistuu kunnolla on maito, kylmä makkara, tomaatti, rusinat ja kuivahedelmät.

aamuisin meillä yritetään syödään puuroa (pitkästä aikaa tänään yritin tarjota eikä edes avannut suuta)/ jugurttia/ viiliä/ leipää/ hedelmäsosetta/ hedelmää. lounaaksi ihan normaalia "lasten kotiruokaa" eli kastikkeita tai keittoja. välipalaksi yritän jotain samasta listasta kun aamiainen (ei puuroa). päivälliseksi kotiruokaa. illalla ei nykyään ole suostunut syömään muuta kuin jos tarjoan nakkeja tai lihapullia/ nagetteja (ei viitsis ihan joka päivä näitä syöttää kuitenkaan)...puurolle sanotaan jo tekovaiheessa "EI_EI_EIIII!" .

MIKÄ RUOKA-IDEA ON NYT JÄÄNYT KÄYTTÄMÄTTÄ!?! aargh...välillä alkaa ärsyttämään kun vaivalla väännän pöperöä ja neiti vaan ravistelee päätään. ja jos nyt vähän saan kehua itseäni, niin ne sapuskat on kyllä hyviä, eli siin ei pitäis olla ongelma ! ja on ne ennen kelvannut...ainiin - murojakin kokeilin pari kertaa antaa...kuivana tykkäs rouskutella jonkin verran, mutta ei maidon kanssa.

en haluis muksua nälässä pitää, mutta "pakkohan" sen on oppia normaalia monipuolista ruokaa syömään.


VASTAUKSET:


##viivi## - 02.09.2009 - 08:30

Melkoisen tutulta kuulostaa Meillä tyttö syö taas vaihteeksi melko hyvin, mutta noi "huonotajat" oli ihan toooosi vaikeita. Ainoa joka maistui aamulla oli maustamattomasta jogurtista tehty smoothien tapainen juoma. Sitä hän sit ryysti pillillä. Kannattaa kokeilla!

Nyt on lemppari cheerios murot ja maito. Välillä hän esittää toiveen, että haluaa jopa puuroa. Kokeile uunipuuroa, se maistuu hyvin.


ex-odottaja - 02.09.2009 - 08:46

Joo, eiköhän noi "huonot" ajat kuulu asiaan. Mut varmaan haluaa vaan kokeillakin sua noilla kieltäytymisillä. Kokeilee miten paljon tulee vaihtoehtoja ja ottaa aina vaan ne parhaat kun huomaa että tarjoat lopulta aina niitä "herkkuruokia". Mut ymmärrän kyllä et pakkohan se on jotain ruokaa saada alas menemään.. vaikia tilanne.


äksy - 02.09.2009 - 09:00

Ennen kauhistelin, jos lapset eivät syöneet kaikkea kunnolla, mutta erään ystävän poika söi pelkkiä ranskalaisia n.10 ekaa vuotta ja on ihan terve normaali parikymppinen nyt. Joten hyvä, kun vaan jotain syövät.


E82 - 02.09.2009 - 10:33

Moikka Pulla!

Varmasti tulee kausia, jolloin jokin ruoka maistuu paremmin kuin toinen. Siitä ei kannata huolehtia. Meillä kuitenkin käytössä tällaisia ruokia, jotka maistuvat:

Aamupalavaihtoehtoja:

weetabix ja jogurtti (ihan tavis ingmannin perinteinen)
murot ja jogurtti
maitoa, leipää, jogurttia/hedelmiä

Välipalaksi meillä syödään yleensä 1prk jogurttia. Joskus voi olla leipää ja hedelmää.

Ruokina meillä tarjotaan aivan normaalia ruokaa. pastaa, riisiä perunaa vaihdellen. Kalaa, kanaa, lihaa mureaksi valmistettuna ja pieniksi paloiksi pilkottuna, ei siis mitään vauvamössöä enää Vaihteluna ostan välillä jotain sellaisia eineksiä, joita ei itse tule tehtyä, kuten viime viikolla lindströmmin pihvejä.

Hoidossa pojalla sitten on omat erilaiset ruuat ja olenkin siitä tyytyväinen, että poika saa syödä kahden erilaisen kokin ruokia, joten saa vaihtelua kivasti ja tottuu uusiin makuihin.


mama88 - 02.09.2009 - 11:08

Tuli mieleen, että meillä poika on alkanut innolla vetämään aamupalaksi muroja, on oikea maitosieppo niin ilmeisesti sen takia Puuro meilläkään ei maistu, kolme lusikallista saattaa ottaa ja sitten riittää. Eli aamupalaksi tarjoillaan jogurttia/muroja ja sen päälle maistuu puolikas leipä


E82 - 02.09.2009 - 11:34

ja kun täällä töissä kirjoittelee, niin aina joku asiakas tulee keskeyttämään surffailun

Iltapuuro meillä maistuu hyvin, kun joukkoon laittaa kiisseliä. Eli keittelen pojalle kiisseliä marjoista tai joskus ihan mamman marjamehusta. Kiisseliä voi syödä myös välipalaksi tai jälkkäriksi.


puurofani - 02.09.2009 - 13:20

minä ja lapseni tykätään puuroista. sekaan voita, margista (anna itse sekoittaa voisilmä?), mansikoita, marjoja, muussattua banaania, MAITOA (se ainakin kelpaa meillä!)
nakkivaiheita meilläkin ollut, mutta tarjolla on ihan koko annos salaatteineen, vaikka sitten joskus söisi vaan ne nakit.
pinaattiletut suosikkeja ja kalapuikot, makaroni kelpaa aina!
oli aikoja kun ei syöty ollenkaan iltapalaa, en antaisi tilalle nakkeja vaan syöpä sitten aamulla puuronsa!hedelmiä iltapalaksi?jotain kivoja sormiruokia?illalla meillä myös välillä herkutellaan, marjapiirakkaa ja jätskiä tai lasten rahkoja ja jugurtteja, näistä tykkää aina.


Wera** - 02.09.2009 - 13:47

Meilläkin välillä takkuaa syöminen, mutta nyt (1v 9kk) on alkanut ymmärtää että kun syö reippaasti puuron, saa jälkiruoanki herkkuaan (vaikka banaania). siis harrastan lahjontaa...


Pulla - 02.09.2009 - 14:26

ja mustikoita syö itse kerättynä innoissaan.

tuntuu että noi kaikki vaihtoehdot on kyllä kokeiltu paitsi kiisseli... vaikka ruokaa osaan tehdä, niin en ole kiisseliä tehnyt noin 15vuoteen (köksän tunneilla siis viimeks ). se ei varmaan kovin vaikeeta voi olla...vettä, mehua, marjoja ja perunajauhoa ja sit keitetään tai jotenkin sinne päin.

puurofani: meillä joskus alkoi menemään puuro paremmin kun laitoin sen voisilmän ja ihan vähän sokeria, mut nyt sekään ei kelpaa. en viitsis puuroa tai mitään muutakaan pakottaa syömään, koska itse en tänäkään päivänä tykkää puuroista...mut pienenä pakottettiin syömään puuroa tyyliin "istut siinä niin kauan kun syöt tai se tungetaan korvasta sisään"... ikuiset traumat jäi . harvoin tarjoan vaihtoehtoja paitsi välipalan aikaan kysyn otatako esim. soseen vai jugurtin - nyökyttelee sille jonka haluaa ja ravistaa päätään sille mikä ei kelpaa . iltapalallakin annan joskus kaksi vaihtoehtoa, mutta ruokana on sitä mitä on ja jos ei kelpaa niin sitten on syömättä.


zen84 - 02.09.2009 - 15:18

Meillä poika tykkää syödä
- couscous ja kanakastike
- Perunamuusi/spagetti ja jauhelliha kastike
- peruna/riisi ja Lihakastike
- Kermaperunat ja pihvi
- Lasange
- makaroonilaatikko
- erillaiset pataruuat
- erillaisia risottoja

Mä olen aikapaljon ottanut täältä netistä noita ruoka ohjeita... Jotain sellaisia on ollu mistä poika ei tykkää, mut suurimmaks osaks on menny hyvin alas.

salaattia tarjotaan aina ruuankanssa (paisi silloinku mies on sattunut pojalle ruuat tekemään ja syöttämään)

Meillä jos on sellaisia kausia et ruoka ei meinaa maistua, ni annan pojalle jonkuu oman napostelun kätee (esim. kurkun) Ni sit menee sitä ruokaakii aina vahingossa siitä lusikasta suuhun ku tyrkkään sinne välii ku suuaukee!


mie - 02.09.2009 - 21:18

Mä laitan puuroon jugurttia, mustikoita, rusinoita, vähä jotain makeaa hilloa ja joskus vielä raejuustoa ja tykkää (2vtyttö).


Huhtivauva1 - 02.09.2009 - 21:36

Meillä tyttö 1 v 4 kk syö kaiken mitä eteen pistää ainakin vielä toistaiseksi. Mieluiten kuitenkin syö ihan normaalia kotiruokaa ja varsinkin kalaa. Aamuisin menee Muksu puuroa, maitoa ja banaania, kotiruokaa päivällä (lemppareita jauhelihakastike ja peruna, maissi, lohi, muikut, ahven, pihvit, kukkakaali, tomaatti, kurkku, ihan mitä vain melkein kunhan ei ole liikaa maustettu). Välipaloiksi marjoja tai hedelmiä tai jugurttia tai kaikkia. Illalla kaikista parhaiten menee puolukkainen ruispuuro (Muksu) ja maidot päälle.


E82 - 03.09.2009 - 10:01

Pulla: juu, kiisseli on ruoista varmaan se yksikertaisin valmistaa. Luulen, että säkin selviydyt siitä Kokeile vaikka ensin ihan mehusta, jolloin voit laittaa perunajauhot suoraan kylmään mehuun ja keität sitte koko ajan sekoittaen kunnes pulpahtaa. Mehusta kannattaa tehdä vähän väkevämpää kuin mitä normaalisti joisit ja sitte jos jää happamaksi, niin vähän sokeria joukkoon. Itse makeutan suhteessa 0,5l nestettä - 0,5dl sokeria

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|