Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

minkä ikäinen lapsi yksin pihalla?

nimma - 29.08.2009 - 20:50

Minkä ikäisen lapsen päästätte yksin pihalle?Kuinka pitkäksi aikaa?Minkälaisessa ympäristössä asutte?

Meidän neiti on juuri neljän.Asumme päättyvän pihatien päässä rauhallisella okt-alueella.

Tyttö saisi olla kyllä pihalla yksin (vahdin ikkunasta vähänväliä), mutta ongelma on siinä, ettei tahdo pihalla pysyä.Tiellä leikkii usein lapsia ja lähtee heidän perään tai hakemaan naapurin tenavia ulos ja unohtuu sille tielle.

Itse en halua, että tämän ikäinen kulkee yksin vaikka rauhallinen alue onkin ja muiden lapset tuntuvat kulkevan kaukana pihastaan.

Olenko jotenkin liian suojeleva?


VASTAUKSET:


ruusu87 - 29.08.2009 - 21:19

päästäisin pihalle yksin lapsen joka tietää että omalta pihalta ei poistuta kysymättä lupaa. eli jos itsekseen ilman lupaa lähtee seikkailemaan oman tontin ulkopuolelle niin et minun mielestäni ole liian suojeleva.


Äiti-76 - 29.08.2009 - 21:49

Ei meilläkään saa lähtee pihasta ilman luvan kysymistä!! Me asutaan omakotitalossa ja rauhallisen kadun varrella, mutta ei mun mielestä ole mitenkään ylisuojelevaista, että tietää, missä lapsi menee!! Meidän toiseksi nuorin täytti juuri 5-vuotta ja on ollu yksin ulkoilemassa vuosi sitten kesästä saakka. Eli 4-vuotiaasta. Sitä ennen satunnaisesti oli isompien veljien kanssa ulkoilemassa. Mutta edes naapuriin ei mennä hakemaan kaveria ilman lupaa. Oon tiukka sen asian suhteen, koska kuitenkin niitä autoja kulkee ja se on sovittu isompienkin kanssa. Tiellä meilläkin haluttais leikkiä.. Mikähän siinäkin viehättää... Oon moneen kertaan miettiny asiaa!!


Suhveli - 29.08.2009 - 22:01

Meillä on lapset pysyneet alusta asti omalla pihalla. Valvomatta en tietenkään jätä (huutelen ovelta ja katselen ikkunoista), mutta tavallaan keskenään ovat olleet ulkona viime kesästä asti (lapset kohta 5v ja 3v). Joskus käsken olemaan pelkästään etupihalla tai takana, jotta on helpompi valvoa. En uskaltaisi jättää keskenään pidemmäksi aikaa, jos jompi kumpi olisi edes kerran lähtenyt omille teilleen.

Meilläkin on omakotitalo rauhallisella alueella päättyvän kadun päässä.


Poika - 30.08.2009 - 07:59

on nyt 2,5v ja on välillä yksin tuossa meidän pihassa. Leikkii hiekkalaatikolla tai ajelee mopollaan etupihalla, eikä lähde minnekään muualle. Minä kurkin ikkunoista ja ovista vähän väliä ja hän käy ovella huutelemassa asioitaan minulle Ja tällainen tilanne on yleensä silloin kun tullaan hoidosta kotiin ja minulla on jo kiire laittamaan ruokaa nälkäisille vatsoille Mutta jos rupeaa muualle maailmaan halajamaan, niin sitten en voi enää yksin jättää.


Satu - 30.08.2009 - 09:30

Asutaan kerrostalossa&ikkunasta näkee leikkipihan&pienen jalkapallokentän.. Poika vkoa vajaa 4v ruvennut olemaan yksin pihalla..Ulos päästän jos muitakin lapsia pihalla jollei niin en päästä.. Ulkona paljon alakoulu ikäisiä&myös juuri n.5 vuotiaita Hyvin on pihalla pysynyt, välillä huudan partsilta poikaa jollen ikkunasta näe&varmistan että kaikki ok Hyvin vilkas poika!


Maarit - 30.08.2009 - 12:10

Meidän lapset on olleet parivuotiaista yksin (tai sisarusten kanssa) pihalla leikkimässä. Asutaan maalla, mutta ihan pihan edessä menee tie jossa ajetaan aika kovaa. Lapset eivät kyllä ole koskaan lähteneet tielle yksin. Ikkunasta voin seurata koko ajan pihan touhuja. Isommat lapset nyt 6v, 5v ja 3v.


kolmannen saanut - 30.08.2009 - 21:55

Ensimmäisen lapsen kanssa joutuu odottamaan aika pitkään, mutta isomman sisaruksen kanssa pienen voi päästää aika aikaisin ilman aikuista ulos. Jokaista lasta täytyy kuulostella, onko hän valmis, ja ensin harjoitellaan. Käydään läpi, minne saa mennä ja minne ei, ja sitten tehdään muutama harjoituskierros (aikuinen on vaikka 15 min. sisällä, ja sitten käyt kysymässä, miten meni ja missä lapsi leikki)...

Sääntönä olen pitänyt, että 6-7-vuotias on valmis olemaan yksin ulkona ja menemään myös kauemmaksikin ja sinne, missä kulkee hiukan autojakin, kunhan käy aina ilmoittamassa kotona, jos lähtee huutoetäisyyden ulkopuolelle. Kolmevuotias voi olla jo isomman lapsen kanssa ulkona, mutta tarvitaan äidiltä hyvä tuntuma siihen, muistaako hän pihan rajat tai alkaako häntä pelottaa.


Ei kai - 31.08.2009 - 09:02

Ei kai kukaan jätä 2 tai 2,5 vuotiastakaan YKSIN pihalle?
Uskomattomia äitejä ja uskomatonta vastuuntunnottomuutta.
Ei tulis mieleenkään jättää omaani reilu 2 v yksin, edes paljon isomman sisaruksensa kanssa


hei - 31.08.2009 - 12:57

JOS näen alle 5 vee ikäisiä
YKSIN ulkona, niin tiedän, minne soitan.. todella vastuutonta, jos jättäää eikä ITSE LAISKUUTTAAN VIITSI olla muana.. kaikkea voi sattua7 on lehdistä päätellen sattunutkin..


jaa - 31.08.2009 - 15:35

no kyllä minäkin jätän 2 vuotiaan yksin hetkeksi pihalle välillä jos käyn vaikka vessassa tai keittää kahvia. toivottavasti nimim. "hei" tai "ei kai" eivät satu paikalle ja aiheuta hirveää ongelmaa.asutaan kerrostalossa ja ikkunasta näkee pihalle (eka kerros)
itse olen liikkunut kaupungissa itse 5 vuotiaasta ulkona ja 3 vuotias pikkusisko mukana


jaalle - 31.08.2009 - 22:21

sulla se hirveä ongelma voi vielä olla jahka jotain sattuu. Ajatteles minne asti lapsesi kerkeää sillävälin, kun keittelet kahvia tai istut pytyllä. Nielee jotain isoa...tms. Saati sitten muita hirveyksiä...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|