Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Pph/pk

*** - 28.08.2009 - 23:09

Toivon asiallista keskustelua aiheesta perhepäivähoito vai päiväkoti. Ensi keväänä palaan töihin joten 1v ikäinen tarvitsee päivähoitopaikan. Kertokaa kokemuksia kummastakin.
Kyllä, olemme niin köyhiä etten voi jäädä lapsiraukkani kanssa kotiin vaan "joudun" viemään hoitoon.


VASTAUKSET:


Suosittelen - 29.08.2009 - 02:56

joko päiväkotia tai ryhmistä. Pph on yksin koko ryhmänsä kanssa ja a) et voi ikinä tietää millainen hän on yksin lasten kanssa ollessaan b) hoitajan (tai lapsensa) sairastuessa joutuu joka tapauksessa muualle hoitoon c) oikeasti, jos lapsesi on noin pieni, et voi tietää miten hoitaja lastasi kohtelee. Sitten voi olla eri asia, kun lapsi puhuu jo. Ja d) se hoitaja voi olla vaikka millainen hirviö vaikka olisi kuinka kurssit käymyt ynnä muuta kivaa.

Ai mullako traumoja?


pph - 29.08.2009 - 07:47

Vastauksia-vertailua:
Suosittelen - 29.08.2009 - 02:56

joko päiväkotia tai ryhmistä. Pph on yksin koko ryhmänsä kanssa ja
a) et voi ikinä tietää millainen hän on yksin lasten kanssa ollessaan
- et tietenkään voi tietää, mutta pk:ssakin lapset ovat välillä "yksin" hoitajien kanssa.

b) hoitajan (tai lapsensa) sairastuessa joutuu joka tapauksessa muualle hoitoon
- päiväkodit on monesti kiinni esim. kesällä, jolloin lapsi joutuu vieraaseen paikkaan. Kannattaa selvittää miten varahoito on järjestetty, meillä lapset menee tutulle varahoitajalle, ei vieraaseen paikkaan.

c) oikeasti, jos lapsesi on noin pieni, et voi tietää miten hoitaja lastasi kohtelee. Sitten voi olla eri asia, kun lapsi puhuu jo.
- lapsen käytöksestä kyllä voi päätellä, miten lapsi hoidossa viihtyy. Päiväkodissa lastasi voi kohdella moni aikuinen ja lapsi huonosti.


d) se hoitaja voi olla vaikka millainen hirviö vaikka olisi kuinka kurssit käymyt ynnä muuta kivaa.
- Näitä "hirviöitä" varmastii löytyy sieltä päiväkodistakin, ja vaikka paikalla on useita aikuisia niin ei niihin asioihin aina puututa, kun ei haluta olla riidoissa työkaverin kanssa.

Ai mullako traumoja?
- on ja pahoja.

Suosittelijan traumojen taustoista ei ole tietoa, mutta itse olen ollut töissä päiväkodissa, ryhmiksessä ja nyt perhepäivähoitajana, koska mielestäni lapsia pitää hoitaa yksilöinä, eikä karjalaumana.

Kuitenkin kannattaa käydä tutustumassa hoitopaikkoihin: käytte ulkoilemassa lähistön leikkikentillä ja päiväkotien läheisyydessä. Kannattaa myös kysellä muilta äideiltä kokemuksia siinä lähipiirissä, samalla tutustuu uusiin äiteihin.


Arpa - 29.08.2009 - 08:05

Asia ei ole todellakaan yksinkertainen, koska molempia on hyvin erilaisia. Kannattaa todellakin kysellä muiden kokemuksia ja käydä vaikka tutustumassa. Tosin kun meitä äitejäkin on moneksi niin yksi tykkää yhdestä toinen toisesta. Aina joillekin sattuu tosi kiva pph, mutta sitten on niitä joilla ei jostain syystä synkkaa yhtään pph:n kanssa. Päiväkoteja on myös erilaisia ja uskallan meidän kokemuksella kyllä sanoa, että kyllä päiväkodissakin voi saada yksilöllistä hoitoa, sekin kun riippuu niin paljon päiväkodista.
Jokainenhan voi suositella, tai olla suosittelematta, vain oman kokemuksensa pohjalta ja todellisuudessa siis vain omaa hoitajaansa tai päiväkotiansa, muista ei kukaan pysty sanomaan oikeastaan mitään....


Etsi - 29.08.2009 - 08:39

hyvä pph (kysele kokemuksia muilta).

Jos päiväkotiin joudut laittamaan, niin mene ainakin parina päivänä katsomaan, mitä se touhu on siellä. Ole mukana ruokailuhetket ja unillelaitot sekä ulospukemisen ajan. Kysele mistä päiväkoti saa sijaisen, jos yksi tai kaksi hoitajaa sairastuu (kaikissa paikoissa ei sijaisia oteta). Kun lähdet pois päiväkodista, niin mieti miltä tuntuu. Jos tuntuu helpottavalta päästä pois siitä touhusta ja tohinasta, niin älä vie pientä sinne. Jos taas paikka oli rauhallinen, ja lapsella ei käynnin jälkeen "pörrää" päässä, niin sitten voit hyvillä mielin sinne pienenkin jättää


hei - 29.08.2009 - 11:31

Tosta et päiväkodit on suljettuna kesällä, juu näin on, sitä voi olla kesälomalla sen aikaa kun päiväkodit on suljettu, jollon ei tarvii viedä varapäiväkotiin, mutta tosta varapäiväkodista ainakin sen verran, että meillä siirtyi varapäiväkotiin koko lapsen oma ryhmä, hoitajineen, että paikka oli vieras mutta hoitajat tutut.. Että kannattaa varmaan asioista ottaa selvää ennenku avaa suunsa..

Mä suosittelen päiväkotia ehdottomasti! Mutta tottakai pitää kunnolla tutustua eri päiväkoteihin, siellä kun viettää muutaman päivän katsellen miten siellä toimitaan, tiedät mihin tahdot lapsesti viedä.. Meillä lapsi alotti kans vuoden vanhana ja hyvin on mennyt, kohta ikää jo 2 v.


Hei:lle - 29.08.2009 - 12:44

kannattaa sunkin miettiä enne ku yleistät noita asioita kun joka paikkakunnalla voipi olla erilaiset toimintatavat. Meillä myös nimittäin päiväkoti menee kiinni kesällä 5 viikoksi jolloin kaikki lapset (mukaanlukienkin ihan pienetkin, tosin meillä ei alle 3veet mee ku pph:lle tai ryhmikseen) menevät eskarin tiloihin, siis eri paikkaan ja hoitajatkin pitävät kyllä lomansa eli hoitajatkin vaihtuvat.


nimi - 29.08.2009 - 14:36

Niin, ja pitää se perhepäivähoitajakin kesällä loman, et mihis lapsi sitten hoitoon?


pph - 29.08.2009 - 17:11

Omassa vastauksessani idea olikin se, ettei se hoitomuoto takaa mitään...Lapsi voi joutua vieraaseen paikkaan, tulla kaltoinkohdelluksi, kiusatuksi tai ihan mitä vaan. todennäköisesti ei kuitenkaan tule vaan viihtyy hoidossa.

Hyvä paikka on hyvä paikka. Suurin osa hoitopaikoista on hyviä, vaikka tällaisilla palstoilla toisin voisi luulla.


mama - 30.08.2009 - 00:21

meillä poika pphoidossa ja itse valitsin sen ehdottomasti paremmaksi vaihto ehdoksi alle 3veelle kuin isot päiväkoti ryhmät ja pph keskittyy lapseen paremmin kuin päiväkodin juoru kerhot


Aino - 01.09.2009 - 13:48

Meillä toimii hoitopaikkana mainiosti pieni yksityinen päiväkoti, jossa ei ole tiettyjä kunnallisen päiväkodin ongelmakohtia. Myös ryhmis voisi olla pienelle hyvä, mutta eipä meilläpäin ainakaan sellaiseen juurikaan toivoa ole päästä. Itse en uskaltanut jättää vain yhden ihmisen varaan lapsen hoitoa (pph).

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|