Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Vähän ulkolevat perheet, miten päivänne sujuu?

-ma- - 28.08.2009 - 14:16

Tuosta aiemmasta ketjusta tuli mieleen, että millainen päiväohjelma on teillä, jotka ulkoilee 1-2 kertaa viikossa tai muuten vain vähän?
Onko taaperonne päiväkodissa, pph:lla, vai kotihoidossa?
Onko sellaisia perheitä, missä taaperoikäiset kotihoidossa ja ulkoilut vähäisiä? Miten päivänne kuluu? Mitä konkreettisesti teette päivän aikana?

Taaperoikäisen lapsen äitinä tämä aihe kiinnostaa kovasti.

Asiallisia vastauksia, kiitos!


VASTAUKSET:


Miksi - 28.08.2009 - 14:24

homehtua sisällä??? Taapero, joka pääsee ulos pari kertaa päivässä, kuluttaa siellä mukavasti energiaa, nukkuu ja syö hyvin. Ei meillä saatais aikaa kulumaan aina sisällä millään. Saat valitettavasti nyt tällaisen vastauksen, jota et olisi halunnut.


annis - 28.08.2009 - 14:29

Me ulkoillaan nykyisin suht vähän, johtuen ihan vaan mun raskaudesta. 15 minuutin välein pitää päästä vessaan ja tulee tosi nopeesti paha olo jos on vähänkin lämpimämpi ilma. Me luetaan, piirretään, tehään ruokaa, katellaan lastenohjelmia. Kolme kertaa vkossa ollaan 2-4 tuntia perhekahvilassa leikkimässä, siellä saa purettua tota energiaa loistavasti. Lapsi on 2v10kk.


-ma- - 28.08.2009 - 14:51

Nimim. "Miksi": Haluankin tietää miten vähän ulkoilevat saavat ajan kulumaan sisällä, siksi kyselen. "Annis" kiitos vastauksesta. Hyvä jatkoa!


söpö - 28.08.2009 - 15:01

Me ulkoillaan joskus paljonkin, voidaan viettää melkein koko päiväkin ulkona, jos on vaikka pihahommia jne. Sitten on päiviä, ettei kiinnsta yhtään ulkoilu...

Ja silloin puuhataan sisällä. Laset on nyt 2v ja 4v ja kotihoidossa. Leikkivät paljon keskenään, välillä leikitään yhdessä. Kun on tyttöjä nuo, niin nukkeleikkejä ja sen sellasita. Piirtävät ja askartelevat paljon, isompi tykkää autella pienempää, minun ei juuri tarvitse puuttua sihen, kunhan annan tarvikkeet ja materiaalit. Leivomme paljon, 2-3 kertaa viikossa, pieni annos vaikka sämpylöitä tms. ja melkein tuoreeltaan sitten syödäänkin Kiva sadepäivän homma, menee mukavasti aikaa kun auttavat taikinan teossa ja sämpylöiden pyörityksessä ja "vahtivat" paistumista.

Iltapäivällä jos siis ei ulkoilla, noi katsoo lastenohjelmaa hetken juniorilta, sitten nuorempi ottaa päivätorkut ja isomman kanssa voidaan vaikka sen aikaa lukea satua tai muuten tehdä jotain "isompien juttuja" hiljaa.

Jotenkin ne ulkoiluttomat päivätkin siinä menee missä muutkin. Ei mitään erityisiä ohjelmia, omalla painollaan menee. Kaikenlasita pientä tehdään yhdessä ja tosiaan siis, noi viihtyy leikeissään todella upeesti keskenäänkin. Kumpikin rauahllisia tyttösiä, ei mitään kränää eikä meuhkaamista, vaikkei olisi koko päivänä riekuttu ulkona. Muutenkin ulkona tykkäävät esim. leikkiä leikkimökissä juttujaan, leikkipuistossa laskevat vaan mäkeä tai keinuvat.


Amelie - 28.08.2009 - 15:02

Leikitään leluilla pääasiassa ja yhdessä tehdään kotihommia.
Kotihoidossa on.

Ja tämä sisällä leikkiminen johtuu pääasiassa siitä että ympärillä ei ole kuin metsää, lapsi ei viihdy ulkona maassa ja leikkipuistoa/tavattavia kavereita ei ole lähelläkään.

Puuduttaa pirusti tälläinen, mutta laskin että jos menisin töihin ja laittaisin lapsen hoitoon kaikesta jäisi mulle pelkkä työnilo hoito- ja bensakulujen jälkeen, nyt jää sentään vähän.
Varaa ei ole päivittäin ajella leikkipuiston tms.perässä eikä tosiaan 20km säteellä asu juurikaan lapsiperheitä joiden kanssa voisimme viettää aikaa. vi*uttaa koko touhu jo... ja haluan muuttaa pois.


kolmannen saanut - 28.08.2009 - 21:34

Voi, meillä metsä on aina ollut se ainoa ihana paikka, jossa halutaan leikkiä! Olemme asuneet sekä leikkipuistojen keskellä että nyt ihan periferiassa, eikä kukaan meidän lapsista ole missään vaiheessa viihtynyt leikkipuistoissa vähääkään.

Vaeltelemme metsissä pitkiä vaelluksia, päädymme ihan outoihin paikkoihin ja löydämme salaisuuksia. Tutkimme luontoa ja kuvittelemme kallionkoloihin peikkojen koteja, keräämme marjoja, sieniä, tammenterhoja, käpyjä, sammalia, jäkäliä, talvella jänniä jäänpaloja...


Amelie - 28.08.2009 - 22:26

onnistuu varmaan vähän isomman kanssa kuin tän 1veen...


ev - 28.08.2009 - 23:16

Meillä tytön kanssa käydään 2 kertaa lenkittämässä koiraa, usein tyttö 1v2kk kävelee itse melkein koko matkan ja kun väsähtää laitan vaunuihin, pihaan tullessa tytöllä taas niin energiaa että hiekkalapiot ja sangot saavat kyytiä. Minulla jopa mahdollisuus hakea kahvikuppi ja istua portaille katsomaan mitä neiti puuhaa, ei lähde kauemmas pihasta yksin(vielä) vaikka rivitalossa asummekin.
Tyttö olisi pihalla 24/7 jos vain olisi mahdollisuus, jos päiväunet malttaa nukkua niin yöt menee todella hyvin ja ollaan hyvin väsyneitä.

Sisällä katsomme lasten ohjelmia, kirjoja, nyt olen jo levittänyt paljon papereita lattialla ja alkanut tutustumaan tytön kanssa piirtämiseen, tyttö keittelee minulle kahvit ja juomme hänen kupeistaan Hepoilla leikitään ym. Kotityöt on aikalailla saanut jäädä iltaan.


Me - 29.08.2009 - 15:32

ollaan lasten kanssa saatu aikamme kulumaan ihan hyvin sillä vähäiselläkin ulkoilulla. Meidän lapsen ovat viihtyneet hyvin leikkiessään sisäleikkejä yksin ja välillä äidin kanssa. Luetaan kirjoja, rakennellaan, tehdään ruokaa, siivotaan, ollaan sylikkäin jne. Ihan tavallisia asioita Eikä meidän lapset (poikia) ole olleet mitenkään riehakkaita, vaikka ulos ei ole mentykään kun pari kertaa viikossa.


maatsi - 29.08.2009 - 21:17

Amelie: Ymmärrän sua hyvin!! Hyvässä muistissa on vieläkin viime kevättalven ulkoilut (kun meillä poika on vaatinut ulos ja muuta vaihtoehtoa ei kertakaikkiaan ole ollut!) ja pojan vetämisen pulkamisen hikipäässä ja kaikenlaisen temppuilun kun ei meinanneet enää samat reitit kiinnostaa ja niitä kavereita ei tosiaan ole lähellä.. MUTTA, siitä ajoista on puolessa vuodessa tapahtunut paljon ja jo njyt me pojan kanssa samoillaan lähimetsissä ja vaikka mikään luontopiipero en olekaan, on tosiaan mukavaa etsiä niitä peikkoja kiven koloista ja, poimia marjoja ja heitellä kiviä rantaveteen. Homma on helpottunut huimasti kun lapsi alkoi kunnolla kävelemään ja on VANHEMPI! Muistaa jo pensaan josta ollaan viimeksi huhuilta "puskapeikkoveikkosta" ja huhuilee sen juurella innoissaan.

Mutta tämä nyt oli vaan amelille tarkoitettu viesti- älkää vielä muuttako, kyllä se luonnonläheisyys sitten myöhemmin on tosi arvokasta ja tosiaan antaa enemmänkin kuin aina samat puiston härvelit..

Ja vielä, meillä ei voida olla sisällä koko päivää. Ei vaan onnistu millään muotoa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|