Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Naapuriongelma

perhonen - 27.08.2009 - 19:49

Siirryn vauvapuolelta tänne, kun tuo poika on jo 13 kk. Terve vaan kaikille vanhoille palstailijoille!

Asiaan: olemme muuttaneet toukokuussa uuteen kotiin, jossa kaikki tuntui aluksi olevan ihanaa. Sitten naapurimme alkoi hakata seinää, ilmeisesti protestina siitä, että lapsemme joskus leikkiessään kiljahtelee tai kolauttaa lelua lattiaan tms.

Lapsemme on yleensä hyvin rauhallinen eikä turhia mölyä, mutta tietenkin 1-vuotias innostuu leikistä joskus niin, että kuuluu vähän ääntäkin. Toki menemme rauhoittelemaan, mutta jokaista kiljaisua ei voi estää. Ja heti on naapuri hakkaamassa seinää.

Eilen homma meni mielestäni täysin överiksi. Poikamme oli rokotuksen takia kipeänä ja itki klo 22.30-23.15. Naapuri hakkasi seinää koko ajan.

Menimme tänään juttelemaan naapurien kanssa. Emme olleet aiemmin heitä tavanneet (asuvat eri rapussa). Naapurit olivat lapseton, 40-50-vuotias pariskunta, joka alkoi välittömästi sättiä minua siitä, etten osaa hoitaa lastani. He ovat mm. tilastoineet aikoja, jolloin olen ollut lapsen kanssa hiekkalaatikolla - heidän mielestään on pöyristyttävää, ettei lapsemme ole nukkumassa klo 19. Lisäksi he väittivät, että lapsemme huutaa hillittömästi joka ilta, mikä on täyttä valehtelua; lapsemme on itkenyt illalla kaksi kertaa sairaana ollessaan, ja silloinkin kohtuulliseen aikaan (21-23).

Pariskunnasta toinen on taloyhtiön hallituksessa, ja he vannoivat, että tekevät meille niin paljon kiusaa kuin mahdollista ellemme hiljennä lastamme. Ovat kuulemma hankkimassa meille häätöä.

Onko jollain kokemusta samanlaisesta? Mitä voin tehdä, ja ennen kaikkea miten voin todistaa, että naapurit puhuvat p:ta? Siinä kun on sana sanaa vastaan.


VASTAUKSET:


pee - 27.08.2009 - 20:08

no huh huh! Meitä on näköjään moneen junaan!!! Kannattaa varmaan kysellä vähän taloyhtiön muilta asukeilta kyseisestä pariskunnasta ja avautua oikein kunnolla. Ja kertoa mikä on todellisuus. Heille minusta se häätö pitäisi järjestää. Tuohan on heidän puoleltaan kotirauhan häirintää, koska jos asuu kerrostalossa, pitää olla valmis kuuntelemaan elämisen ääniä....

Minun edellisessä elämässä asuessani satakunnassa järkättiin häätö eräälle rouvalle joka oli todella paranoidinen ja kyttäsi vaan muiden tekemisiä ja hakkasi myös seiniä... Esim jos astiakaapin ovi meni liian äänekkäästi (hänen mielestään) kiinni, niin rupes hakkaamaan omia ovia...


Olen - 27.08.2009 - 20:33

lukenut täältä perhekerhon sivuilta paljon saman kaltaisia juttuja.

Sinuna ottaisin sen ensimmäisen askeleen ja ilmottaisin asiasta niin isännöitsijälle kun poliisillekin. Tuohan on kotirauhan rikkomista ja suoranaista uhkailua (tekevät teille kiusaa, jos ette lasta hiljennä). Ne ovat juuri nuo lapsettomat ihmiset tai vanhat mummot (jotka ei enää muista millaisia omat lapset olivat) näitä pahimpia valittajia ja häätöjen viljelijöitä.

Voimia!


Dallu - 27.08.2009 - 20:38

Valitettavasti tollasia ihmisiä tuntuu riittävän. Itselläni on samantapaisia kokemuksia naapurista, joka teki aiheettomia valituksia minusta ja homma meni niin pitkälle, että itsellä paloi lopulta pinna koko hommaan ja marssin poliisilaitokselle tekemään ilmoitusta...Monta vuotta tuli tuosta kärsittyä ja lopulta naapuri muutti. Jälkeenpäin selvisi, etten ollut ainoa josta samainen naapuri oli valitellut, milloin mistäkin. Juttelin myös paljon muiden naapureiden kanssa, jotka lupasivat tarvittaessa pitää puoliani, koska heitä en ollut koskaan häirinnyt. Kokemuksesta tiedän, että tollanen saattaa käydä todella raskaaksi. Koittakaa kestää ja saada asia jotenkin selvitettyä, ei ole välttämättä helppoa


No huh! - 27.08.2009 - 21:06

Ei tartte tuollaista sietää. Ottakaa yhteys isännöitsijään ja kertokaa asiasta. Meillä kans taloyhtiössä omat häirikkömme, joista kaikki, myös isännöitsijä, ovat tietoisia.

Taloyhtiön hallitus ei ole mikään jumalhahmojen keräymä, itse olen ison taloyhtiön puheenjohtaja. Kaikilla yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet, myös niillä jotka hallitukseen kuuluvat.

Nostatte vaan vastametelin ja vaaditte kaikki heidän valituksensa kirjallisina, muuten niitä ei tarvitse edes noteerata. sitten teette vastineet niihin, mutta moni ei lähde tekemään mitään aloitettakaan, kun aiheet yleensä just noin naurettavia kuin teillä.


Apila - 27.08.2009 - 21:09

Kokemusta meillä tuollaisesta naapurista. meillä häirikkö oli taloyhtiön pj. asia saatiin hoitumaan kun teimme rikosilmoituksen. Eipä ollut pj enään sen jälkeen. ja loppui hakkaaminen kun sai kirjallisia varoituksia Tuo hakkaaminen kun kuuluu monelle muullekkin yö aikaan.

Laki ja TERVE JÄRKI sanoo että lasten äänet ja muutenkin normaali elämän äänet kuuluu kerros ja rivitaloissa elämään, seinien ja lattian/katon hakkaus eivät todellakaan kuulu.

Suosittelen lämpimästi ottamaan poliisiin yhteyttä. Sitä kautta tulee automaattisesti varoitus.

Toivon sydämeni pohjasta teille pitkää pinnaa ja paljon onnea taisteluun lapsettomia itsekeskeisiä vanhuksia vastaan


Todellakin - 27.08.2009 - 21:20

jos ei normaaleja elämän ääniä kestä kuulla ympärillään, niin kannattaisi muuttaa omakotitaloon!


No just - 27.08.2009 - 21:30

Me asutaan omistusosakkeessa ja lapsi myöskin 13 kk ja metelöi leikkiessään minkä kerkeää. Enkä todellakaan halua rajoittaa lapsemme ilonkiljahduksia tai muita ääniä jotka kuuluu normaaliin leikkimiseen. Lapsemme saa leikkiä ja pitää ääntä omassa kodissamme. Kerran kun lapsemme oli kipeä ja itkuinen koko yön niin naapurista kuului seinän läpi lausahdus "taasko se itkee" tms mutta siinä kaikki... Ja lapsesta saa kuulua ääntä niin päivällä kuin yölläkin, pienen kipeänä olevan lapsen yöitkemiseen ei teidänkään naapurit voi puuttua vaikka kuinka ovat taloyhtiön hallituksessa.

Ap, minä tekisin ilmoituksen poliisille kotirauhan rikkomisesta (vai miksikä sitä kutsutaan) ja ottaisin henkilökohtaisesti yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan (joka toivottavasti teidän tapauksessanne on joku muu kuin jompi kumpi tuosta lapsettomasta pariskunnasta...) ja selittäisin tilanteen. Parasta olisi varmaan puhua hänen kanssaan ihan kahden kesken. Teidän naapurinnehan ovat itse rikkoneet taloyhtiön sääntöjä jos ovat yöaikaan hakanneet seiniä.


adeline - 27.08.2009 - 21:31

juu kannattaa olla koko ajan askeleen edellä tätä pariskuntaa. kertokaa asiasta heti eteenpäin, ennen kuin he ehtivät itse puhua siitä jossain kokouksessa. silloin saatte ainakin sanottua oman kantanne asiasta niin, ettette ole puolustusasemassa.

tosi tosi kurjaa tuollainen, mutta ymmärrätte varmaan, ettei tilanne tule koskaan muuttumaan parempaan suuntaan, vaan he hakkaavat aina seinään. voin vain kuvitella sitä hakkaamisen määrää silloin, kun lapsenne on uhmakas 3vuotias. meillä ainakin tapellaan ja huudetaan joka asiasta.

lasten äänet ovat täysin normaaleja elämisen ääniä, olipa kyseessä sitten koliikkivauva tai mikä tahansa muu itku tai jopa leikki teidän tapauksessa.

elämäänne ette yhtään muuta ja olkaa kuin ette kuulisikaan koko koputtajaa. tervehtikää heitä pihassa ystävällisesti. älkää itse lähtekö koston kierteeseen, sillä siitähän ei seuraa hyvää.

Lastasi et enää turhasta komenna olemaan hiljaa, lapsen täytyy saada leikkiä ja telmiä, kyseessä kun ei ole hiljaisuuden jälkeen tapahtuvaa "lapsen riehuntaa" .

voi kurjaa tuollainen, koittakaa jaksaa pitää puolianne!!


nyt nikittä - 27.08.2009 - 22:29

Mulla oli kerran tuollainen naapuri ja katsoin sitä pahalla silmällä ja sitten se kuoli ja tuli huono omatunto.


Hope - 27.08.2009 - 22:44

joo seinään hakkaaminen on kotirauharikkomista, lapsen itku ei. aikaisemmin oli hyviä vinkkejä sulle. ja ihan vaan kannustukseksi: lapsen ei TARVITSE olla klo 19 nukkumassa, meillä menee 22-23 koska meidän perheen rytmi sattuu olemaan sellanen eikä aamulle kiire minnekään joten turha on naapureitten alkaa kertomaan ohjeita. Tsemppiä! olit tosi asiallinen kun menit juttelemaan mutta nyt tiedät tilanteen.


jeij - 27.08.2009 - 22:53

meillä on ollut melkein sama tilanne tosin yläkerran naapurin kanssa... hänkin oli talon hallituksessa mukana. rupesin omaa lastani nukuttamaan klo20 aikoihin ja aina kun lasta nukuttaa yritin niin yläkerrassa, lapsen huoneen yläpuolella suoraan, kuulosti siltä että siellä hypitään hyppynarua! yritä sitten siinä itse nukuttaa lasta etenkin kun lapsi oli silloin huono nukahtamaan muutenkin.. :S

naapuri teki meistä valituksen soskuun koska emme muka ulkoilleet tarpeeksi. en ole henkilö joka päivittäin istuu hiekkalaatikon reunalla ihastelemassa kakkuja! olimme päivittäin ulkona jos keli salli mutta emme olleet talon omalla pihalla vaan usein kävimme jossain kävelylenkillä tai olimme jossain muualla hiekkalaatikolla. naapurin mukaan myös huusin lapselleni paljon ja koko aika mutta minulla on kova ääni ja joskus saattaa kuulostaa että huudan mutta oikeasti puhun normaali äänellä..

samainen naapuri teki myös koirastani valituksen. parvekkeella muka oli koiran ulostetta! hänen ulostekasansa olivat koiran karvaa jota koirasta oli irronnut parvekkeen lattialle! koiraa en myöskään kuulemma koskaan ulkona käyttänyt. todellisuudessa koira kävi ulkona 2-3 kertaa päivässä mutta käytin sitä niihin aikoihin kun naapuri itse ei ollut kotona tai hereillä enää.

eräänä iltana olimme muun taloporukan kanssa viettämässä iltaa pihalla pelaten hiljaa petanqueta ja tämä samainen yläkertalainen otti meistä kuvan 22.05. sitä en tiedä veikö jonnekin eteenpäinkin kuvan mutta mitään juttua en siitä kuullut. hän oli myös kuvaillut kuulemma parvekkeiden alustaa että kuinka paljon siellä on tupakan tumppeja! pihan ainoan nurmialueen hän halusi aidatakin!

asunto muuten oli aivan mahtava, samoin muut talon asukkaat sekä alue aivan mahtava mutta oli muutettava remontin tieltä pois emmekä enää halunneet yläkerran naapurin takia muuttaa takaisin siihen..

en tiedä mikä talossa nykyisin meininki sen saman naapurin kanssa... keväällä ainakin asui vielä siinä talossa...

mutta koeta kestää.. minä en enää kestänyt..


......... - 28.08.2009 - 07:42

eiköhän tää oo provo...!


Miksi??? - 28.08.2009 - 08:38

Minkä helvetin takia joku luupää aina luulee asiallisia keskusteluja provoiksi?!?!?!?!?! Tyhmä!


Hei - 28.08.2009 - 09:04

ilmoittaisin itse eteenpäin NAAPURIEN häiriköinnistä!!

voit sen tehdä, kun sulla on joku ulkopuolinen henkilö todistamassa asiaa, ja soita poliisit , jos hakkaa seinään jatkuvasti!

ei heillä ole oikeutta rähistä!

3 varoitusta= häätö asukkaille, vaikka kuinka ois isännöitsijä tms..


Pulla - 28.08.2009 - 10:31

SIIIIS TÄÄÄÄH!!! pistä ajoissa kuriin tuollaiset tai tekevät varmasti elämästänne helvettiä! isännöitsijään ja mahdollisesti jopa poliisiin yhteyttä. lapsen huuto on normaalia elämää, mutta se että vanhempi pariskunta kostoksi hakkaa seinää on oikeasti kotirauhan häirintää. ja niille ei todellakaan kuulu milloin lapsesi menee nukkumaan tms.

mulla on iloinen 1v5kk tyttö ja voi että hän on meluinen ja me hillutaan monesti hiekkalaatikolla vielä kahdeksan jälkeen. tyttöä on ihan turha yrittää saada nukkumaan ennen yhdeksää ja käytännössä hiljenee vasta kymmeneltä.

PIDÄ PUOLESI ja tulehan kertomaan tänne miten asia etenee


lizz - 28.08.2009 - 10:33

'No huh, onneks ei oo meille sattunut tuollaista naapuria, meillä nimittäin 1v5kk ikäinen poika joka TODELLAKIN kiljuu ja metelöi leikkiessään Kyllä lapsen äänet (myös itku jne) kuuluu normaaleihin elämisen ääniin


ap - 28.08.2009 - 10:42

Kiitos kaikille! Tuli parempi mieli, kun muutkin on samaa mieltä siitä, että naapurit ovat häiriköitä, emme me.

Otin yhteyttä isännöitsijään, joka lupasi käsitellä asiaa hallituksessa. Toivon vaan, ettei kyseessä ole mikään Hyvä veli -kerho, jossa naapurimme vakuuttaa muut siitä, että olemme hirveitä häiriköitä jotka tahallaan huudattavat lastaan.


Aino - 28.08.2009 - 12:08

Häätöön tarvitsee usean naapurin mielipiteen jatkuvasta metelöinnistä. Itse yritimme aikoinaan hommata juopolle naapurille häätöä vuokra-asunnosta, eikä onnistunut, vaikka monta naapuria sen allekirjoitti ja meteliä oli joka yö (+poliisit harvasen yö).

Mitä tulee noihin kellonaikoihin, niin yleensä järjestyssäännöissä/yhtiöjärjestyksessä tms. pitäisi olla maininta "hiljaisuus-ajoista". Ellei ole, voidaan siinä soveltaa jotain 22-06 välistä aikaa. Mutta mikä on hiljaisuutta sitten ja kuinka herkästi äänistä häiriintyy on ihan eri juttuja...


elsa - 28.08.2009 - 12:48

sitä paitsi lapsi on äänekkäämpi vain mitä vanhemmaksi tulee (riippuu toki lapsesta, mutta meillä ainakin niin päin).

naapurit täytyy kyllä saada kuriin, olis kyllä mahtavaa jos saisit oliisit seisomaan heidän ovensa taakse

muuten ei kai auta kuin muutto


Käypä tuolla - 28.08.2009 - 23:06

http://www.kyttaajat.net/

..laittamassa infoo ;D


kirjanpitäjä - 29.08.2009 - 14:00

Kannattaisi aloittaa pitämään kirjaa naapurin häiriköinnistä. Siis pvm ja kellonaika, milloin hakkaa seinää. Samalla voi laittaa ylös oman lapsen itkun. Onpahan ainakin osoittaa, että naapuri hakkaa seinää kostoksi lapsen itkulle. Voitte myös kokeilla äänittää hakkausmelua. Näistä voi olla apua, jos joudutte etenemään oikeuteen tms. Kannattaa myös pitää kirjaa keskusteluista ja mieluiten vaatia kaikki kirjallisena. Omat vastineet myös kirjallisesti ja itselle kopiot.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|