Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

nukkumaan menosta

helmi - 27.08.2009 - 17:57

Meillä neidit 1.v ja 2,5v ja molemmat nukutetaan (paijaillaan ja piirrellään selkään/masuun ja samalla taustalla soi uni cd), nyt haluaisin päästä nukuttamisesta eroon monestakin eri syystä.. Oisko jollain neuvoja miten alkaa totuttelu siihen ettei erikseen nukuteta ?
Esikoiselle olen nyt parina iltana lukenut sadun ja sit piirtänyt yhden kuvan selkään ja sanonut et nyt äiti ei piirrä kuin yhden kuvan ja sit ruvetaan nukkumaan ja kahtena iltana tämä onkin toiminut toisin kuin eilis iltana.. Apuja kaivattaisiin eli mitenkä opettaa nukahtamaan itsenäisesti ??


VASTAUKSET:


Saara2 - 27.08.2009 - 21:33

Sanot hyvät yöt ja menet pois huoneesta ja sanot että äiti on ihan lähellä.Ja jos lapsi poistuu huoneesta viet vain takaisin huoneesen et sano mitään ja lähdet pois...Näin meillä on opittu.


moi - 28.08.2009 - 23:07

meillä iltasadun jälkeen sanotaan hyvät yöt ja että äiti/iskä on tässä ihan lähellä ja lähdetään. aluksi tuli itkua, mutta sitten menin takaisin huoneeseen ja sanoin taas että olen ihan lähellä. kyllä siinä jonkin aikaa meni, ja joskus lapsi lähti pois sängystä, kantoi mm. peiton ja tyynyn oven taakse ja alkoi nukkua lattialla

mutta kärsivällisesti vaan kun jatkettiin, niin nyt sujuu hienosti. jos joskus tulee jotain itkun oloista, menen paikalle kysymään mikä hätänä, jotta lapsi tietää että ollaan lähellä jos tulee tarve.

tämä on oikeasti antanut ihan valtavasti lisää aikaa omaan tekemiseen, ja kaikki siis tyytyväisiä tsemppiä sinne ja kärsivällisyyttä!


Nenna - 31.08.2009 - 11:58

Meidän 2v 8kk ikäinen poikamme meni hyvin nukkumaan kun nukkui pinnasängyssä, mutta siirto jatkettavaan sänkyyn on tehnyt illat villeiksi jo muutaman kuukauden ajan.

Iltapuuhat on aina samanlaiset suunnilleen samaan aikaan. Kun pitäisi kirjaa lukea saattaa vielä haluta leikkiä, kun saa houkuteltua kirjan ääreen voi kesken lukemisen vielä lähteä juoksentelemaan ovestaan ulos.

Kun kirjat on luettu ja pitäisi ruveta nukkumaan, ja poistun huoneesta ei mene kuin hetki ja poika on ovella. Sänkyyn palautus ja pois huoneesta, hetken päästä taas on ovella. Tätä voi jatkua tuntikin ja alussa näin toimittiin, huonolla menestyksellä. Nykyään jään suosiolla sängyn viereen tuolille lukemaan omaa kirjaa kunnes poika nukkuu.

On koitettu laittaa myöhemmin nukkumaan, mutta aina kestää sen tunnin että nukahtaa. Myöhemmäksi ei voi siirtää nukkumaanmenoa (21-21.30 nukahtaa ja 6.30-7.00 herää)Joku ihme vaihe että koitellaan äidin hermoja ja rajoja, nukahtamista vastustetaan vaikka näkee että lasta väsyttää...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|