Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

2 vuotiaan kehityksestä

memmu - 27.08.2009 - 14:23

Mietin vain, että onkohan meidän ainokaisen (2v3kk) kehitys vähän viivästynyttä, kun ei osaa sanoa kuin muutaman sanan, ymmärtää kyllä mielestäni hyvin puhetta. Ei osaa leikkiä, ei piirrä kynät menee enemminkin suuhun niinkuin moni muukin asia. Ei jaksa kuunnella satuja katselee kyllä kirjoja ja lehtiä, ei katso lastenohjelmia, ehkä hetken jos istutan sohvalle. Monesti vain paiskii leluja. Nuppipalapelejä osaa tehdä aika hyvin ja kuviopalikat menee laatikkoon vaihtelevalla menestyksellä. Jotenkin ei keskity tekemisiinsä.Lapsi on perhepäivähoidossa. Pitäisikö huolestua? Terapiajonot on vaan melkoisen pitkät täällä pääkaupunkiseudulla.


VASTAUKSET:


Moi - 27.08.2009 - 21:35

Mitä sanoivat 2v. neuvolassa? Meillä ei kaksivuotias silloin juurikaan puhunut ja pyysivät ottamaan yhteyttä jos ei puolen vuoden sisällä tapahdu edistystä (nyt lapsi on 2v4kk ja avasi sanaisen arkkunsa noin kuukausi sitten). Neuvoni siis on, että kysy neuvolasta, jospa siellä osaisivat kertoa. Ja toivottavasti tänne tulee paljon vastauksia, jotka valaisevat asiaa.hmm.. - 28.08.2009 - 11:02

meillä 2 vuotiaana osasi puhua ihan selkeästi kaikki kirjaimet, leikki itsekseen ja hoitokaverinsa kanssa nukkeleikkejä, hoiti vauvanukkeja laittoi vaunuun antoi pulloa ym., piirsi omia juttuja, teki muutaman palan palapelejä n. 10 palaa. jaksoi katsoa pikkukakkosen osittain, ei ole koskaan ollut kiinnostunut tv-ohjelmista enkä ole niitä tuputtanutkaan. söi kylläkin tuttia ja tuttipulloa n. 2, 4 kk asti. ei kyllä laittanut enää mitään suuhun. alkoi laskettelemaan 2,5 kk. mutta ei osannut leikata saksilla tai pitää kynää kädessä ihan oikein. ja jouduin kyllä syöttämään varmaan 3 v. asti (oma syyni).
voisiko olla keskittymisessä ehkä jotain.. ottaisin neuvolaan yhteyttä. toivottavasti ei kuitenkaan mitään ja kyllähän kaikki kehittyvät omaa tahtiaan.


tappitaara - 28.08.2009 - 11:31

Lapset on kovin erilaisia, älä hmm:n lapseen ainakaan vertaa. Toisaalta, tuo ettei lapsi oikein vielä osaa keskittyä mihinkään touhuun, voi olla aihe huoleen. Kyllä 2-vuotiasa jo jonkinverran keskittyy vaikka sitten tavaroiden järjestelyyn ja tutkimiseen.
Käytä ihmeessä arviossa (neuvolan kautta), jos huolettaa. Puheterapeutti/toimintaterapeutti/terveydenhoitaja/lääkäri osaavat muutaman, jopa yhdenkin käynnin perusteella arvioida, kauanko kannattaa tilannetta vielä seurailla. Koska aiempi apu on aina parempi.


Nasu - 28.08.2009 - 12:38

pakko takertua, kuulostaa hauskalta tuo hmm..:n vauva: "alkoi laskettelemaan 2,5 kk" Aika lahjakas vauveli Okei okei, varmasti kirjoitusvirhe mutta nauratti kyllä


terkka - 29.08.2009 - 23:55

Älä ole huolissasi, kyseessä ilmeisimmin poikalapsi eikö totta? 2-vuotiaana tärkeintä, että tulee edes muutama sanaa ja ymmärtää hyvin puhetta (passiivinen sanavarasto laaja). Sitten kun se puhe käynnistyy, niin uusia sanoja tulee kymmenen päivässä ja sanatasoinen puhe muuttuu hetkessä 3-4 sanan lauseiksi. Yleensä 2,5v viimeistään.. Millainen hoitoporukka on hoidossa? Jos paljon pieniä - ei ole saanut mallia esim. leikkiin? Keskittyminen kehittyy hiljalleen, rauhallisille lapsille luonnollisesti ominaisempaa kuin touhukkaille. Ja tytöt taitavampia ja paremmin keskittyvämpiä kuin pojat (yleensä). Ja kyllähän lapsesi keskittyy katselemaan kirjoja.. Piirtämistä ei tarvitse vielä osata, kunhan jonkin sutun paperiin saa aikaiseksi. Lastenohjelmille ei tarvitsekaan opettaa vielä pitkiin aikoihin. Nuppipalapelintekijänä lapsesi on taitava Voithan kysyä pph:lta onko hänelle herännyt huoli lapsestasi? Hoitajille on vuosien varrella kehittynyt melkoisen tarkka silmä poikkeavan ja normaalin eri variaatioiden havainnointiin. Älä murehdi, nauti vain lapsestasi


memmu - 30.08.2009 - 11:33

Kyseessä on tyttölapsi, ja mielestäni perusluonteeltaan rauhallinen, ainakin vauvana oli. Kävelemään oppi vähän päälle 1-vuotiaana. 2-vuotisneuvolassa sanottiin puheesta, että odotellaan 2,5 -vuotiaaksi ja sitten arvioidaan tilannetta uudelleen. hoidossa on sekä nuorempia että vanhempia kuin tyttäreni. hoitotäti ei ole huolissaan.kyllä tänäänkin taas mietitytti, kun olimme leikkipuistossa. Neiti kyllä keinui, kiipeli ja laski liukumäkeä, ei tosin kauan jaksanut kiinnostaa. Välillä seurailee tosi pitkään muiden touhuja. Ja pitihän sitä hietaakin taas laittaa suuhun muutaman kerran. Olisikohan mitään muuta tahoa kuin neuvola, jonka puoleen voisi tämän asian kanssa kääntyä. Jotenkin vaan huolestuttaa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|