Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Hoitajan sairastuttua...?

ET - 27.08.2009 - 12:07

Meillä on siis sellainen tilanne, että itse olen lähdössä töihin ensi viikon alussa ja poika menee hoitoon äidilleni. Äitini jää siis vuorotteluvapaalle.
Nyt mietityttää, että mitä jos äitini sairastuu?
Esim. sikainfluenssaan ja silloinhan pitää olla reilu viikko "eristyksissä"!
Kukahan silloin lasta hoitaa...tuskin itse saan sairaslomaa sen takia, että lapsen hoitaja on sairas.
Onko kellään ollut vastaavanlaista tilannetta ja kuinka olette siitä selvinnyt?


VASTAUKSET:


valitettavasti - 27.08.2009 - 12:35

joskus elämässä pitää varautua myös yllättäviin tilanteisiin eikä aina voi luottaa siihen, että maksaja löytyy. Eli sanoisin, että sinä/lapsen isä olet pois töistä palkattomasti, kunnes hoitaja tervehtyy. Jos siis pykälien mukaan ja eettisesti oikein halutaan toimia.

Jos taas halutaan toimia eettisyyden rajoilla ja saada edes osalta aikaa palkkaa, pyydetään neuvolasta todistus lapsen sairaudesta, jolla saa olla 3 päivää palkallisesti pois (monista työpaikoista saa olla, kaikista ei). Loput päivät sitten omaan piikkiin.


ET - 27.08.2009 - 15:14

Niin ajattelinkin sen menevän!
Ja en usko että neuvolasta saa todistusta, koska lapsihan ei ole kipeä!Ei sieltäkään silloin voida saikkua mulle kirjoittaa...


edellinen - 27.08.2009 - 15:36

Eihän sitä saikkua sulle kirjoiteta, kun todistus siitä että lapsi on kipeenä. Koska lapsen sairauden takia saa olla työstä pois, niin ei ole kyse sun saikusta. Meillä ainakin saa neuvolasta ihan soittamalla todistuksen töihin.


ET - 27.08.2009 - 17:26

Niin niin, mutta kun ei se lapsikaan sairas ole, vaan se hoitaja!
Eihän se lapsikaan saa sitä saikkua jos ei ole kipeä!


.. - 27.08.2009 - 19:30

Sitähän tuo taisi tarkoittaa maininnalla 'jos toimitaan eettisyyden rajoilla'. Jos todistuksen saa puhelinsoitolla niin se on sitten omastatunnosta kiinni.


kannattee - 27.08.2009 - 22:50

silleen tehdä sitten että sinä olet vaikka ensin poissa pari päivää lastahoitamassa ja sitten mies vuorostaan hoitamassa sen pari päivää, niin sitten ei tule kenellekkään palkattomia päiviä.


tiny - 28.08.2009 - 08:04

voi pyhä isä ja yksinkertaisuus

jos hoitaja on kipeänä niin teillä on tasan kaksi vaihtoehtoa, järjestää joku toinen hoitaja tai pyytää palkatonta vapaata siksi aikaa kunnes hoitaja löytyy/järjestyy/tervehtyy.


tappitaara - 28.08.2009 - 11:25

Aina voi myös selvittää mahdollisuutta viedä äkillisessä tarpeessa kunnalliseen päivähoitoon. Siellä on 2 vk järjestelyaika "äkillinen", mutta hyvällä onnella ja tiukassa tilanteessa (esim. tiedän tapauksen että kotiäiti oikeasti sairastui eikä voinut hoitaa lapsia) voi olla että paikka löytyy huomisesta alkaen.
Tai, jos löydät jonkun kotiäidin joka suostuu olemaan varahoitopaikkana, se olisi varmaan ihanteellista. Tietenkin sikainfluenssataustalla voi tehdä tiukkaa... Mutta nythän alle 3-vuotiaat poistettiin riskiryhmästä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|