Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Miten sinä toimisit

? - 26.08.2009 - 22:15

Uhmaikäinen 2 vuotias lyö äitiään.
Äiti ottaa lasta käsistä kiinni katsoo silmiin ja sanoo tiukasti että niin ei tehdä.
Lapsi jatkaa hetken kuluttua lyömistä.
Äiti toistaa tekonsa ja lisää että äitiin sattuu kun lapsi lyö.
Sama jatkuu.
Lapsesta kieltäminen on hauskaa... nauraa ja innostuu tekemään tekonsa uudestaan ja uudestaan...
Miten toimia kun puhe ei auta?


VASTAUKSET:


meillä - 26.08.2009 - 22:41

...tehdään tuossa vaiheessa paketti. Lapsi tiukkaan syliin tai käärin peittoon ja syliin, ettei saa purtua ja raavittua mua. Jos noin pitkälle mennään, niin ei auta muu kuin itkettää. Eli lapsi raivostuu kiinni pitämisestä. Sitten vain ollaan ja istutaan kunnes itku laantuu ja puhe alkaa mennä perille.
Lopuksi kuivaillaan kyyneleet ja juodaan jotain.
Sitten ollaan kavereita hetki ja samaa lyömistä kokeillaan taas uudelleen..... kivoja nää uhmaikäiset.
Nykysin alkaa riittää kun sanon että nyt loppuu tai paketoin, mutta johan tässä on koko kesä tapeltu .


tappitaara - 26.08.2009 - 22:48

Pitäisin hetken kiinni - sen aikaa että lapsi tajuaa, ettei pääse toistamaan tekoaan mutta ei vielä hermostu hepuliin asti. Sitten huomio muualle; lapsi sylissä toisin päin ja haetaan vaikka kirja.
Tai sitten väistän itse - olen pitkä ihminen, joten kaksivuotias ei vielä kovin korkealle ylety muksimaan.
Teon estäminen puheen tueksi on pääasia. Puhe ei auta, kun sillä ei vielä ole painoarvoa. Vasta kun on riittävän monta kertaa tapahtunut niinkuin sanotaan, lapsi alkaa uskoa puhetta. Eli mitä enemmän tehotonta kieltelyä, sitä kauemmin uhmailua ja rajojen kokeilua.


maisa - 27.08.2009 - 08:09

Meillä on toistaiseksi toiminut arestiin laitto. Eli laitan tytön toiseen huoneeseen oven taakse hetkeksi rauhottumaan. Tovin hän siellä itkee ja kun rauhottuu, päästän pois ja kasvotusten sanon taas hänelle, ettei lyödä saa. Ei ole vielä alkanut vastaan väittämään.


mimi73 - 27.08.2009 - 08:34

Meilläkin tehtiin yllämainittu paketti. Muksu paiski arestituoliaan pitkin keittiötä eikä pysynyt siinä kirveelläkään. Eli tiukasti syliin, siinä niin kauan että rauhoittui ja sitten keskusteltiin asia selväksi ( ja tosiaan sama rumba sit taas jonkun ajan kuluttua). Mulle neuvoi tota tiukkaan syliin ottaista eräs lasten hoitaja joka työskentelee hiukkan vaikeempien lasten ( häiriökäytöksisten lasten) kanssa. Aluks se tuntu ihan kauheelta, kun ittelläkin on ahtaan paikan kammo. Mähän sekoisin jos joku pitäis väkisin kiinni, mut tuntu tehoavan ja koko raivoamis-lyömis touhut loppu ihan muutamassa viikossa.


kolmannen saanut - 27.08.2009 - 11:23

Meillä auttoi noin pienellä myös, että toruimme mutta heti perään näytimme, mitä kuuluu tehdä: halata, silittää.

Keskimmäinen meidän lapsista löi ja puri ja piti sitä hauskana kivana leikkinä, mutta hän ihastui halaamiseen ja silittelemiseen ja lopetti kokonaan lyömisen ja puremisen.


no - 27.08.2009 - 11:27

auttakaa, mitä tehdä nipistelijälle? Selvästi huomaa, että 1v4kk nipistelee toisia (äitiä ja isiä lähinnä), kun on paha mieli itsellä. jos esim. kielletään ja otetaan pois jostain, missä ei saisi olla, niin alkaa tietty huuto, mutta yrittää tarttua kynsillään joka paikkaan ikäänkuin kostaakseen. En tajua sitä käytöstä enkä myöskään tiedä, millä se loppuisi. Joskus nipistelee/lätkii myös leikittäessä/myllättäessä, mutta silloin on selvä peli että se leikki loppuu sitten siihen.


kolmannen saanut - 28.08.2009 - 10:50

Ehkä tärkeintä on muistaa, että näin pienet eivät nipistäessään tai lyödessään ole häiriintyneitä tai mitään sellaista, eikä tarvitse huolestua... Edellä on tullut hyviä vinkkejä, miten voi toimia, jotta ikävä tapa saataisiin pois.

Voi myös miettiä, mitä tunteita lapsi saa purettua tekemällä jotain tyhmää, ja ohjata johonkin fiksumpaan tapaan työstää ne samat tunteet. Meillä keskimmäisellä lyöminen ja pureminen oli tapa tulla lähelle ja tutustua, ja siksi sen vaihtaminen halimiseen onnistui hyvin. Jos lapsi purkaa lyömällä tai nipistämällä pahaa mieltä, pitäisi ohjata tekemään jotain, jolla hän saisi ilmaistua kiukkunsa ulos ilman, että muihin sattuu.

Ehkä kun lasta kielletään (ja yleensä hän alkaisi silloin nipistää), voisi kehottaa, että nyt huuda, nyt saat huutaa oikein paljon. Ei, älä nipistä, huuda oikein kovaa ja hypi vähän. Polje jalkaa! Tömistä!


Pulla - 29.08.2009 - 00:57

tuota syli-pakettia olen minäkin käyttänyt ap:n mainitsemissa tilanteissa

eilen tyttö löi minua leikki-hepalla nenään niin pahasti, että veri tursus ja tuli aika syvä vekki...sattui oikeasti niin että kyyneleet tuli silmiin!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|