Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAPSET


| Vastaa viestiin | LAPSET |

Teetkö joka päivä jotain erikoista

lapsen kanssa? - 26.08.2009 - 09:26

Puuhataanko teillä joka päivä jotain erikoista? Leipomista, askartelua, retkeilyä tms lapsen mielestä jännää.

Itse tuntee itsensä niin laiskaksi ettei aina jaksa kehittää ihmeellistä ohjelmaa joka päivälle... Kun on tuo vauvakin, joka voimia vie. Toisaalta paremmin sitä jaksaa, kun näkee lapsen nauttivan jostain ja tuntee onnistuvansa. Täytyy otaa itseään nyt niskasta kiinni ja tehdä jotain super kivaa lapsen kanssa.


VASTAUKSET:


Aino - 26.08.2009 - 09:40

En, vaan useimmiten tehdään iltaisin aika lailla samoja juttuja joka ilta, ihan lapsen toiveesta (koska haluaa leikkiä sitä yhtä ja samaa). Päiväkodissa tulee onneksi vähän vaihtelua, siellä askartelevat paljon ja tekevät erikoisempia juttuja. Kyllä sitä kotonakin piirrellään ja muovaillaan aina välillä.


hei - 26.08.2009 - 09:41

ei todellakaan

muuten ne jutut ei olisi enää erikoisia !

välillä saakin laiskotella, ja ihan hyvällä omallatunnolla!

Lapsikin tarttee joutilaisuutta, ettei stressannu kokoajan tekemällä jotain virikkeellistä


MM - 26.08.2009 - 09:57

Kaikkein parasta pikkulapselle on se tuttu ja turvallinen arki toistuvine rutiineineen, ei joka päivälle todellakaan tarvii olla mitään erikoista, vaan tavallisiin kodin puuhiin osallistuminen ja päivittäiset ulkoilut riittää ja jotain ekstraa voi sitten järjestää kun itse haluaa.


eräs - 26.08.2009 - 10:28

Ihan silloin tällöin retkeillään meillä ja ne on just sellasia ihania piristyksiä ja vaihtelua arkeen..

Voihan sellasen eväsretken tehdä vaikka takapihalle jos ei metsään ole mahdollisuutta.


ap - 26.08.2009 - 10:33

Helpottavaa kuulla etten ole ainakaan tällä saralla ihan huono äiti


meillä - 26.08.2009 - 15:07

Noi aloittajan mainitsemat asiat on meille niin arkipäiväisiä, että tosiaan tulee tehtyä lähes jotain joka päivä. asumme maalla ja tapana on "retkeillä" lähimetsissä ja pelloilla lähes joka päivä. Helppoa koirien kanssa, ei tarvitse ulkoiluttaa tienvartta ja lapsetkin tykkää remuta metsässä ja keksiä kaikkea kivaa. Leivon lähes joka päivä, suuri perhe syö paljon joten ruokamenot pysyy edes leipomuksien osalta kohtuullisina kun teen itse. Lapset tykkää autella, joskus taas ei.
Askarteluun on mahdollisuus joka päivä, itse olen käsityöihminen ja koko ajan joku työ kesken ja kiva kun lapsetkin oppii siihen, että omilla käsillä voi tehdä kaikenlaista. Pyrin olemaan monipuolinen, ettei se ole aina sitä samaa muovailua ja liimailua tai piirtelyä.

Mutta tää on vaan meidän arkea. Spesiaalijuttuja on sitten vaikka uimahallireissut, kirjastossa käynnit, perhekahvilassa käynnit ja sellaiset. Pääosin arki on tässä kotona puuhailua ja kun tykkään itsekin tehdä kaikkea, niin lapsetkin saa nauttia mukana. Tai olla tekemättä. Vapaaehtoista


ap - 26.08.2009 - 15:57

mekin leivottiin usein ennen vauvan tuloa, vauva aika vie voimia ja aikaa. Ei kauheasti jää aikaa leipomiselle yms. Mutta tänään tehtiin sämpylöitä, tykkäs lapsonen auttaa, sekoitti taikinaa ja lisäsi aineksia taikinaan.


Momma - 27.08.2009 - 14:39

Joo. Me tehdään monta kertaa päivässä jotain erikoista. Oikeasti ne on ihan tavallisia asioita, mutta esim. ulos lähteminen onnistuu paljon paremmin kun luvassa on jotain jännää. Ja se jännä juttu voi olla vaikka se, että otetaan evääksi banaani mukaan. Tai laitetaan työmiehen keltainen heijastinliivi päälle, kun mennään takapihalle kaivamaan hiekkaa.

Minä olen ollut jo yli kolme vuotta kotona lasten kanssa, enkä todellakaan jaksa olla vain kotona, vaan kyllä me käydään joka päivä jossain. Joskus se on ruokakauppa, joskus perhekerho, isomummon luona käyminen tai vaikka se leikkipuisto.

Täällä alkaa myös meno olla niin hurjaa, jos ei lähdetä mihinkään. Pojat alkaa vaan tapella, jos ollaan liian kauan kotona. Nuorempi on vielä sen ikäinen, että helposti sotkee isomman leikit. Ja taas riidellään.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|