Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Vinkkejä kaivataan!

Nps - 23.09.2009 - 10:18

Olen tajuton herkkusyöppö.Olen tässä jo viimeiset kuukauden päivät koittanut keinolla millä hyvänsä saada painoa laskemaan, jättää herkut ja syödä terveellisesti.Välissä onnistun ja sitten alkaakin alamäki, missä olen tällä hetkellä. Herkkuhimo on niin mahdoton!!Kysyisinkin teiltä viisailta kanssaheimolaisilta, löytyisikö teiltä vinkkiä millä voisi korvata karkin mutta mikä maistuisi suurinpiirtein vastaavanlaiselta, että herkkunystyröitä pystyy huijaamaan?


VASTAUKSET:


nps - 23.09.2009 - 10:20

Eli en kykene huijaamaan herkkunystyröitäni tarpeeksi tenhokkaasti puputtamalla kurkkuviipaleita suklaan sijaan


omppu - 23.09.2009 - 12:55

Joo, ei mullakaa hedelmät yms auta. Ei siihen auta 100% ku pelkkä karkki. Mut tähän asti oon pärjänny syömällä purkkaa ja pastilleja, niistä ei tuu kuiteskaa LÄHESKÄÄ niin paljo kaloreita ku oikeesta karkista.


tumma - 23.09.2009 - 13:42

suklaa.....


niinpä.. - 23.09.2009 - 15:07

Täälläkin minä juuri äsken jouduin sanomalla sanomaan itselleni että et ota yhtään herkkua, otan vain purkan ja lätskytän sitä. Ja tässä sitä lätskytetään ja pahin himo laimentui... tää on yhtä taistelua joo, mut kannattaahan se..


sini - 23.09.2009 - 15:26

jos vatsasi kestää noita keinomakeutuksia... niin juo light limsaa/karkkeja. niiden kanssa itse pystyin laihduttaan ennen, nyt maha ei niitä enään kestä niin nyt pitää vaan syödä hedelmiä


osta - 23.09.2009 - 20:35

dietorelle karamelleja, ne on vähäkalorisia.
Sit ostat punaisia omppuja ja syöt niitä aina kun haluttaa makeaa.
Itse teen edellämainitsemallani tavalla :d.

No mansikat on sulaamas harvase ilta ja purukumi tekee myös kauppansa.
Sekä tietty appelsiinit!
No Leaf.n valikoimasta terva- tai lakritsi leijonat on myös vähäkalorisia. Kaikki sisut myös!
Et kyl sä noilla jaksat! Tsemppiä kovasti!


Tuisku82 - 23.09.2009 - 21:46

Hirveä makeanhimo koko ajan, tuttu juttu! Koko ajan pitäisi mussuttaa jotain. Olen jo vuosia juotunut hillitsemaan itseäni. Juuri nyt on niitä kuuluisia raskauskiloja, synnytyksestä 4kk. Ei ole kuin noin vajaa 5 kiloa ns. ylimääräistä, mutta se osaa ottaa päähän ja siitä on päästävä heti! Olen siis normaali painoinen, mutta en saman painoinen kuin ennen raskautta.
Raskaus oli mitä oivallisinta aikaa syömisen suhteen. Motivaatio syödä terveellisesti oli korkealla, sillä sehän on hyväksi lapselle. Mutta nyt synnytyksen jälkeen on päässyt mopo karkaamaan käsistä. Hirveä kiire ja stressi, tässä huushollissa on nyt kaksoset! Ja omaa elämää ei ole. Sitten sitä lohduttaa itseään kaikella hyvällä ja välillä sanoo vain, että hitot, minä ansaitsen tuon suklaapatukan!
Nyt sitten taas laihdutetaan. Itselleni on tepsinyt varsin hyvin se, että tiedän pahimman makeanhimon menevän ohi noin 15 minuutissa jos pystyy itsensä sen aikaa hillitsemään. Kannattaa vaan sitkeästi napata suuhun pantavaksi jotain järkevämpää kuin se pullapala. Ja sallia itselleen kerran viikossa herkkupäivä, jolloin saa "laillisesti" jotain hyvää kohtuudella.
Muuna vinkkinä voin sanoa, että esim itse tehty vähärasvainen rahka hedelmillä on hyvää. Makeutukseen olen käyttänyt hieman makeutusainetta sokerin sijaan. En myöskään osaa juoda kahviä/teetä ilman jotain keksin tapaista. Niinpä olen ostanut kotiin vain Marie-keksejä, muut herkut ovat jääneet kauppaan. Maistuvat pahvilta, mutta ajavat kahvileivän asian ilmeisesti ihan psykologiselta kannalta.


nps - 24.09.2009 - 08:43

Kiitos paljon viesteistä! Itse olen tämän onkelman kanssa painiskellut vaikka kuinka kauan ja kun tämä itsehillintä on sitä 0,12% luokkaa, niin pistää hankalaksi kieltäytyä herkuista.
Pitänee ostaa jotain karkinmakuista purkkaa ja pastilleja pahimpaan himoon ja yrittää epätoivoisesti keksiä muuta tekemistä jos meinaa itsehillintä pettää. Mansikatkin kuulostavat kyllä aika pätevältä menetelmältä. Ja ehkä kunnon (kohtuuden rajoissa) karkkipäivä kerran viikossa tai kahdessa.
On tämä touhu rankkaa puuhaa!Vaikken olekkaan suostunut kaloreita laskemaan ja vahtinut verikoiran tavoin joka suupalaa minkä kitaani tungen.
Ei muutakun Tsemppiä kaikille!!Tämä tyttö yrittää pitää ittesä aisoissa.


Huhhuh. - 24.09.2009 - 10:24

On se kumma, ettei ihmisillä ole minkäänlaista itsekuria vaan turpaan pitää työntää tavaraa jatkuvasti. Ei kai se mikään ihme ole, ettei laihdu.
Jonkinlainen sairaus tuo makeanhimokin kai on.


omppu - 24.09.2009 - 10:35

Joo, oikeen järkevä veto edelliseltä! Hyvä, just näin! Noita sairaita taitaaki olla vissiin sit kolmasosa maailmaa!! Melkeen kaikki mun tutut(lähinnä naiset) kamppailevat just tän asian kaa. Ja näistä tyypeistä ehkä yks kymmenestä on kuitenki vaan ylipainoinen. Mut se on hyvä kellä sitä makeehimoa ei oo, mäki voisin luovuttaa oman himoni....


Huhhuh. - 24.09.2009 - 10:53

No minun tuntemani naiset eivät ainakaan kamppaile minkään makeanhimon kanssa, joten mistä sinä tuon "kolmasosa maailmasta" otat? Ja kyllä se vaan niin on, että jos ei pysty kontrolloimaan sitä, mitä suuhunsa pistää niin sairasta se on, ihan samalla tavalla kuin alkoholismi.


joo.. - 24.09.2009 - 12:12

aika sairasta aukoo turpaansa!


totuus - 24.09.2009 - 12:29

ottaa monesti kipeetä..


voi... - 24.09.2009 - 12:44

...pientä... buahhahhhaaahhaaaaaaaa... koskeeko?


Ipe - 24.09.2009 - 15:36

Minä lopetin totaalisesti makeat herkut, koska niitä en kerran voinut vastustaa. Alkuun päästyäni tyhjeni keksipaketit, karkkipussit, jopa sokeroidut murot...Enkä käytä edes keinomakeaa, sillä se ylläpitää yhtälailla makean himoa.

Eli alkuun olo ja elämä oli yhtä tuskaa. Lenkille vaan päästelemään höyryt päästä tai jotain muuta tehokasta toimintaa, ajatukset pois herkuista. Ruokakauppaan vain kylläisenä eikä kotiin osteta mitään herkkua, niin ne ei kummittele kaapissa.

Mulla meni varmaan pari viikkoa, kun huomasin, että hei täähän toimii! Ei tehnyt makeaa mieli ja jos teki, niin pystyi ihan hyvin kontrolloimaan tunteensa. Välttelin kyläpaikkoja ja muita "houkutuksia" tuon ajan, etten vain edes kohteliaisuudesta menisi nappaamaan sitä tarjottua kakun palaa. Nyt voin jo kylässäkin ottaa sen pelkän kahvin eikä kuola valu pullavadin nähtyäni

Itsekuria vaan ja makea totaalisesti pois! Ja huom. välttelin tuon alun ajan myös hedelmiä, koska niissä runsaasti sokeria. Itseasiassa mun laihdutus sai mahtavan spurtinkin tuon totaalikieltäymisen alkuaikoina. Kilot tippui silmissä!

Nyt varmaan vuosi mennyt ilman makeaa, toki joskus otan vähän, mutta sen huomaakin pian, ettei se makea suuhun oikein enää sovi (makuaisti muuttuu ja keho oppii elämään ilman valkoista sokeria). Kaikki entiset herkut vaan tuntuu ällömakeilta ja puistattaa. Pari viikkoa sitten söin tyttäreni tarjoaman tikkarin ja aluksi ihan kiva imeskellä, lopuksi meni ihan kylmän väreet ja tikkarin loppu lensi roskiin. Niin makea se on. Huih.


omppu - 24.09.2009 - 15:59

Huhhuh.: SELVÄ SELVÄ OKEI!! Sairaita me näköjään sit ollaan!! Hyvä ni tiiänpähän nyt! Onpa säälittävää ku ei omalla nikillä ees uskalla tänne kirjottaa.


mmm - 24.09.2009 - 19:15

Pari kolme viikkoa vieroitusoireita ja sitten se makeanhimo helpottaa
Jostain luin että keinomakeutusaineet eivät vie makeanhimoa,minusta kuulostaa ihan loogiselta.Eli makeanhimoon makeaa mut vaan vähän


nps - 01.10.2009 - 08:41

Kiitoksia paljon kaikista vinkeistä ja kannustuksesta!!Kovasti olen nyt yrittänyt väistellä kaupan herkkuhyllyjä.Juossut suunnilleen karkkihyllyn läpi kassalle jos sitä ei ole voinut kiertää. Alussa ollaan ja tästä eteenpäin!
Huhhuhuhille: Myönnänpäs ihan suoraan ja ihan itse nimimerkillä joka minulla koko ajan on ollut.Kyllä! Olen sokeriaddikti.Siinä missä jollakin tupakasta tulee vieroitusoireita, tulee minulle herkuista.Pinna kiristyy jos viikkoon ei saa mitään herkkua, joten kait tavallaan oikeassa olet sanoessasi, että tämä on sairaus, mutta hah!minäpäs tiesinkin sen jo ja teen asialle jotain. Jotain mitä itse et ole kyennut tekemään sarkastiselle ja provosoivalle kirjoituksillesi.Korjaan omaa ongelmaani, mutta sinulta on mahdollisesti jäänyt jokin asia itsesi kanssa selvittämättä kun pitää omaa itsetuntoa pönkittää provosoimalla ja mahdollisesti jopa loukkaamalla muita nikittä.Enpä sinua kyllä järin urheana kansan puolestapuhujana pidä. Sekä myös lisätäkseni, ettei minulla ole muuta ongelmaa kontrolloimisessa kun vain herkut.Pullia, kakkuja ei tee mieli ollenkaan.Kakkua en ole syönyt moneen vuoteen enää.Joten enpä ihan allikossa ole.
Nyt vaan tsempit kaikille ja näillä mennään!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|