Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Kalorimääristä

Gina - 11.09.2009 - 08:47

Jossain alemmassa ketjussa kirjoittaja sanoi syövänsä määrän x kaloreita ja ihmetteli miksei laihdu. Onko joku miettinyt tarkemmin näitä kalorimääräasioita? Jos sanotaan, että 1200 kaloria päivässä saa laihtumisen liikkeelle niin eikö ihmisen pituudella ja lähtöpainolla ole mitään merkitystä siihen, miten paljon "saa" päivässä syödä, että laitumista tapahtuu? Luulisi että vaikka 170 senttinen, 80 kiloinen voisi laihtua suuremmalla kalorimäärällä kuin 160 senttinen ja 60 kiloinen. Luvut siis hatusta vedetty. Olikohan tämä nyt ymmärrettävästi selitetty...


VASTAUKSET:


Elppa - 11.09.2009 - 10:47

On merkitystä painolla ja omalla aktiivisuudella toki. Esimerkiksi keho.net sivuilla voit laskea oman peruskulutuksesi. Siinä ilmoitetaan muistaakseni ikä ja sukupuoli ja paino ja millaista työtä tekee (istumatyö/fyysisesti raskas työ). Siitä saa sitten kalorimäärän joka on peruskulutus. Siitä määrästä kun vähentää noin 500 kaloria päivässä, pitäisi painon pudotuksen onnistua. Lisäksi sitten jos kuntoilee niin sehän kuluttaa kaloreita niin ne kalorit voi joko syödä tai sitten antaa sen tehostaa laihdutusta. Mutta jos hirveästi liikkuu, niin kannattaa syödä vähän enemmän kuin se peruskulutus-500 kcal, koska jos syö liian vähän, ei laihtumista tapahdu.


KunnonVeijo - 11.09.2009 - 15:20

Annos 180 gr/päivä
1120kaloria
rasva antaa paremman kylläisyystunteen
vähä hh pitää näläntunteen poissa.

80gr rasva
80gr proteiini
20gr hiilihydraatti

Ylläoleva versio niille joilla on vaikeuksia saada paino putoamaan.

14: Testa 80/80/20
Något att prova för de som trots att de tänker på allt ovanstående ej lyckas gå ner i vikt. Dr Dahlqvist brukar i sådana fall rekommendera kost med 80 gram fett, 80 gram protein och (max) 20 gram kolhydrater dagligen. Detta blir 1120 kalorier varför det på detta sätt liknar svältkoster. Skillnaden är att man får i sig relativt mycket av alla essentiella fettsyror och aminosyror, samt lite av aptitstimulerande kolhydrater. Därmed lär man tåla det bättre i längden än fettsnåla svältkoster. Enligt Dr Dahlqvist ger detta ofta bra resultat för personer som tidigare haft svårt gå ner i vikt.

Själv tror jag dock detta låga dagliga intag fungerar bäst på kvinnor, för män skulle jag nog rekommendera lite ökade mängder. 90g protein, 105g fett, max 20g kolhydrater kanske? (1400 kalorier). Alla får prova lite för att se vad man klarar, utan att gå alltför hungrig. Här finns en intressant diskussionstråd på KiF om 80/80/20.

lähde:http://www.kostdoktorn.se/

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|