Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Terveellinen ruoka

Iso A - 04.09.2009 - 07:58

Tuli tuosta nuudeli keskustelusta mieleen että kuinka moni meistä "oikeesti" miettii että syö terveellisesti?

Enkä nyt halua alkaa vänkään dieteistä, vaan ihan että mietittekö onko se ruoka terveellistä mitä syötte.

Itse olen nyt lukenut tuota Louise Hayn kirjaa ja hän kirjoittaa hyvin siitä, että jos haluaa pitää kehon ja mielen muutenkin terveenä ja kunnossa, niin pitää muistaa laittaa suustaa "vain" semmoista mikä on keholle hyväksi.

Itse en ikinä pystyisi millekään raakaravintodietille, mutta on varmasti semmoisia jotka voivat loistavasti ilman kypsennettyä ruokaa.

Itselle viljat, peruna ja sokeri tuo vastaan ilmaa, ummetusta ja ärtymystä ja sianliha kipeyttää ja turvottaa nivelet. Siksi en syö niitä. Samoin vältän lisäaineita.

Mites muut, tuleeko mietittyä, että jos maha on kuin jalkapallo että mitä tuli syötyä ja etsiä se syy?
Itse olen tyytyväinen kun pikku hiljaa olen löytnyt ne "huonoa oloa" aiheuttavat ruoat.


VASTAUKSET:


Miimi83 - 04.09.2009 - 09:06

Itse syön paljon kasviksia ja hyviä rasvoja. Pastoja, perunoita, huonoja viljoja, sokeria ja lisäaineita välttelen. Joskus on tietenkin herkkupäiviä ja silloin "myrkytän" itseni irtokarkeilla ja olo on sit sen mukainen Lihaa syön, kohtuudella. Koen syöväni terveellisesti.

Pahimpana pidän kuitenkin kenelle vaan valmisruokia ja eineksia, lisäaineita ja transrasvoja. Eli myöskään nuudeleita en pidä terveellisinä, mutta kyllä joskus niitä lapselleni keitän kun ovat nopeita. Mahdllisuuksien mukaan ostan nekin täysjyvinä.

Luomua en syö, koska valitettavasti opiskelijana ei ole siihen varaa...


iitamariita - 04.09.2009 - 09:11

Kerran, pari kuussa on niin kiirepäivä että syön nuudeleita

Terveellisesti yritän syödä, hyvän olon syöntiä!! Einekset ja pikaruoka ei tuo hyvää oloa. Nuudeleista jäi eilen ihan hyvä olo!!!!

Ja karkkipäivä silloin tällöin on paikoillaan!


Suunta muuttuu - 04.09.2009 - 09:13

Jos kieli taipuu:
http://www.kostdoktorn.se/annu-en-professor-mot-fettskrack


KunnonVeijo - 04.09.2009 - 09:14

Lähettäjä unohtui:
Suunta muuttuu


KunnonVeijo - 04.09.2009 - 09:20

Syyllinen tekstiin "suunta muuttuu"


Iso A - 04.09.2009 - 09:40

Mulla on kaapissa riisinuudeleita jos joskus teen jotain että vois niitä keitellä siihen ja tekee mieli, viimeksi joskus kesällä söin.

Lapsille laitan vain täys-eli tummaa pastaa silloin tällöin.


Miimi83 - 04.09.2009 - 09:47

..Haluan vielä lisätä etten syö mitään kevyt tuotteita vaan ihan normaalirasvaisia. En usko kevyt tuotteiden terveellisyysteen. Ruoanlaitossa käytän tavallista kermaa, en ravasekoitteita yms.. uskon siis mahdollsimman luonnollisiin ja mahdollisimman vähän teollisesti tuotettuihin elintarvikkeisiin.


t - 04.09.2009 - 11:05

Samalla linjalla kuin Miimi83. Oikeaa itsetehtyä ruokaa puhtaista raaka-aineista. Annoskoko on se mikä vaikuttaa minun kohdallani.


suklaasyöppö - 04.09.2009 - 12:28

Pyrin syömään terveellisesti (jos tota pellilistä pizzaa ei lasketa). Lautasella on aina paljon salaattia ja pääsääntöisesti jos syön leipää se on ruista jossa vähintään 1o % kuitua. En syö valmisruokia, enkä käytä makeutusaineita.

Ja nyt myös olen vähentänyt hiilari määriä. En kuitenkaan laske päivittäistä määrää, mutta syön vähemmän perunaa, pastaa ja riisiä, toisin kuin pisteitä laskiessa.


Äityli81 - 04.09.2009 - 23:35

Syön omasta mielestäni terveellisesti. pääasiassa kasvis/kala/kana ruokia, keittoja ja salaatteja. hiilareita vältän paitsi aamulla jolloin syön 1 tai 2 palaa leipää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|