Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Munakkaan hyvät/huonot puolet

? - 02.09.2009 - 09:15

Miten munakas sopii laihduttajalle? Ajattelin väsätä jonkun kinkkuversion. Tuosta ravintosisällöstä ei vaan ole mitään tietoa.


VASTAUKSET:


Iso A - 02.09.2009 - 13:00

Laitas fineli.fi, niin saat ne tiedot mitä haet.
Meillä tykätään syödä sen takia että pitää hyvin nälkää, ei tartte olla napsimassa välipaloja.


Elppa - 02.09.2009 - 15:16

Minä oon ainakin munakasta tehnyt, teen itelle aina sellaisen karsitun version. Eli:

Maksimissaan 2 munaa
Nesteeksi rasvaton maito tai vesi
Joukkoon hirmusti sipulia, paprikaa, kaikenmoisia kasviksia.
Lihoiksi yleensä kalkkunanakkia tai vähärasvaista kinkkua.
En paista rasvassa.
Maustan usein creme bonjourin sillä kastikejutulla, mikä lie cuisine se nyt olikaan nimeltään. Ei tarvii muita mausteita ja aika pieni määrä tuota riittää tekeen hyvän maun. Ei tarvii kermoja tms, että tulee täyteläinen maku.
En laita pinnalle juustoa.

Miehelle teen erikseen sit rasvaisemman ja lihaisamman, juustoisemman ja muutenkin lihottavamman, sillä kun on varaa syödä.


No mutta - 02.09.2009 - 18:26

eihän sitä munakasta joka päivä tarvitse laittaa. Miksei voi tehdä ihan haluamaansa munakasta ja nipistää sitten muista ruuista samana päivänä tai seuraavana? Iso A on ihan oikeessa siinä, että munakas (tai keitetyt munat) pitää tosin hyvin kylläisenä.

Omani teen kahdesta munasta, väliin kunnon juustoa, joskus kinkkua ja vaikka tomaattia.

Enää ei tosin tarvitse laihduttaa eli tavoite saavutettiin herkullisista munakkaista huolimatta.


Elppa - 02.09.2009 - 19:26

Kai sitä voi normaalinkin munakkaan syödä, mutta mä en ainakaan tahdo olla sit millään nälkäkuurilla loppupäivää tai seuraavaa päivää. Vähän kun laskee mitä siihen munakkaaseen laittaa, niin saa syödä sit muutenkin hyvin samana päivänä.

Ai niin ja yks vinkki vielä unohtu laittaa, eli kun se kananmunan keltuainen on se rasvaisempi ja lihottavampi kuin se valkuainen, saatan laittaa esimerkiksi yhden kokonaisen munan ja sit pelkän valkuaisen lisäksi.


voi huhhuh - 02.09.2009 - 20:02

kuinka joku voi olla niin tyhmä että ei yhtä keltuaista voi syödä toisen lisäksi. Siinä keltuaisessa on muuten ne vitamiinitkin. Toi "rasvaisempi ja lihottavampi" -lässytys on täyttä peetä.


Elppa - 02.09.2009 - 21:41

No jos kananmunan keltuaisessa on noin 350 kcal/100g ja valkuaisessa noin 100 kcal/100g, niin on siinä jonkinmoinen ero. Ja keltuaisessa rasvaa 81 prosenttia ja valkuaisessa 54 prosenttia, niin on sitä eroa siinäkin. Sinä voit syödä miten haluat, mutta minä aion jatkossakin niitä ylimääräisiä kaloreita välttää ja jättämällä yhden keltuaisen pois ja korvaamalla sen vaikka kahdella valkuaisella, saan vatsaani enemmän täytettä. Enkä pidä itseäni tyhmänä kun näin teen, tulokset on kyllä jo nähtävissä ihan reilusti.


Elppa - 02.09.2009 - 21:49

Ja äskeiset oli sitten finelistä, paistetun kananmunan arvoja. Pelkässä kananmunassa näyttäs arvot olevan: keltuainen 285 kcal/100g ja rasvaa 78 prosenttia, valkuainen 42 kcal/100g ja rasvaa 2 prosenttia. Eli eroa on. Mutta voisko joku kertoa, vaikka Iso A jos tiedät, (kun oon saanut sen kuvan, että sinä tiedät näistä ravintoarvo jutuista paljon), että miksi tuo ero paistetun ja käsittelemättömän kananmunan välillä on noin suuri. Ei kai vain paistinrasvan vuoksi???


Iso A - 03.09.2009 - 08:16

En osaa suorilta sanoa, mutta selvittelen...


Iso A - 03.09.2009 - 09:18

Juu siellähän ne on, että noissa paistetuissa on käytetty rasvaa ja suolaa.


Elppa - 03.09.2009 - 10:44

Joo luin, että paistetuissa on noita käytetty, mutta se valkuaisen rasvaprosenttikin nousee ihan älyttömästi muka paistettaessa. Sehän pitäisi uittaa rasvassa... Mietin, että voisiko se olla, että paistettaessa siitä valkuaisesta haihtuu nestettä niin paljon, että se konsentroituu, paino vähenee, mutta rasva jää jäljelle. En tiiä, En usko, että pelkästään rasvassa paistamalla saa valkuaisen rasvaprosentin nousemaan kahdesta yli viiteenkymmeneen. En ole kyllä aatellut asiaa ennen näin tarkasti, onneksi en käytä rasvaa paistamiseen!


Stina - 05.09.2009 - 16:41

Äkkiä tuosta munasta saa kaloreita, mutta on kyllä täyttävää. Painonvartijoissa kun jo 2 munasta tulee 4 pistettä, niin siinä ruualla siten paljon enempää voi syödä kuin lasin maitoa ja leivän, minun pisteillä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|