Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Imetys, olisitpa toiminu!!

vierailija - 15.08.2009 - 10:48

Voiko olla mahdollista että imetys pitää näistä viimesistä kiloista tiukasti kii? Kovasti ole yrittänyt mutta MITÄÄN tuloksia ei puntarissa näy
Vauva on nyt 9kk.. Ensimmäiseltä kilot tippui hurjaa vauhtia!


VASTAUKSET:


Iso A - 15.08.2009 - 13:52

Ei se kaikilla toimi. Mulle tuli ekasta ja tokasta painoa ja tokasta paljon. Kolmannen kohdilla olinkin jo karppi ja paino pysyi tasan samana koko imetys vuoden.


Tuossa - 15.08.2009 - 14:04

vaiheessa maito ei ole enää niin rasvaista, eli ei kuluta kehon rasvavarastoja enää samalla lailla kuin alussa. Nyt sitten kevennät ruokavaliota, mikäli painonpudotus on tarpeen


Tottakai - 16.08.2009 - 11:57

imetys kuluttaa enemmän energiaa, se on aivan selvä asia. Mutta se ei tietenkään laihduta silloin kun syödään ne ylimääräiset kalorit (jotka normaalisti syömällä laihduttaisiin). En käsitä miten joku voi väittää kirkkain silmin lihovansa imettäessä vaikka syö muka kevyesti..

Kun syö vähemmän kuin kuluttaa, laihtuu. Imetys lisää kulutusta. Jos syö enemmän, ei laihtu. How simple is that.


Iso A - 16.08.2009 - 12:27

Tottakaille. Pidin neuvolan kautta ravintoterapeutille pvkirjaa ja imetykseen nähden söin juuri sopivasti( minen muuten kirjoittanut että syön "kevyesti", koska mun pääasia joka lapsen kohdalla on ollut imetys, ei laihtuminen.). Kävin naistentautien erikoislääkärillä joka laittoi minut moniin eri kokeissiin ja mun "elimistö" oli vaan stopissa.


PS Pari luontaishoitajaa on kehunut että oisin ollut entis aikaan "imettäjäeukko". Ne olivat yleensä reheviä, jotta lapset saivat hyvää rasvapitoista maitoa


ap - 16.08.2009 - 14:48

Olen tarkka ruokavalion suhteen ja treenaan joka päivä. Olen aikaisemmin ollut kilpaurheilija ja tiedän mitä on "pysyä kunnossa". Ja se mikä minua ihmetyttää on kilojen pysyminen vaikka tiedän että olen varmasti kulutuksen puolella. En ole ylipainoinen mutta haluaisin päästä samaan kuntoon kun ensimmäisenkin jälkeen. Ja silloin laihduin imettäessä vaikka söinkin hyvin. Nyt ei kilot lähde mihinkään. Harmi.
Joillakin ihmisillä olen kuullut imetyksen pitävän kilot tiukasti mukana. En sitten tiedä onko siinä perää..


hih - 17.08.2009 - 08:17

Pakko kommentoida tähän väliin että tuolla Iso A:lla on kerta toisensa jälkeen mielikuvituksellisempia syitä laihtumattomuudelleen.. Taitaa olla maailman ainoa ihminen joka on kokoajan tiukalla kuurilla mutta ei vaan laihdu.Olisit keskitysleirillä pärjännyt hyvin, kun kuukausikaupalla sinua olisi pidetty nälässä ja muut ympärillä olisi kuihtuneet pois.. Sinä sensijaan olisit pysynyt edelleen samoissa ruumiinvoimissa. Ethän sinä laihdu vaikka et söisi mitään, fysiologinen ihme


Sulle Iso A - 17.08.2009 - 08:27

Sähän olet milloin minkin sairauden kourissa, joten sinuna en kauheesti täällä yleistäisi sitä, että imettäminen ei pudota painoa. Terveeltä ihmiseltä imetys vie kropasta kaloreita, jos niitä ei heti tankkaa takaisin. Joten älä täällä huutele vääriä totuuksia, jos itselläsi on näitä kuviteltuja tai todellisia vaivoja joka lähtöön!


Iso A - 17.08.2009 - 09:42

Ihana mun fanit on palanneet. Mittään komenttia ei kuulu kun mulla jotain positiivista, mutta heti ollaan huutelemssa mun "epäonnistumisista"

Mutta ei te mua kaada. Paino putoo , kunto kasvaa , lihakset kasvaa (viikonlopun 2Xpumppia sen todisti), sairaudet/stressi/ahditus (ei laihdutuksesta) pysyy poissa ja mieli on POSITIIVINEN.Sit, missä kohtaa yleistin, kerroin oman tarinan ja tiedän monta jotka ovat lihoneet vaikka syöneet sallitun määrän imetys aikana.

Sit hih sinä itse olet naurettava. En TODELLAKAAN OLE tiukalla kuurilla. Vähähiilihydraattisuus ei tarkoita tiukkaa. Se että en syö perunaa, viljoja,sokeria ja riisiä on mun elimistön valinta. Ei ilmavaivoja, ei turvotuksia, ei vatsakramppeja, ei ummetusta.

Ja miten niin en syö mittään?????? Ihan pimeitä kirjoitat. Karppaajana syön hyvin...en vain laita suuhuni tyhjiä hiilareita, tärkkelystä ja sokereita.

kandeis pikkasen tarkistella mitä kirjoittaa. Mä en ole tuntiakaan nähnyt nälkää , johan sain sun kirjoituksesta hyvät naurut.


Ja taas kertaan että mä en stressaa vaikka paino ei putoo. Jos mun flunssat, stressireaktiot, masennus ahdistus, joista en edes viiti kirjoitella, hormoonien muutokset, kivut/selkäjumit, lääkitykset hidastaa mun laihtumista, on mulle tärkeempää hoitaa ne kuin laihtua. Positiivinen mieli, joka kiitos on pitänyt mun pinnalla ja arjessa kiinni vaan kasvaa. Vaikka en teiltä ole saanut kuin PAS*****AAA niskaa, en tsemppiä ollenkaaan


Kirsikka666 - 17.08.2009 - 09:57

No joo, karppausta kokeilleena, ei tarvitse riutua nälässä, päin vastoin, kun ei aina meinannuta nälkä tullakaan!

Imetyksestä, tyttöä kun imetin, laihduin ihan tikuksi, vaikka söin kuin hevonen, ihan älyttömät määrät ruokaa plus toki herkkujakin, varmasti yli normi imetyskulutuksen!

Sitten taas kun tuplia imetin, niin ei pudonnut paino lainkaan, vaikka silloin söin ihan normaalisti, eli kyllä tuo vaihtelee samallakin ihmisellä, toki nyt on ikääkin enemmän, mjutta ei se ihan koko asiaa selitä!

Hiljaa hyvää tulee, ja kyllähän Iso A laihtunut on tasaisen tappavaan tahtiin, eli mikä hänessä nyt mättää? Mukava ihminen, ei koskaan hauku muita...


Hih - 17.08.2009 - 10:14

Voi sinua Iso A, taas ollaan niin uhria ja marttyyria. Minä pohdin vain sitä, uskotko itse noihin ainaisiin, iänkaikkisiin selityksiin miksi milloinkin on painonpudotus pysähtynyt. Pitkään muistan sinun selitelleen menkkojen ja hormonien syyksi lihomisen ja sen ettei paino putoa.
Minun ei tarvitse keksiä selityksiä siihen, miksi välillä lihon ja välillä laihdun. Syy on hyvin yksinkertainen: Kun lihon, syön enemmän kuin kulutan. En kehtaisi aina keksiä mielikuvituksellisia (lääketieteellisestikin ihmettä lähenteleviä) syitä ylipainooni. Uskottavuutesi kärsii, mikset voisi rehellisesti vaan sanoa että lihon koska syön liikaa. Ei, et tietenkään KARPPINA voi sanoa niin. Et voisi myöntää että täydellisessä ruokavaliossasi olisi mitään vikaa.. Sinulla vaan sattuu jälleen kerran olemaan jonkun valtakunnan 'häiriö' kropassasi.

Pointtini on vaan että lopeta selittely. Ehkä kun myönnät todelliset ongelmat, jotka jarruttavat painonpudotusta, keksit yksinkertaisen selityksen sille miksi et laihdu/miksi painosi nousee.


- 17.08.2009 - 10:21

luulen, että iso a:n tyyppisissä tapauksissa kysymys on ennen kaikkea huomionhakuisuudesta. Eniten käy sääliksi terveydenhoitohenkilökunta, jota tällaiset ihmiset toistuvasti rasittaa mitä ihmeellisimmillä "taudinmäärityksillään". Mieli pitäisi saada kuntoon ennen kaikkea ja vasta sitten ruveta miettimään mitään laihdutuksia. Mutta tosiaan, jotkut tekevät ongelmistaan isomman numeron kuin toiset.


Iso A - 17.08.2009 - 12:38

Kiitos Hih ja Mä päivän nauruista. Kerroppas mulle hih missä kohtaa mulla on hormooneista paino noussut????
Keväällä otin hormoonikierukan, pidin 3kk "taukoa laihduttamisesta" ja paino pysyi prikulleen samana (kirjoitin että kaverilla oli noussut 6kg).

Menkkojen alla olen hyvinkin tiukkana ja mun elimistö nyt vaan turpoo ja tulee vähän painoa, joka katoaa menkkojen mentyä. Olen ennen (7v sitten) syönyt kaiken mitä kaapeista irton PMS:oireisiin, mutten enää). Syön ihan samanlailla ja silti paino nousee.

Viime syksynä tunnustin ihan selkeesti että kesä meni persiillee, kun viikolla laihtui ja viikonloppuna mässytti, joten tiedän kyllä jos syön liikaa.

Eli mikään hih sun päätelmäs ei pidä paikkaansa, mutta kiitos välittämisestä

Ja MÄ:ääälle, ihan omasta kukkarosta olen kaiki maksanut, yksityisellä kun käyn ja luontaishoidoista ei edes saa mittään korvauksia. Ja siis pitkittynyt flunssa, todella hirvee ihottuma ja krampit selässä, mielettömät menkka ja ovis vuodot ja pitäs pysyä pois lääkäristä ja hoitaa vaan päätä????
Tiedoksi että päätä on hoidettu ja kaikki nuo muutkin vaivat on toistaiseksi saatu pois....Thank Good


PS Valitettavasti en ole saanut "hullun" papereita, mutta perfektionistin"leiman" ja komennon höllätä elämän ja mun itselle asettamia vaatimuksia suoriutua töistä ja arjesta olen saanut. Mun elämässä on ollut mieletön taitekohta nämä viimeiset kaksi vuotta ja laihdutus on ollut aikas siellä pohjimmaisena. Mutta mä luulen että mun avoimuus ja vahva itsetunto tökkii hihille ja määlle kun aina ja aina uudestaa hyökkäävät mua vastaan (ja vielä teille, viime viikolla pudonnut kuin kilo mutta koko alkaa oleen taas yhtä kokoa pienempi )


hih - 17.08.2009 - 13:13

ai kun ei niele sun selittelyitä niin se on aina hyökkäämistä...


Iso A - 17.08.2009 - 13:21

No mitäs sitten? Et ikinä ole mua tsemannut, vaan aina haet negatiivista mitä mulle tapahtuu.

Ja sorry jos olen ollut liian avoin (kuten sain yksäriä eräältä IHQlta, toisaalla, kun pelkäs että ole liian avoin), että sä et kestä

Voi kuule kuinka paljon mieluumin oisin otanut tavallista harmaata arkee ja rutissut elämän masentavuudesta ja jättänyt itseni hoitamatta....ja PAH


hih - 17.08.2009 - 14:26

Iso A, ootko HUMALASSA?? Viestisi on aivan sekopäinen, en saanu mitään tolkkua..


Kirsikka666 - 17.08.2009 - 14:30

Iso A, onnittelut, sulla on ihanan pitkä pinna!


Iso A - 17.08.2009 - 15:59Että sä hih piristät mun päivää! Ei sadekaan haittaa mittään


Vauvapuolelta - 17.08.2009 - 16:33

Tuo hih on naurettu pihalle vauvapuoleta, niin täällä se sit lomien jälkeen riehuu, voi pientä.

PS Huomaa että hih ei joko osaa lukea tai lukee vain sanan sieltä täältä tai sitten on uuslukutaidoton, kun ei osaa käsitellä kokonaisia kirjoituksia???? Eli ei osaa keskustella ollenkaan, ihme tyyppi.


Täällä - 17.08.2009 - 18:14

näköjään läskit huonon itsetunnon omaavat luuserit haukkuu muita sen kun ehtii. Luuletko sinä Iso A olevasi jotenkin muita parempi, et näköjään muuta osaa kuin hymiöitä latoa. Olet pelkkä luuserilunttu


Heh - 17.08.2009 - 18:18

Ehkä iso a:n kannattaisi harrastaa enemmän seksiä, voisi saada muuta ajateltavaa, eikä ehkä olisi pää noin sekaisin, ja saattaisihan siinä kaloreitakin kulua. Tai sitten vaan hanki vahvempi lääkitys päävikaasi! Ja tuskin kaltaisellasi vätyksellä edes miestäkään on, kuka tuollaisen valittajan kanssa haluaisi olla!


hih - 17.08.2009 - 19:11

Ihanaa Iso A, että tekstini piristää sinua.. Ja mitä tulee ylistämääsi hyvään itsetuntoon, pakko sanoa että jos sinulla todella olisi niin jumalattoman upea ja mahtavan hyvä itsetunto, sitä ei tarvitsisi kuuluttaa täällä. Kyllä ihmisestä huomaa milloin onj oikeasti hyvä itsetunto.. Säälittävää tuollainen.

Sanoin suoraan mielipiteeni, eli sen että ihmetyttää todella paljon miten Iso A:lla löytyy _AINA_ selitys ja yleensä todella outo sellainen miksi ei laihdu.. En tiedä meneekö noi jutut läpi muihin, mutta mä en oikein usko enää sun sepostuksiin. Mikset myönnä, että SINÄ SYÖT LIIKAA ETKÄ SIKSI LAIHDU. Ja olet lihonut, koska (toistan itseäni) SYÖT LIIKAA. Piste. Ei kysymyksessä ole mitkään maailmaa kaatavat sairaudet ja erikoisuudet, vaan suuressa yksinkertaisuudessaan väärä ruokavalio.

Grow up ja tunnusta se. Lopeta tekosyiden esittäminen ja katso peiliin.


Iso A - 17.08.2009 - 20:58

Ja korppilauma kasvaa. Ekalle haukkujalle, missäs viestissä olen ketään haukkunut, en missään, Taisit vaan olla puutteessa ja kun löysit v***tuilua yritit jatkaa mutta osuit kybällä ohi

Heh:ille. En valita kivuistani en miehelle enkä muille. Täällä olen ääneen pohtinut syitä, miksi paino ei ole just pudonnut ja jos ne teille on ollut liikaa ja liian henk koht, VOI VOI... Kuinka moni voi sanoa tuntevansa kroppansa hyvin ja tietää mistä mikäkin johtuu? Ja oppiminen jatkuu

Ja hihi:lle, mikä sinä olet sanomaan missä mä saan pyöriä??? Täällä yleisesti ottaen mukavaa porukkaa, itse asiassa kaikki muut paitsi tän ketjun korpit

Toiseen kappaleeseesi; AINA selitys...vuoden olen pörrännyt täällä, vuosi sitten paska kesän jälkeen. Sorri nyt jos sua stressaa, kun olen avoimesti puhunut fyysisitä ongelmistani ja painonpudotus siinä ohessa on ollut hidasta. EI sressaa mua! Vuoden aikana EN OLE LIHONUT!

TUNNUSTAN että olen aikanaan syönyt väärin ja lihonut, olen syönyt HIILAREITA ja LIHONUT , painoon 125 asti. Nyt ilman niitä 86kg joten eiköhän se kerro että oikealla tiellä olen.

PS JOKA päivä katson itseäni peiliin, useasti ja sanon ääneen "rakastan sinua, olen täydellinen juuri sellaisena kuin olen" (lainattu Louise Hay:lta)

Ja miksä vika hymiöissä


Kirsikka666 - 18.08.2009 - 17:32

Mä en nyt oikeasti ymmärrä, mikä mättää? Mitä pahaa Iso A on kellekään tehnyt? Päin vastoin, aina jaksaa tsempata ja olla ystävällinen, jos sitten vastavuoroisesti joskus kirjoittaa omia tuntemuksiaan tänne, niin entäs sitten?
Hymiöt on sitä paitsi ihan jeeees!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|