Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

sorrun koko ajan, itsetunto matalalla

Nappi - 29.07.2009 - 18:23

Lapseni on 6,5kk ja mun pitäis pikkuhiljaa ajatella töihinpalaamista. Sain raskauskilot nopeasti pois, mutta mulla on ongelmana 20kg, jotka tulivat vuodessa ennen raskautta. (Kun jätin ehkäisyn pois, hävis kaikki kontrolli syömisessäkin, ja vanha bulimia palasi vaikkakin pelkkänä ahmimisena ja "herkkujen" syömisenä. En siis oksentanut tms, mutta taisin elää ruoan sijasta kekseillä ym.)Sama jatkuu nyt raskauden jälkeen.

Nyt mun pitäis motivoida itseni laihtumaan. Imetän vielä, joten maidon tulo ei saisi loppua.
Ongelmani onkin tuo herkkujen syöminen. Kun olen lapsen kanssa kotona, tulee syötyä keksejä ja karkkeja (kun ei muka ehdi tekemään ruokaa). Huomaan syöväni myös kuin viimeistä päivää. Ajattelen:" Huomenna alkaa karkkilakko, joten haen nyt kaupasta niitä ja näitä karkkeja kun en enää myöhemmin voi syödä niitä" tai makeaa tekee niin paljon mieli, että ostan keksipaketin, ja toisenkin. Ja oikeastaan vielä jätskiä. Ja kun yksi keksi ei riitä, vaan pian on mennyt koko paketti ( nälkään). Sitten tuleekin morkkis, ja ajattelin että peli on menetetty. Ja sitten syön lisää.

Mitenhän tässä pääsis eteenpäin? Miehelle olen puhunut etten pysty pitämään vierasvaraa kaapissa. Mutta kun lähden kärrylenkille, kärryttelen kaupan kautta. Mies tietää myös syömishäiriöstä, muttei sitä kuinka paljon syön nyt.

Peilikuva ällöttää, ja kavereiden näkeminen ei kiinnosta kun ei ole mitään päällepantavaa ja oma koko hävettää. Muuten olen ihan iloinen ihminen, mutta jotenkin mun elämä painaa mut sykkyrälle kun olen näin heikko. Haluaisin kovasti olla lapselle hyvänä esimerkkinä, ja tiedän että omat ruokatavat on muutettava. Mieskin on ylipainoinen, joten mulla ois kova hinku muuttaa asioita, mutta silti kierrän tätä typerää saamattomuuden kehää.

Olisiko jollain minulle neuvoa? Miten saisin otettua sen ensimmäisen askeleen? Kun vaadin itseltäni niin paljon niin lyhyessä ajassa, en voi muuta kun epäonnistua.


VASTAUKSET:


Janika - 29.07.2009 - 20:34

Askel kerrallaan....listaa paperille huonot ruokailutottumukset ja aloita ihan ensimmäiseksi karsimalla muutama pois.
esim.jos olet tottunut syömään ns."roskaruokaa" useita kertoja päivässä,niin koita syödä aamiainen,lounas ja päivällinen suhtkoht terveellisesti (ihan tavallista kotona laitettua ruokaa) ja salli itsellesi aluksi jokin herkku välipalaksi kahvin kanssa.
Koita jättää sipsit ja keksit pois pikkuhiljaa.
Jos syöt kolme pääruokaa päivässä viikon verran(vaikkei nälkä just silloin olisikaan) niin kehosi tottuu,että tiettyyn aikaan päivästä saa kunnon ruokaa ja sitten sulla ei enää mahtuis koko keksipakettia yhellä istumisella mahaan.
Eli aloita yrittämällä syödä ensin terveellisemmin ja säännöllisesti ja kun pääset siihen rytmiin sisään,olet jo varmaan pudottanut muutaman kilon painoa.
Sitten kun olosi ja mielialasi paranee suunnittelet seuraavan askeleen.
Ei kannata ajatella mitä EI saa syödä vaan ajattelet mitä SAAT syödä.
Saat syödä pikkusen suklaapatukan jossain välissä päivää jos jaksat syödä kunnon ruokaa loppupäivän-tyyliin.
tsemppiä !!!!!!


vekara - 30.07.2009 - 11:49

Pilko kulhoon valmiiksi porkkanaa, paprikaa yms ja napostele niitä karkin sijaan. Osta pakastewok-vihanneksia ja broileria/kalaa tms niin saat nopsasti hyvää ja kevyttä ruokaa.

Juo vettä, se vie tilaa herkuilta

Osta hedelmiä ja valitse omena tai päärynä keksipaketin sijaan.

Pienillä muutoksilla saat suuria aikaan, tsemppiä


Nappi - 30.07.2009 - 13:57

Kiitos teille neuvoista!Ne antoivat minulle uutta puhtia.

Tänään söinkin aamiaiseksi melonia, vähän mysliä ja ruisleipää. Heti tuli parempi olo kun tajusin että täytyy tosiaan saada ruokarytmi ensin kuntoon.

Hain myös kaupasta omppuja välipalaksi, ja ne nököttävät valmiiksi esillä.

Kiitos vielä kerran

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|