Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Kun laihdutus ei hävitä rumaa vartaloa

Läskiruma - 16.07.2009 - 12:29

Olen ylipainoinen, laihduttanut 10 kg ja jäljellä noin 20 kg ylimääräistä. Muutama kilo on jo tainnut tulla takaisin ahdistuksen syövereissä. Ylipainon lisäksi minulla on järkyttävät raskausarvet sekä järkyttävän roikkuva maha ja rinnat. Vaikka laihtuisin kuinka, vartalostani ei saa kaunista. Tiedän kuitenkin, että kevyempänä olo olisi muuten parempi.

Ongelmani on laihdutukseen motivointi. En ole tyytyväinen itseeni nyt, mutta kun laihanakin vihaisin roikkuvia osiani ja arpia. Korjausleikkaukseen menisin laihduttuani, mutta siihen ei ole varaa.

Onko täällä muita, jotka inhoavat vartaloaan yli kaiken? Miten olette tsempanneet itsenne laihduttamaan, vaikka se ei poistaisikaan kaikkia vartalo-ongelmia? Hyvästä alusta huolimatta luovutan aina, kun ajattelen, ettei musta kaunista tule kuitenkaan. Siinä masennuksessa ei yhtään lohduta, että terveempi, pirteämpi ja paremmin vaatteisiin mahtuva tulisi kuitenkin.

Olisi ihanaa löytää samojen ajatusten kanssa painivia kohtalotovereita. Miten unohtaisi ne jäljelle jäävät ulkonäköongelmat ja osaisi iloita edes pelkästä laihtumisesta?


VASTAUKSET:


nikitön - 16.07.2009 - 12:58

Itselläni tarkoitus tiputtaa 20kg painoa. Raskauden jälkeen paino vain noussut ja nyt päätin ottaa lopulta itseäni niskasta kiinni. Siis oikeasti!

En rupea viilamaan pilkkua kaloreiden kanssa, vaan jätän herkut pois. Syön terveellistä kotiruokaa ja liikun sen verran mikä tuntuu hyvältä. En ota liian tiukkaa tavoitetta, vaan antaa painon ruveta pikkuhiljaa tippumaan. Kohta sitä huomaa, kuinka sen on tippunutkaan

Olo on nyt paljon parempi, kun en ole herkkuja syöpötellyt pitkin päivää ja iltaa. Olen virkeämpi, vaikka tavoitteeseen ON matkaa.

Mulla on myös kans kauheat raskausarvet masussa, mutta olen ajatellut, että pois niitä ei saa. Ja en mä niitä mihinkään vaihtais, kun ajattelen tuota pikkuista ukkoa tuossa lattialla. En ole enää niistä jaksanut stressata. En ole tietääksen pyrkimässä mihinkään kauneuskilpailuihin, joten kannan arpeni ylpeänä äitinä!

Eli kun laihtuu, jaksaa paremmin sekä äitinä että puolisona. Ja kaapissa odottavat kauniit vaatteet taas mahtuvat päälleni joskus sitten. Ei viikossa, koska sitä on turha tavoitella. Aikaa menee ja se pitää tiedostaa. Pysyvään painoon pääseminen vie aikaa.

Tsemppiä kovasti täältä!! Samojen asioiden kanssa painii monta naista, et ole ainut. Täältä me noustaan kuule


Elppa - 16.07.2009 - 13:24

Mullakin on valtaisat raskausarvet, mutta nyt melkein 30 kg (18 laihdutettua ja 9 itsestään tippunutta) kevyempänä ne on mennyt toooosi hyvin näkymättömiin. Tai siis kyllähän ne jonkin verran näkyy, mutta ihan värittömiksi on muuttunut ja osa on kadonnut kokonaan, esim reisistä. Kyllä se laihtuminen on siis ainakin mulla vaikuttanut niihinkin. Roikkuva vatsa on jäänyt kyllä ja reidetkin on ihan muodottomat, veltot nahkapussukat, mutta yritän ajatella sen niin, etten voi enkä haluakaan näyttää enää parikymppiseltä tyttöseltä. Olen nyt nainen, äiti, elämänsä tarkoitusta täyttävä ihminen. Olen ylpeä jokaisesta raskausarvestani, ne ovat tulleet kun saatoin maailmaan tuon pienen ihmeen. Vaikka arpea ja roikkuvaa nahkaa löytyy, ne pystyy hyvin peittämään vaatteet päällä ja iloitsemaan siten laihtuneesta vartalosta, näyttämällä HITON HYVÄLTÄ vaatteet päällä. Ja ilman vaatteita minun ei tarvitse olla kuin mieheni nähden. Ja kun mieheni on minut nähnyt silloin 30 kg painavampana kaikkine arpineni, varmasti olen hänen mielestään paremman näköinen nyt, vaikka arpia onkin ja nahka roikkuu. Toki silti pyrin vielä saamaan itseäni kiinteytettyä ja tavoitepainoonkin on vielä 10 kg matkaa, mutta ihan hyvä olen näinkin. Ihan niin kuin varmasti sinäkin ap, kaikkine arpinesi ja nahkoinesi, olet aikuinen nainen!


Iso A - 16.07.2009 - 14:54

Elppa sä kirjoitit ihan kuin mä oisin krjoittanut.

Tuo ulkonäkö on päänsisällä ja sitä ajattelua voi muuttaa. Ite olen lukenut just kirjaa "you can change the way you think". Siinä on hyvin kirjoitettu että eka pitää pystyä rakastamaan itseään juuri sellaisena kuin on ja sit se fyysinen olemuskin muuttuu haluttuun suuntaan.

Ap:lle tsemiä, terkuin yksi yli 30kg isompi aikannan ollut ja mielettömät arvet omaava itseään rakastavan

PPS Kattelin life -luontaistuotekaupassa arpiin aivan uutta rasvaa, etanan/kotiloiden limasta tehtyä, jos mua vielä viiden kilon jälkeen arvet ressaa, vois vaikka kokeilla?????


Läskiruma - 16.07.2009 - 15:03

Kiitos vastauksista. Tottahan te puhutte. On vaan niin vaikeaa hyväksyä itseensä tällaisena. Vielä siihen lisäksi kaikki muut vaikeudet hyväksyä elämäänsä äitinä ym. niin ei helppoa ole. Mutta ehkä tämä tästä.


hei - 17.07.2009 - 02:03

parempi kevyempänä,vaikka nahat pikkasen roikkuisivatkin kuin silloin lihavana kun iho yritti väkisin venyä kilojen mukaan....
Kuinka moni sinut näkee alasti verrattuna siihen miltä sinusta tuntuu ja kuinka moni muu katselee sinua vaatteet päällä ?????????
Mun kaveri on laihduttanut 25 kiloo ja näyttää upeelta !!!!!!
itse hän kylläkin valittaa arvista,mutta niitäkin saa minimalisoitua käyttämällä esim.itsestään ruskettavia rasvoja...


Tsemppiä! - 17.07.2009 - 14:52

Sinä AP olet ihan taatusti kaunis, ihana nainen, älä väitä yhtään vastaan

Onkohan oikein kukaan nainen nykypäivänä tyytyväinen itseensä? Vaikka olisi "oppikirjojen" mukaan sievä ja hoikka, aina löytyy jotain, mistä valittaa ja mihin olla tyytymätön.
Mikä se täydellinen vartalo edes on? Ajatellaan me tavis naiset ihan niin, että meille se täydellinen vartalo on just se mikä meillä on Opetellaan vaan rakastamaan sitä, kun on sisäisesti vahva itsetunto ja hyvä mieli, se säteilee ulospäin ja kaikki huomaa sen Vaikka olisi kuinka paljon "vikaa", hymy ja terve itsetunto kaunistaa kenet vaan.

Me ollaan niin erilaisia kaikki ja se on hienoo Usko muuten pois vaan, vähän jokaisella niitä arpia on siellä sun täällä, myös nuorilla pimuilla, ja nahkaa roikkuu ja silleen. Huonoja puolia voi peitellä ja hyviä korostaa.


niistä arvista... - 05.08.2009 - 14:44

Suosittelisin jokaiselle arvistaan ja löysästä ihosta tuskailevalle että kävisi kosmetologin luona,joka tekee vartalohoitoja...ammattilainen osaa myös sanoa mitä voi tehdä ja nykyään kun noita hoitoja on niin lpg:stä,alipaineesta perinteisiin hoitoihin...ps..jollainhan se iho kiinteytetään rasvaimun jälkeenkin....=)

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|