Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

auttaisko joku

minä - 29.06.2009 - 18:51

mun täytyis laihduttaa 10 kiloo 2 kk...onnistuuko?? oon lapsi (nuori) mut mun on pakko laihtuu...onko neuvoja. mun paino mitataan sairaalas 2 kk välein ja on inhottavaa ku se vaan nousee...auttakaa


VASTAUKSET:


Alli - 29.06.2009 - 19:18

Ei onnistu, tai jos onnistuu niin on epäterveellisen nopea tahti eikä paino pysy poissa pitkään. Kysy siellä sairaalassa ohjeita laihduttamiseen, jos olet lapsi, et voi laihduttaa samoilla ohjeilla kuin täällä palstalla pyörivät aikuiset. Lääkäri osaa opastaa juuri sinulle oikeat tavat pudottaa painoa.


minä - 29.06.2009 - 19:23

5 kiloo voisi ehkä onnistua...en haluu kertoo äidille että painoni on noussut...haluan tehdä sen itse


Alli - 29.06.2009 - 22:16

Eikö painonpudottaminen olisi mukavampaakin ja helpompaa äidin valvonnassa ja ohjauksessa? Tukisiko hän kuitenkin sinua tavoitteessasi ja ohjaisi tekemään sen terveellisellä tavalla. Voisitko kuitenkin harkita kertovasi äidillesi ja pyytämällä häneltä, että voitte ottaa asian siellä sairaalassa puheeksi. Aikuisen näkökulma voisi olla nyt sinulle tärkeä, että mielikuva itsestäsi ja tavoitteesi sen suhteen pysyisi oikeana.


Jeps - 30.06.2009 - 14:27

Näin se paino nousee kun lapsi kasvaa. Eikai se nyt pysy siellä 30kg kun olet aikuinen. Lihominen/painonnousu kuuluu kasvamiseen. Kasvavan normaalipainoisen lapsen ei edes ole terveellistä laihduttaa. Varsinkaan noin paljon edes ylipainoisena! Mutta lääkäristä saat kyllä ihan kunnon ohjeet jos ovat sitä mieltä että sun pitäis saada painoa pois...

Jos olet joku hlö joka haluaa vain sen takia laihduttaa että "on pakko olla ihan sika laiha muuten en oo kaunis" ni puhuisin siitä kyllä samaisen lääkärin kanssa. "Pakko"laihdutus kasvuiässä on sairaus.


minä - 30.06.2009 - 23:33

en halua olla langan laiha vaan normaali!!


minä - 01.07.2009 - 14:57

no niin...hyviä uutisia (tavallaan). söin aamupalaksi 3 hapankorppua, päälle juustosiivu ja kurkkua, siitä tuli vain noin 90 kcal. äiti ehdotti että lähdettäisiin kävelylle, minua rasitti, mutta laihdutushan tässä on mielessä, joten ei ku lenkille vaan. (äitini ei siis vieläkään tiedä laihdutuksesta). kun lenkiltä tultiin oli koova nälkä. edellisestä syönnistä oli jo 3 tuntia joten annoin itselleni luvan. ajattelin ensin hotdoggia, mutta päädyin sitten itsetekemään kanasalaattiin, nam ku oli hyvää aika pian sen jälkeen söin vesimeloonia, koska siinä ei tietääkseni ole paljon kaloreita?? mutta sitte...päädyin syömään salaa karjalanpiirakan ja vielä kulhollisen mansikoita. no tyytyväinen olin ku kävin lenkillä ja kulutin siellä kaloreita joten ei hätää...enköhän mä kuluttanu sen karjalanpiirakan ja kulhollisen mansikoita!!!


minä - 01.07.2009 - 15:00

edelleen toivoisin saavani niitä laihdutusohjeita...äiti on laiha eikä tiedä varmaan mitään laihdutuksesta...ja lääkäri on 2 kk päästä...joten teidänkö mielestä minun pitäisi vaan maata ja katsoa telkkua??


Alli - 01.07.2009 - 15:56

Ei pidä vain maata ja katsoa telkkua, mutta me aikuiset täällä emme myöskään osaa sinulle antaa sellaisia ohjeita jotka sopivat lapselle/nuorelle. Aikuisen ja lapsen laihdutus kun ei ole sama asia. Edelleen neuvoisin sinua kääntymään lääkärin puoleen ja kysymään niitä ohjeita sieltä. Tai odotat syksyä ja koulun alkua ja kysyt neuvot kouluterveydenhoitajalta, hänhän voi sinulle ohjeita antaa ehkäpä vanhempiesi tietämättäkin, sitä sinun pitää kysyä häneltä. En minä ilkeyttäni sinulle jätä ohjeita kertomatta, mutta kukaan vastuuntuntoinen aikuinen tuskin täällä sinulle ohjeita antaa tuntematta sinua paremmin, tietämättä ikääsi, pituuttasi, painoasi, ja kaikkea muuta mikä laihduttamiseen vaikuttaa. Lapsen/nuoren on tärkeää saada kaikki mitä keho tarvitsee voidakseen hyvin, eikä lapsi itse vielä tiedä mitä se tarkoittaa, mitä pitää saada ja miten syödä. Siksi sinun pitää tehdä projektisi aikuisen valvonnassa.

p.s. sen verran voin lohduttaa, että mansikat on terveellisiä, eikä niissä ole kamalasti kaloreita. Niillä on hyvä herkutella.


Iso A - 01.07.2009 - 16:58

Alli kirjoitti hyvin, ja totta on jotta terkalta saat hyvät ohjeet.

Mutta jos haluat laita syömisiäsi ylös (terkkaa varten) ja pidä ajat säännöllisinä. Herkkujakin suo, ettei tule ahmimisia. Esim herkkupäivä.

Ylös ulos ja ihmisten sekaan ja unohda laihdutus.

Itse seuraan tuota meidän "normaalia" poikaa kun välillä tulee painoa ja välillä pituutta. Hoikkaa pojasta ei saa tekemälläkään, mutta ulos ja liikkumaan patistellaan ja terveellistä ruoka kera herkkuapäivän, pidän pojan terveenä

Mukavaa kesää sinulle!


minä - 02.07.2009 - 12:58

kiitos teille! jännittää mennä kyl terkalle jos se kertoo siit kotiin...APUA


minä - 02.07.2009 - 13:20

no...yritän nyt liikkua joka päivä...yritän lisäksi syödä vähemmän kuin äitini joka on 10 cm pidempi ja painaa vähemmän ku mä!! no toivottavasti se paino laskis

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|