Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

paniikki...

leona - 26.06.2009 - 17:07

en oo pitkään aikaan tänne kirjotellut. mutta oon itsenäisesti ja lääkärin avulla painoa pudetellut. mutta nyt iski paniikki, painan tällä hetkellä 152 ja menkat ei ole vielä alkanut, koko ajan vatsassa "mekkakipuja" mutta niitä näyt tulevan...mitäs jos oonkin raskaana... apua.. mulla entuudestaan pieni 1½ vuotias tyttö ja raskausaika oli vaikea ja synnytys kivulias en tod. haluaisi vielä uutta lasta saada..koska eikö uusi raskaus näissä painolukemissa saata olla hengnvaarallista mulle ja mahdolliselle sikiölle. en siis vielä ole varma olenko raskaana.


VASTAUKSET:


voi - 26.06.2009 - 17:10

apua!Ettekö ole käyttäneet ehkäisyä?


leona - 26.06.2009 - 17:13

kysymyksenkin voisi esittää asiallisemmin... ollaan käytetty aina kondomia, koska pillereitä en voi painoni takia syödä, ja kierukoista olen kuullut niin kamalia juttuja.. Jatkossa jos ei ole asiallista sanottavaa niin jätä ystävällisesti sanomatta..


vekara - 26.06.2009 - 20:34

Mitäpä jos ihan ensin hakisit apteekista raskaustestin. Saisit ainakin varmuuden. Ja voihan menkat jäädä monestakin syystä pois. Juuri painonpudotus voi aiheuttaa heittelyä kierrossa, joten sinuna en vielä huolestuisi


Kuulehan - 26.06.2009 - 21:29

Leona. Sinä et päätä kuka kommentoi sinun kirjoituksiasi, tai kenenkään muunkaan. Sinä et myöskään päätä mihin sävyyn juttujasi kommentoidaan. Ensimmäisen kommentoijan kysymys oli aivan asiallinen. Älä kirjottele ongelmistasi yleisille keskustelupalstoille jos olet noin jumalattoman herkkähipiäinen.

Mitähän kuule, jos vaikka tekisit sen raskaustestin sensijaan että arpoilet asiaa täällä?

Lienee sanomattakin selvää että tuollainen ylipaino on todella hengenvaarallista ja itsekästä, et ajattele ollenkaan lastasi jos annat itsesi olla noin ylipainoinen. Ethän varmasti edes jaksa leikkiä lapsesi kanssa, tai välitä vaikka hän jäisi ilman äiti kun verisuonesi tukkeutuvat ja sydän pettää suunnattoman ylipainon takia.

Anteeksi vaan, minä en ole sitä tyyppiä joka taputtelee päähän ja hyysää, minä sanon suoraan. Koska kukaan muu sitä tuskin tekee..


Elppa - 26.06.2009 - 22:56

Jätähän ihan omaan arvoonsa nää ihmeelliset kommentit täällä. Täällä on niin kummallista porukkaa nykyään... Ymmärrän huolesi, olen itsekin painiskellut viime aikoina saman ongelman kanssa, siis että olen pelännyt olevani raskaana tahtomattani.

Mulla ainaskin kierto heittelee tosi paljon ja kuvailemiasi oireita on useinkin. Ja joka kerta jännittää, että mitäs jos olenkin raskaana vaikka ehkäisypillereitä syön. Ratkaisu löytyy vain testin tekemisestä. Älä murehdi ennen sitä, murehdi vasta sitten kun tulos on varma. Silloin ennen lapsen saantia mulla oli kovasti toiveissa tulla raskaaksi ja menkat oli myöhässä melkeinpä joka toisella kierrolla vähintään. Joka kerran mietin ja pohdin raskauden mahdollisuutta ja silloin huomasin, että menkat ei edes alkaneet ennen testin tekemistä, johtui varmaan siitä, että murehdin niin paljon jo etukäteen tulosta. Toivoin niin kovin, mutta pelkäsin negatiivista. Elimistö on siis kumma juttu, se reagoi fyysisesti kaikkeen henkiseenkin. Siispä, tee testi, sillä se selviää ja todennäköisesti negatiivisen tuloksen tullessa menkatkin alkaa heti kohta, kun elimistö antaa periksi niiden alkamiselle.

Tsemppiä paljon laihdutusurakkaan ja myös tämän asian kanssa, olipa testin tulos mikä tahansa.


leona - 27.06.2009 - 10:18

testin tein ja se näytti todella haaleaa viivaa, oli 2 viivaa toinen tumma kuin mikä ja toinen hyvin hyvin haalea. Sulla Kuulehan, kun et minua tunne niin puolestani voit sanoa mitä vain mitä sylkisuuhun tuo. mutta sinä et minua tunne etkä tiedä miten leikin lapseni kanssa ja miten ajattelen tulevaisuudesta. On eri asia että ihmiset kommentoi suoraa tekstiä ja puhuu asiaa, mutta on myös ihan eri asia sinun kommentoida pelkkää ilkeyttäsi ja sanoa asioita mitkä ei pidä paikkaansa. Ensimmäinen kometti on ihan oko mitä oli laitettu, mutta asia on minulle arka ja vaikea ja oikeasti olen huolissani monista asioista. Ja kyllä tiedän ilman sinun piikittelevää kommettia että tilani on hengenvaarallinen ja sen takia juuri lääkärin avustuksella työskentelen asian eteen. Et tiedä mitään faktoja tilastani etkä elämästäni sen vain sanon että kaikenlaisia kommentteja kestän arvoseteluja ja haukkumisia, mutta kun joku laittaa ihan vain ilkeilläkseen ja pahoittaakseen toisen mielen niin mielestäni sitä minun eikä kenenkään muun tarvitse sietää.... Palstan nimi on laihduus sen takia tänne kirjoitin, mielestäni jokaisen ihmisen joka kärsii ja ponnistelee oman painonsa kanssa pitäisi pystyä kirjoittamaan tänne ilman pelkoa että tulee samantien tuomituksi tai "kivitetyksi" kaltaisiltasi pikkusiuluisilta ihmisiltä.


leona - 27.06.2009 - 10:20

kiitos muille kommenteista jaksamisia kaikille. Oli viimeinen kerta kun tänne kirjoittelen mitään mikä oikeasti painaa sydämellä.


Elppa - 27.06.2009 - 11:35

Onnittelut plussasta kuitenkin, vaikka ajatukset on varmasti vielä sekavat sinulla. Nyt sitten vaan lääkäriin yhteyttä tai siis neuvolan kautta lääkäriin, eiköhän sitä sinun raskauttasi seurata erityisen tarkkaan ja sinusta ja lapsesta huolehditaan. Ja jos ratkaisusi on, ettet lasta vielä halua, jos huoli omasta ja lapsen terveydestä on niin suuri, niin tsemppiä siihenkin päätökseen. On maailmassa varmasti monet sinua isommatkin lapsia saaneet, riskinsä siinä on, mutta uskon, että kaikki voi kuitenkin mennä ihan vallan hienosti. Ja raskausaikakin on mahdollista lääkärin opastuksella syödä niin terveellisesti, ettei lisäpainoa pääse siinä kertymään. Paljon lämpöisiä halauksia sinulle!


Hmmmmm - 27.06.2009 - 11:43

'Älä kirjottele ongelmistasi yleisille keskustelupalstoille jos olet noin jumalattoman herkkähipiäinen'

Komppaan kyllä tuota lausetta. Ymmärrän minäkin että asia on varmasti arka, mutta jos täällä joku on hyökkäävällä asenteella liikenteessä niin se olet sinä. Ehkä parempi sitten että et kirjoita tänne, ettet pahoita mieltäsi, jos kaikki eivät olekaan 'kuulehan'-mainitsemia päähän taputtelijoita. Asiaahan tuo kirjoitti.

Hih, naurattaa vähän tuo sinun pikkusieluiseksi haukkuminen.. Kukahan täällä pikkusieluinen on Alennut ihan samalle tasolle noiden ihmisten kanssa, jota haukut ilkeiksi ja piikitteleviksi.

Onnittelut joka tapauksessa plussaamisesta ja nyt viimeistään sinun on aika tehdä jotain ylipainolle! Toivotan jaksamista.. toivottavasti tämäkin ei ole sinusta piikittelyä

Vähän paksumpaa nahkaa suosittelen, ei kaikesta pidä ottaa itseensä.


leona - 27.06.2009 - 13:23

hmmmm:lle en otanut sun tekstiä piikittelynä. "kuulehan" testi otti vain päähän kun alkoi lastani ja äitiyttäni vetämään mukaan. kaikki leikkimiset, ja se että en ajattele muka lastani painoni takia vaan olen itsekäs kun en painoa pudota, kun on koko elämänsä ollut hurjan ylipainoinen ja syönyt mitensattu niin ei sitä kovin helppo ole lähteä ruokailutottumuksia muuttamaan ja painoa pudottamaan, kovasti yritän ja päivä kerralla porkutan eteenpäin painoni kanssa ja tiputtelen sitä matkan varrella. Tuntui vaan että "kuulehan" "leimasi minut läskiksi jota ei voisi vähempään kiinnostaa oma terveys, lapseni, mieheni taikka painon pudotus. Koska ne ovat minulle maailman tärkeimpiä asioita varsinkin pikku tyttöni. Tulipa pitkät jaarittelut, koskaan ei saisi kirjoittaa/luk ekstejä vihaisena(itseäni tarkoitan) silloin hyökkää ja sanoo kaikkea ajattelematonta. Kiitos kaikille. myös "kuulehan" sulle myös, kukaan ei kyllä koskaan ole vielä noin suoran sanonut totuutta mulle.


Hmmm - 27.06.2009 - 13:32

Mitkä on muuten fiilarit tuon plussaamisen jälkeen?

On totta että sinun pitää pudottaa painoa kuten itsekin sanoit, mutta tärkeämpää on kuitenkin tuo uusi vauva


leona - 27.06.2009 - 13:45

en oikeestaan tiedä mitä ajatella,niin paljon eri ajatuksia ja kysymyksiä pyörii päässä. olin juuri viikko sitten pään kuvauksissa, mistä sain säteilyä ja olen koko ajan syönyt painonhallintaa auttavia lääkkeitä joita ei saisi raskausaikana syödä, ja idiootti kun olen niin olen polttanut koko ajan. Mitä jos itse en selviä hengissä synnytyksestä, jos joudunkin kesken raskauden vuoteenomaksi jos jalat pettää alta. Jos sikiölle on tullut jotain haittaa lääkkeistä, tupakasta ja säteilystä. Kun ei todellakaan ollut tarkoitus toista lasta edes ajatella ennenkuin pääsen alle 100kg nämä kaikki kysymykset aion myös lääkärille esittää. En oikein tiedä pitäisikö keskeyttää raskaus vaikka kaikki olisikin kunnossa ja lääkäri ei näkisi mitään syytä miksi en voisi yrittää kantaa loppuun asti ja synnyttääkkin vielä. Mutta omasta mielestä abortti on vain niin julmaa, päättää ihmiselämä ennenkuin on edes antanut mahdollisuutta elää, ja jos en toivukkaan abortista vaan masennun, miten sitten pikku tyttäreni käy, kun äiti makaa lääkkeiden johdota lamaantuneena jossain psykiatrisella, mutta vielä kamalampaa olisi jos kuolisin kokonaan. En ole vielä pystynyt sisäistämään asiaa enkä ajattelemaan selkeästi. Maanantaina varaan ajan neuvolaan ja sitten toivottavasti saan jotain selkeyttä ajatuksiini. Kyllä sitä ihminen osaa olla tyhmä, vaikka suojausta käytetään aina niin en ymmärrä miten näin on voinut käydä, lääkäri ihmetteli viimeksikin että miten ihmeessä tulin niin helposti raskaaksi vaikka painoin 125kg. Toisaalta haluaisin toisen lapsen olen aina halunnut, mutta onko kaikki sen arvoista jos itse en selviä hengissä, enkä näe lapseni tärkeitä tapahtumia. Olen tällä hetkellä henkisesti ihan sekaisin ja palasina tuon plussaamisen johdosta.


Hmmm - 27.06.2009 - 14:02

Ensinnäkin, TUSKIN olet aiheuttanut vauvallesi mitään haittaa. Noin alussa kun on, niin lapsi saa ravinnon ruskuaispussin kautta (tai mikä nyt olikaan..) varmaan täysin väärä sana, mutta leona ymmärrätkö pointin.

Itseltäni otettiin selästä röntgenkuvat kun olin ihan alussa raskaana enkä sitä tiennyt vielä. Söin tosi vahvoja kipulääkkeitä ja relaxantteja. Kun en tiennyt olevani raskaana.. Poltin kuin korsteeni myös.
Nuo kaikki lopetin tietty heti kun plussasin. Terve vauva syntyi, ja lääkäri sanoi ettei noin varhaiset polttamiset/juomiset tms vaikuta vielä. Pääasia että lopettaa kun saa tiedon raskaudesta. Ja myönnän että poltin silloin tällöin tupakan. Ehkä 1-2 krtaa kk. Lääkäri sanoi jopa että alle 5 tupakkaa päivässä ei haittaa, mitä en kyllä allekirjoita..
Pointtini on että NYT LOPETA miettimästä oletko aiheuttanut vaurioita lapselle. Et ole mitenkään voinut tietää olevasi raskaana. Noin pienet jutut noin aikaisessa vaiheessa ei takuulla vaikuta.

Olet varmaan terveemmässä kunnossa kuin kuvittelet, kun kerran tulit raskaaksi. Yleensähän kovin ylipainoiset eivät siihen pysty. Joten pää pystyyn vaan Leona! Ota päivä kerrallaan. Usko siihen, että asiat mitkä on tarkoitettu tapahtuvaksi, tapahtuu. Sinä päätät teetko abortin, mutta muista että se varjo seuraa sinua lopun elämääsi.

Koko sydämestäni toivon sinulle tsemppiä.


leona - 27.06.2009 - 15:18

kiitos.. olet varmaan ihan oikeassa. Se on totta että abortti seuraa koko elämän, sisko teki, ja joka päivä miettii minkä ikäinen lapsi hänellä olisi, mitä sukupuolta ja millainen luonteeltaan. Tekstisi auttoi vähän kokoamaan ajatuksia, nyt maanantaina varaan ajan neuvolaan ja sieltä käsin lääkäriin ja selvitän asiat, vaikka pakotan tekemään ultrakuvauksen että saan varmuuden sikiön kunnosta. Kiitos paljon kun ymmärsit ja jaksoit kirjoitella takaisin


Iso A - 28.06.2009 - 21:56

Tsemiä Leona!


M - 30.06.2009 - 12:28

Minun eräs ystäväni sai kaikki kolme lastaan todella ylipainoisena, enkä koskaan edes ajatellut mitään tuollaista, ja tuskin hän itsekään siitä hirveitä huolia kantoi. Raskauksia vaan seurattiin tarkemmin. Kyllä mä luulen että ne todelliset ongelmat on niillä jotka ei pääse irti viinasta, tupakasta tai huumeista! Älä nyt todellakaan mitään aborttia harkitse noista syistä, olet varmasti tosi hyvä äiti kiloistasi huolimatta. ihan täyttä ilkeyttä nuo aiemmat kommentit, ettei jaksa vauvan kanssa leikkiä yms. Asenteestahan se on kiinni. Sitäpaitsi minulla oli kerran päiväkodissa siejaisena ollessani työkaverinani lastenhoitaja, joka painoi ehkä tuon 150 kiloa ja kyllä hän lasten kanssa leikki töissä joka päivä, ei ehkä yhtä ketterästi mutta ei se lapsia haittaa!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|