Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Milloin

huolestua? - 24.06.2009 - 10:35

Koska laihdutus menee "yli". Minun on PAKKO päästä joka päivä parikin kertaa lenkkeilemään tai tuntuu että olen laiska vätys. Punnitsen aamuin illoin ja useasti päivän mittaankin, kun olen syönyt tai käynyt vessassa... Nälässä en kuitenkaan ole, syön aika terveellisesti ja useita kertoja päivässä.

Vertaan itseäni kaikkiin muihin ihmisiin, olenko laihempi vai lihavampi... Sitä mukaa kun laihdun, hetken tyytyväisyys muuttuu tyytymättömyydeksi, koko ajan löytyy lisää pudotettavaa. En tiedä voinko enää lopettaa kun tavoite on saavutettu. Tuntuu tylsältä, ettei enää olisi tavoitetta, jota kohti yrittää...


VASTAUKSET:


Ja mikä - 24.06.2009 - 11:07

oli viestin tarkoitus? Pitäisikö minun tai jonkun muun nyt kertoa sinulle että 'joo, överiksi menee' tai 'ei huolta'. Kristus sentään.

Helvetin hienoa että jollain on näinkin huoleton elämä että pitää ottaa ressiä tällaisesta.


Elppa - 24.06.2009 - 12:18

Ja taas näitä fiksuja vastauksia joltakulta. Voi itku, että tuollaset "ja mikä" nimimerkit sais viedä saunan taakse...

Kyllähän se tietysti vähän siltä kuullostaa, että alkaa laihdutus hallita sinua etkä sinä laihdutusta. En oikein nyt osaa mitään fiksuja neuvoja antaa tähän, mutta ehkäpä sinulle tekisi hyvää ottaa yhteyttä ihan vaikka johonkin ravitsemusterapeuttiin tai ihan lääkäriin tässä asiassa. Hyvä on, että tiedostat asian, että alkaa luisua käsistä.

Auttaisiko tuohon tavoiteasiaan jonkin muun tavoitteen ottaminen, mikä ei liity laihdutukseen? Vaikkapa tavoitteeksi ottaa, että juosta joskus maratonjuoksu tai jotain muuta vastaavaa. Veisikö se huomion pois laihdutustavoitteista.

Ai niin ja jos muu ei auta siihen ylenpalttiseen vaa'alla juoksuun, niin tiputa sen päälle vaikka parinkymmenen kilon kivi kovalla voimalla, niin ei ole enää vaakaa millä käydä... =)


ap - 24.06.2009 - 13:10

Niin, tarkoitushan oli saada mielipiteitä siitä että alkaako nämä olla syömishäiriön oireita. Jotta osaisi puuttua asiaan ennen kuin ongelma on tarpeeksi suuri "ja mikän" mielestä... Pitäisikö keskittyä omien suurten ongelmiensa ratkomiseen sen sijaan, että kritisoi toisten vähäpätöisiä ongelmia tällä palstalla?

Elpalle kiitokset hyvästä vinkistä! Taidan ensimmäiseksi ottaa uudeksi tavoitteeksi uuden tavoitteen keksimisen


Jätti - 24.06.2009 - 19:37

Kyllähän tuo vähän pakkomielteiseltä kuullostaa. Siinä vaiheessa on syytä huolestua kun BMI:n mukaan olet alipainoinen. Tosin, tuo laihdutus homma on vähän ikävä pakkomielle siinä mielessä kun tosiaan paino voi tippua sitten liikaa ja tavoitteista tulee epäterveellisiä.
Suosittelen myös uuden tavoitteen hankkimista. Itsellä oli vähän sama tauti tuossa joku vuosi taaksepäin. Minulla laihdutus lähti siitä että olin oikeasti 20kg ylipainoinen ja tavoite oli että saan ylipainon pois. Sen jälkeen kun olin tavoitepainon saavuttanut ajattelin että vielä 5kg.. jne... jossain vaiheessa sitten tajusin ettei laihdutuksesta tule loppua jos en sitä itse nyt heti tajua lopettaa ja niinkuin sanoit, oli jotenkin tyhjä olo kun ei ollut tavoitteita.
Keksin sitten kuntosali treenaamisen ja uudeksi tavoitteeksi asetin rasvaprosentin alentamisen ja lihasmassan lisäämisen. Tavoitteena oli että saan rasvaprosentin tiputettua 15:sta ja sitä työstän edelleen.
Tämä siis toimii, aseta tavoitteet johonkin urheiluun liittyvään, jos kerta pidät lenkkeilystä niin ota vaikka tavoitteeksi maratonin juokseminen.. koita unohtaa se laihdutus juttu kokonaan. Hyvä kuntoisena pysyt automaattisesti jos liikut paljon ja ei pääse kilojakaan kertymään.
Tai minulla ainakin toimi. Rasvaprosentin tiputtaminen on minulle ollut hyvin vaikea prosessi ja en tosiaan ole tavoitteessa vieläkään.. eikä asiaa varmaan yhtään auta että tässä välissä tulin raskaaksi ja nyt pitää koko urakka aloittaa alusta.


En ole - 25.06.2009 - 09:06

ap, mutta 'Jätin' vinkki otettiin täällä kiitollisena vastaan Mä vähän mietin että mitäs nyt ku ihannepaino on saavutettu ja siitä vielä -4kg (olen 163cm pitkä, tavoite oli 55kg, nyt 51kg eikä enää alemmas mennä). Tuo rasvaprosenttihomma on hieno idea!! KIIITTTTOOOSS


Miimi - 25.06.2009 - 11:16

Ei sinun ole pakko LAIHDUTTAA ihannepainon saavutettuasi, voithan tavoitella parempaa oloa, hyvää terveyttä, rautaista kuntoa jne. Siinä riittää työsarkaa varmasti pitkälle, ammattiurheilijatkin treenaa jatkuvasti, että pääsevät parempaan kuntoon ja pysyvät siinä Eli painoa ei tarvitse tiputtaa loputtomiin, sen uuden motivaation löytää sitten sieltä, kun ihannepainoa aletaan ylläpitää jne.
Ja jooh, samansuuntaista huomaisin juuri nimimerkki "Jätti"kin kirjoittaneen


Pistä - 25.06.2009 - 11:32

se vaaka pihalle, ja jos et itse pysty sitä tekemään, pyydä jota kuta toista. Meillä mies heivasi vaa'an roskikseen, kun mulla alkoi mennä lukemien tuijottaminen yli, enkä itse siitä pystynyt luopumaan. Nyt pidän mittapuuna vaatteita, ja hyvin toimii.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|