Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Vatsan toimiminen

Kölöppö - 10.06.2009 - 08:45

Te jotka olette alkaneet laihduttaa niin onko teitä joilla ei sen seurauksena maha toimi?
Olen huomannut tämän ennenkin kun olen laihdutellut mutta nyt oikein havahduin siihen että näin se vaan on.
Noin kuukauden olen syönyt huomattavasti terveellisemmin, kasviksia paljon ja liikuntaa n. 1h./pvä. (aikaisemmin en liikkunut juuri yhtään).

Paino pysyy samana kokoajan, mitään muutosta ei tapahdu paitsi mielentilassa
Miten heti voi jumittaa kun laihikselle alkaa?


VASTAUKSET:


Veijo - 10.06.2009 - 08:54

http://www.ravitsemusjaterveys.fi/aihe/vahahiilihydraattinen-ruokavalio/page/3/

terveisin


just joo - 10.06.2009 - 09:10

taas toi hörhö samaa asiaa jankkaa...mä en ikinä laihduttais syömällä helv...rasvaa, kermaa, lihaa ym ym. YÖK!
Syö ap hedelmiä. Niissä on kuituja ja vatsa toimii. Kannattaa tarkistaa ruokavalio; jotain syöt liikaa/väärin, jollei paino tipu. Rasvaakin tarvitaan ettei aivan rasvattomalla kannata olla Mutta EI eläinkunnan rasvaa jota Veijo-pelle suosittaa.


ap - 10.06.2009 - 09:13

äääh, hedelmiäkin syön 1-2 pvässä. Oiskohan tuo rasvan väheneminen se juttu? Täytyy kokeilla.


Iso A - 10.06.2009 - 09:20

Karpeilla on pari ketjua tästä ja tosi hyviä vinkkejä.

Mulla ei ole ollut mitään ongelmia mahan toiminnan kanssa.

Jumi voi olla oman kehon juttu ja anna kehollesi aikaa ja kuuntele sitä.

Tsemiä!


vekara - 10.06.2009 - 09:21

Itse aloitin aikanani laskemalla perusaineenvaihdunnan (suuntaa-antavia laskureita löytyy netistäkin) ja päivän aikana syödyt kalorit. Niiden perusteella laadin ruokalistan jossa kaloreita noin 500 vähemmän, kuin mitä perusaineenvaihdunta on.

Ajan myötä tottuu syömään oikein. Jos tulee syötyä "väärin" tai liikaa, niin seuraavana pävänä tasoitellaan

Aamuisin syön puuroa ja useimmiten vatsa toimii aamupalan jälkeen Kuituja ja TARPEEKSI VETTÄ!!! Myös liikunta auttaa, mutta sitähän sinulla tuossa olikin.

Liian tiukasti ei kannata aloittaa, koska elimistö voi mennä "säästöliekille". Silloin säästät energiaa juuri perusaineenvaihdunnasta, eikä paino putoa. Syöminen ja kulutus tasapainoon, niin siitä se lähtee, tsemppiä!!!


ap - 10.06.2009 - 09:36

siis kun -> Perusaineenvaihdunta: 1768 kcal/vrk niin söisin siis noin 1268kcal./vrk. Tätäkö vekara meinasit?


Elppa - 10.06.2009 - 10:08

Mulla on kyllä ihan päin vastoin. Mutta sen oon huomannu, että välillä se aineenvaihdunta menee jumiin jos on syönyt liian vähän ja sen taas huomaa siitä ettei vatsa toimi, neste kertyy elimistöön ja paino nousee. Ja vaikkei uskois, niin siihen auttaa herkkupäivä ja taas lähtee aineenvaihdunta liikkeelle. Niin ja se vesi ja kuidut pitää tietysti muistaa, mutta sulla se taitaa olla kunnossa, sen perusteella mitä kerroit syöväsi.

Niin ja sit piti sanoo tosta heti jumittamisesta, että jos et aiemmin ole liikkunut juuri yhtään ja nyt joka päivä tunnin, se riittää jo siihen, että neste kertyy alussa lihaksiin ja paino jumittaa. Kyllä se siitä lähtee tippumaan, kun vaan sitkeesti jatkat liikkumista, hetken se voi viedä. Kokemusta on, kun aloitin huomattavasti kovemman liikunnan kuin aiemmin, tais peräti kolmisen viikkoa (tai jotain siihen suuntaan) paino vain nousta, mutta sitten hulahti nopsasti alaspäin. Tsemppiä sinulle!


ap - 10.06.2009 - 10:18

Kiitoksia tosi paljon kannustuksista!


jumittaja - 10.06.2009 - 10:27

On se paino jumittanut mullakin, varsinkin silloin kun tavoitepaino oli jo lähellä. Ei muuta kuin sitkeästi vain jatkat, kyllä se sieltä putoaa.

Vatsan toiminnan kanssa mulla ei ollut mitään ongelmia, toki tuotokset välillä oli aika vähäisiä. Juotko kahvia? Aamukahvi ja vesilasi saattaa auttaa asiaa. Yritä myös syödä kasviksia ja vihanneksia, ne varmaankin myös vauhdittaa suolen toimintaa. Syö täällä esitetystä paasauksesta huolimatta kaikkea - mutta vähemmän ja kohtuudella. Kroppa voi vaatia aikansa, ennen kuin tottuu pienempiin annoksiin mutta varmaan se vatsa alkaa toimia vähän ajan päästä.

Oikein paljon tsemppiä sinulle!


vekara - 10.06.2009 - 11:43

Juurikin niin. Tosi pieneltä vaikuttaa tuo sun perusav, taidat olla pieni ihminen Meikäläisellä alussa 2500 Mutta siis tuokin luku pienenee jos paljon pudottaa painoa. Viime laskelmilla mulla 2300, ja noin 14 kg pudonnut paino


ap - 10.06.2009 - 15:12

Pienen ihmisen olen joskus kylillä muistaakseni nähnyt, mutta siis yli sadan mennään Ja pituutta ei ole kertynyt juuri nimeksikään.
Oisko ollu huono laskuri? Kokeilen viim. huomenna jotain toista laskuria.


.-.-.-.-.- - 10.06.2009 - 17:31

MUISTA JUODA VETTÄ AINAKIN SE 3LITRAA PÄIVÄSSÄ NIIN NE NESTEET LÄHTEE LIIKKEELLE VARSINKIN JOS LIIKUT....
MULLA AINAKIN JUMITTAA HETI JOS EN MUISTA JUODA KUNNOLLA JA VARSINKIN VETTÄ.


vekara - 10.06.2009 - 19:36

Tuohon mun perusaineenvaihduntaan laskettiin mukaan myös päivän aktiivisuus. Oli vaihtoehtoina muistaakseni, että liikkuu työssä/vapaalla paljon tai vähän tai jotain siltä väliltä. Joissain laskureissa lasketaan vain se, mitä kroppa kuluttaa siinä tilassa että vaan on

Realistisemman tuloksen saa, kun on tuo aktiivisuus siinä myös mukana. Muuten tulee nipistetyä liikaa kaloreita ja sekään ei oli hyvä asia. Voin yrittää huomenna ehtiä haeskella noita laskureita, josko löydettäis joku hyvä Illemmalla huomenna ehkä ehdin


Elppa - 10.06.2009 - 21:13

keho.net on hyvä. Siinä saa laskea erikseen sen peruskulutuksen ilman mitään aktiviteetteja ja sit saa lisäksi laittaa päivän liikunnat mitä on harrastanut ja sen tekeekö työkseen miten rasittavaa työtä. Sen voi siis laskea vaikka joka päivälle erikseen. Vaatii rekisteröitymisen, mutta on ilmainen, ihan kiva sivu. Sit siinä omalla sivulla voi pitää ruokapäiväkirjaa, sinne vaan syötetään grammamäärinä paljonko mitäkin on syönyt ja näet siinä sivulla sitten paljonko olet päivän aikana syönyt ja paljonko on vielä varaa kulutukseen nähden.


ap - 10.06.2009 - 21:32

Jaa no oliskohan se sitten tämä -> Peruskulutuksen energia -2419kcal -2485kcal.?
Tää on minulta tuolta kiloklubin puolelta, syötyjä kaloreita tulee tasaisesti sen mukaan n. 1500kcal. / pvä.
Ostin tänään activia-jogurttia. Aloiten sen yrittämisen sillä
Ja kiitos taas teille. Tosi avuliaita olette =)

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|