Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Diabetes ja ruokavaliosuositukset

Mimmi - 21.05.2009 - 11:33

http://www.pomminpurkajat.fi/lehtiarkisto/uutisarkisto/fi_FI/Hiilihydraatit/

Tuollapa on myös tietoa. Vhh ei välttämättä ole hyvä asia, diabeetikoille, pidemmän päälle. Lainaus tekstistä:

" Pitkäaikaisesta suositeltua vähäisemmästä hiilihydraattien saannista saattaa olla haittaa, sillä vähähiilihydraattisen ruokavalion pitkäaikaisvaikutukset eivät ole riittävästi selvillä."

Veijo, liikut vaarallisilla vesillä, mainostaessasi vhh diabeetikoille!!! Se kun ei todellakaan ole hyvä eikä pidemmän aikavälin haitoista ole tietoa!! Ja jokainen d1 ja d2 on oma yksilönsä.

Ja onhan se aika loogista, että sulla, kun on d2 ja haima ei tuota tarpeeksi insuliinia sun polttoaineeksi, niin kun et juuri syö hiilareita niin eihän silloin TARVITA insuliiniä!!! Joten sun verensokeriarvot näyttävät tottakai sitten normaalilta. Mikänhän ei nosta niitä ja haimasi kykenee tuottamaan sen verran insua kun tarvitset! Mutta muutaman vuoden päästä voikin ola, että haimasi sanoo stop tykkänään, ja insutuotanto loppuu kokonaan. Silloin sun on pakko pistää insua, jos meinaan haluat elää tällä maapallolla, ja silloin sun pitää myös opetella syömään oikein.

Joten jätä se fanaattisuus nyt sinne ruottinmaalle, svenskien joukkoon. Huomaat, että voi t paaaaljon paremmin ilman sitä


VASTAUKSET:


Tässä - 21.05.2009 - 13:10

http://www.anttiheikkila.com/


ja tämä - 21.05.2009 - 13:30

http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=222


Niin - 21.05.2009 - 13:53

Heikkilän sivut on päivitetty tänä vuonna ja tuo 2005 HEi haloo nyt on vuosi 2009

Ja Heikkilällä on oikeusjuttu diabetesliittoa vastaan....


joo - 21.05.2009 - 14:09





http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00775

"Heikkilän sivut on päivitetty tänä vuonna ja tuo 2005 HEi haloo nyt on vuosi 2009"

....Diabetes ei sairautena muutu....se voidaan kyllä ehkäistä ja sitä voidaan hoitaa.


ja lisään - 21.05.2009 - 14:12

Ortopedi Antti Heikkilä on asiantuntija ranteenkipsauksessa, mutta kaikesta hänen sanomastaan päätellen ei ravitsemuksessa. Hän ei toki ole ainoa, joka esittää Suomessa epäilyttäviä väittämiä ravitsemuksesta, mutta tällä hetkellä yksi kovaäänisimmistä ja paljon esillä myös tiedotusvälineissä. Siksi on tarpeellista ottaa hänen väittämänsä tarkempaan tarkasteluun.






niin - 21.05.2009 - 14:14

2-tyypin diabets voidaan ehkäistä muttei 1-tyypin. Siinä meinaan insuliinia tuottavat solut kuolee kaikki ja haima lakkaa siis tuottamasta insuliinia. Oikaisu, ettei kukaan luule jotain muuta Ja vuosikausia on tutkittu, miks 1-tyyppi puhkeaa ja on niin yleinen pohjoismaissa. Lopullista syytä ei ole vielä löydetty. Kun se löytyy, voidaan 1-tyyppiäkin ehkäistä.


ja tämä - 21.05.2009 - 14:14

1960-luvulta alkaen on tutkittu rasvojen ja kolesterolin merkitystä terveydelle, erityisesti sydämen ja verisuonten terveydelle. Valtaviin epidemiologisiin ja interventiotutkimuksiin perustuen tutkijapiireissä vallitsee maailmanlaajuisesti yksimielisyys siitä, että runsas eläinrasvan ja kolesterolin käyttö johtaa valtimonkovettumatautiin, josta seurauksena on sepelvaltimotauti, sydäninfarkti, aivoinfarkti ja alaraajojen ahtaumatauti.


Tämä lääketieteellinen fakta on perustana yhdysvaltalaisissa ja eurooppalaisissa – myös suomalaisissa – ravitsemussuosituksissa. Näiden suositusten mukaan vain kahdeksan prosenttia päivän energiansaannista saisi olla peräisin eläinrasvoista.


Esimerkiksi jos ravinnosta saa energiaa 2 000 kilokaloria vuorokaudessa, suositusten mukaan siitä 160 kilokaloria saa tulla eläinrasvoista, eli eläinrasvoja saa syödä vain 18 grammaa vuorokaudessa. Jos syö 3 1/2 teelusikallista voita päivässä, ei saa syödä enää mitään muuta ruokaa, josta tulee kovaa piilorasvaa eli eläinrasvaa – siis ei lihaa, maitoa, juustoa, jukurttia eikä jäätelöä.


Kun päivän kokonaisenergiansaannista 30 prosenttia voi tulla rasvoista, loput 22 prosenttia rasvasta tulisi kertyä kasviöljyistä (oliiviöljystä tai rypsiöljystä, esimerkiksi rypsimargariinista) tai kalaöljystä (kalaa voi syödä kolmesti viikossa). Vain kasviöljyistä saa ihmiskeholle välttämättömiä rasvahappoja.


Jotta tavallinen ihminen, jolla ei ole ravitsemustieteen koulutusta, osaisi tasapainottaa rasvasta saadun energian määrällisesti ja laadullisesti oikein, hänen on helpointa jättää voi kokonaan pois ja korvata se kasvimargariinilla. Ruuanvalmistuseen voi käyttää uunia tai kasviöljyä. Suosituksen mukaisen eläinrasva-annoksen saa piilorasvana esimerkiksi lihasta, maidosta, juustosta ja jukurtista.



Sulle "Niin" - 21.05.2009 - 14:22

Luuletko tosiaan, että 1-tyypin ravintosuositukset ovat muuttuneet jotenkin radikaalisti???? Yli 30v ovat olleet samanlaiset, joitain hienosäätöjä lukuunottamatta!!

Jos joku Heikkilä tulee riekkuun ja kysenalaistamaan esittämällä kaikenmaailman väitteitä niin kaatako se koko jutun vai?? Luuletko tosiaan että 1-tyypin diabeetikot ryhtyvät rasvansyöjiksi, ja kovan vielä nimeonomaan?? Otappa selvää ennenkun tulet riekkumaan. Se, että jotkut sivut on päivitetty 4 v sitten ei vaikuta mihinkään. Kaikenlaisia dorgia ihmisiä löytyy


Veijo - 21.05.2009 - 23:50

Sainpahan tänäänkin hyvät naurut.
Onko ruudinkeksijöillä vuosikokous.
Ottakaa nyt vähän edes selvää asioista ennenkuin alatte jauhaa ravintotutkijoista.
Pieni vihje vielä kerran siitä rasvan vaarallisuudesta.
Eläinrasva on samaa tyyooiä kuin se mitä saat äidinmaidossa ja mitä sinun oma elimistösi kehittää siitä liika sokerista minkä mätät naamaasi tämän päivän virallisen ravintosuosituksen mukaan.

Margariinit ja kevyttuotteet on myrkkyä. Tarkistakaa tuotteista Enumerot ja lukumäärä.
Mainitse yksi margariini joka on todistetusti parempi sydämmelle ja verenkiertoelimille kuin voi.

Että siinä sitä vähäksi aikaa.

terveisin


Veijo - 22.05.2009 - 01:20

Likaista peliä puhtaassa Suomessa?

http://www.ravitsemusjaterveys.fi/yle-sensuroi-tiedeuutisia.html

terveisin





heh - 22.05.2009 - 08:47

joko sut on bannattu Ruotsissa kaikilla palstoilla kun viitsit täällä jauhaa tätä samaa paskaa?? Luuletko, että margariinia myytäis jos se olis myrkkyä?? puuduttavaa....


hei veijo - 22.05.2009 - 10:10

"mitä sinun oma elimistösi kehittää siitä liika sokerista minkä mätät naamaasi tämän päivän virallisen ravintosuosituksen mukaan."

Eli kun laihduttaja pyrkii pääsemään eroon siitä rasvasta, niin sinun mielestäsi fiksua on vetää sitä sellaisenaan naamariin. Musta tuntuu, että sulla ei taida olla ihan oikeaa käsitystä siitä, mitä virallinen ravintosuositus oikeasti pitää sisällään. Se on hyvinkin hiilihydraattitietoinen suositus, jossa puhutaan paljon ruokien glykeemisistä indekseistä ja kuormista. Siinä muistutetaan rasvan tarpeellisuudesta jne.

Ja ihan vinkiksi, että äidinmaito onkin aivan liian tuhtia tavaraa muuta kuin vauvoille, joiden pitää saada siitä kaikki tarvitsemansa energia. Me muut emme toivottavasti tuplaa painoamme muutaman kuukauden välein.


hei Veijo - 22.05.2009 - 15:18

Mielenkiintoinen huomio tuosta jatkuvasti mainostamastasi tutkimuksesta

The low-carbohydrate group showed both the greatest weight loss and the most improvement in lipids (cholesterol). The Mediterranean group showed the greatest improvement in glycemic control (related to diabetes).

Eli diabeetikolle VHH ei ollutkaan se paras.


Veijo - 22.05.2009 - 16:28

"Eli diabeetikolle VHH ei ollutkaan se paras"

Epätoivo teettää ihmeeliisiä asioita.
Ajatteles nyt vähän aikaa. Sytyttääkö??

terveisin


olet - 22.05.2009 - 16:32

veijo jo jäänyt toiseksi! Luovuta, et voita inttäämisellä mitään. Etkä haukkumisella!


hei veijo - 22.05.2009 - 17:33

en tosiaan tiedä juuri mitään aikuisiän diabeteksesta, mutta luulin kyllä, että verensokerin kontrolli on kohtalaisen tärkeä osa sitä.


Veijo - 22.05.2009 - 17:45

"en tosiaan tiedä juuri mitään aikuisiän diabeteksesta, mutta luulin kyllä, että verensokerin kontrolli on kohtalaisen tärkeä osa sitä."

Aivan oikein. Joko sinä hoidat sen syömällä liikaa sokeria ja sen jälkeen lääkkellä. Tai sitten diabetes2 syömällä vähemmän sokeria = hiilihydraatteja. Diabetes2 potilaille se tarkoittaa että suuri osa heistä selviää ilman lääkkeitä kaikkine sivuvaikutuksineen ja diabetes1 potilaille huomattavasti pienemmät vaihtelut sokeriarvoissa ja sitä tietä vähemmän insuliinia joka on syynä siihen että monilla heistä on vaikeuksia ylipainon kanssa joka myös on vaarallinen potilaalle.
Voiko se olla yksinkertaisempaa.

Terveelle ihmiselle riittää pusdottaa sokeria = hiilihydraatteja pois ravinnosta. Tämän päivän virallinen suositus pitää sisällään 60% sokeria ns. lautasmallissa. Se perustuu täysin perättömään rasvan pelkoon. Sinä esim. et edes huomaisi eroa, paitsi että maistuu paremmalta, jos söisit jatkuvasti ruokaa jossa on 35-40% hiilihydraatteja ja saman tien jättäisit pois kaikki ns. keyttuottet. Sen sijaan huomaisit ehkä eron voinnissasi ja siinä että painonhallinta on helpompaa koska ei tarvite yrittää polttaa niitä ylimääräisiä, tarpeettomia hiilidraatteja

terveisin



hei veijo - 22.05.2009 - 18:26

Terveelle riittää, että pudottaa nopeat hiilarit pois. Kevyttuoteita terve ei kaipaa. Painonhallinta ei ole koskaan ollut mikään ongelma ja liikunta kuuluu oleellisena osana uusimpaan ravintosuositukseen. Itse sanoisin, että suurimman osan pitäisi lisätä liikuntaa ja että se on koko elämänkaarta ajatellen se kaikista paras keino terveyden edistämiseksi.


Veijo - 22.05.2009 - 18:53

"Terveelle riittää, että pudottaa nopeat hiilarit pois"
Nopeudeksi riittää hyvin kun jättä osan pois seuraavan kerran syödessään. ;=))

Noermaali liikunta (esim 30min reipas kävely päivässä) tekee sen sttä rasva palaa eikä lihakset.

Hyvää jatkoa

terveisin


dorga - 22.05.2009 - 21:11

veijo, tottakai 1-tyypin diabetes selviää vähemmällä insuliinilla jos vähentää hiilareita. Mikä uus tieto toi nyt oli??? Mutta ahtaumia tulee kyllä, jos korvaa hiilarit eläinrasvalla!


hihy - 22.05.2009 - 21:13

veijo taas esittää fiksumpaa kun todellisuudessa onkaan


hei veijo - 22.05.2009 - 21:22

30 min reipas kävey päivässä auttaa kyllä painonhallinnassa ja pitää kuntoa jossain määrin yllä, mutta tarkoitin kyllä vähän monipuolisempaa liikuntaa. Tuo ei esimerkiksi pidä keskivartalon tärkeitä tukilihaksia kunnossa. Myös lihasten kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Aerobista ja anaerobista ja niin edelleen.


Veijo - 22.05.2009 - 22:00

"veijo, tottakai 1-tyypin diabetes selviää vähemmällä insuliinilla jos vähentää hiilareita. Mikä uus tieto toi nyt oli??? Mutta ahtaumia tulee kyllä, jos korvaa hiilarit eläinrasvalla!"


Ja mistä sinä sen tiedon löydät??
Rasvan vaarallisuudesta ei löydy ensimmäistäkään vakavasti otettavaa raporttia. Sitä on etsineet viisammat kuin sinä ja minä. Monet professoit on väittäneet samaa kuin sinä mutta eivät ole pystyneet näyttämään todisteita. Ehkä sinä pystyt. Ota yhteyttä Ruotsin elintarvike laitoksen pääsaintuntiaan professori Rössneriin. Sat elinikäisen ystävän. Älä myöskään unohda lähettää sitä tietoa suurille diabeteslääkkeitävalmistaville yrityksille. Tulet rikkaaksi samalla.

terveisin syömällä diabetes2 hoitava, paremmilla veren rasvaervoilla ja pitköaikaissokerirvoilla vain 2kk LCHF dieetin jälkeen elävä mitääntietämätön. Kadonneesta maksavauriosta kai ei edes kannata mainita.


terveisin


Veijo - 22.05.2009 - 22:02

"veijo taas esittää fiksumpaa kun todellisuudessa onkaan"

Ja sinä vaan tyydyt esittämään täydellistä älykkydestä vapaata idiootia. Rehellinen kun olet.

terveisin


heiheihei - 22.05.2009 - 22:07

aika huonoja etsijöitä. Muutkin ovat samaa pohtineet

I just wondered if you could point me in the direction of some published, peer-reviewed research that accurately shows a link between saturated fat intake and heart disease.

The Seven Countries Study which included several thousand participants, demonstrated in its cross-population analyses that dietary saturated fat intake is associated with high serum cholesterol and in
turn serum cholesterol relates to coronary heart disease (CHD) risk. More recently, the Nurses’ Health Study (a prospective study involving 80,082 women) reported that each 5% increase in saturated fat intake was associated with a 17% increase in CHD risk and each 2% increase in trans fatty acid intake was associated with a 93% increase in risk. Furthermore, a review (Hu & Willett, 2002) of 147 original metabolic, epidemiologic, randomly controlled trials and reviews in the past several decades regarding diet and CHD prevention showed compelling evidence that indicates that at least three dietary strategies are effective in preventing CHD, including the substitution of non-hydrogenated unsaturated fats for saturated and trans-fats.


Veijo - 22.05.2009 - 22:37

"aika huonoja etsijöitä. Muutkin ovat samaa pohtineet"

Älä nyt pety mutta vanhat tukimukset eivät kelpaa pitkälle.
On sitä samaa tutkimusta yrittäneet esittää sinua viissammatkin mutta laatu ai vain riitä.
Jos vaivaudut etsimään niin löydät seuraavasta useita tutkimuksia jotka näyttävät täysin päinvastaista. Arttikkeli on Lääkärilehdestä ja perustuu nykyiseen tietoon.
Luultiinhan sitä ennen että maapallo on litteä koska jotkut sanoivat niin. Nykyisin tiedetään paremmin.
Se ei ole helppoa kun yhtääkkiä huomaa että se mitä kokoikänsä on "tietänyt" onkin luuloa.

http://www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php?articleId=8291

terveisin


=) - 22.05.2009 - 22:44

Älä veikka ota enempää tälle illalle, sujuis tuo kirjottaminenkin sitten vähän ymmärrettävämmin. Ja kyllä se maksakin siitä elpyy, kun lakkaat sen ryyppäämisen. Eikö puoliso anna sulle läheisyyttä ja lämpöä näin perjantai-iltana kun roikut vain ja ainoastaan täällä koko ajan? Ehkä sekään ei jaksa kuunnella sun juttujas enempää...


Veijo - 22.05.2009 - 23:07

"Älä veikka ota enempää tälle illalle, sujuis tuo kirjottaminenkin sitten vähän ymmärrettävämmin. Ja kyllä se maksakin siitä elpyy"

Kules nyt kylähullu. Mitä sinun vastauksesi lisäsi asiaan.

Tässä vähän lisää (asiaa):

Atkins yhä paras:

http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=10030




Rasvan vaarallisuudesta:


Lääkärilehti:

Lyhyesti: Mitään tukea ei löydy rasvan vaarallisuudelle.
Etsi pikkuisen artikkelista niin löydät useampia tutkimuksia jotka osoittavat miksi.

http://www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php?articleId=8291

Rullaa alas vähän, lista tuudemmista tutkimuksiata , rasva ei vaarallista

http://www.kostdoktorn.se/vetenskap


100 tutkimusta lisää :

http://www.jobbpartiet.se/100tals_referenser.htm

Tähän kaatui Ruotsin sosiaalihallitus. Tietysti kylähullukomitean suhteerillä on paremmat tiedot. Pyydä puheenjohtaja hehhiä tulkkaamaan jos jouta palikkatestiltään. Onhan se tietysti hankalaa kun palikat on erimallisia kun reiät laatassa. Mutta kutenaikaisemmin totesin, ....on halvat huvit.

Kirjoitusvirheistäni. Että minä yleensä vastaan esim. sinulle johtuu pelkästään siitä että täällä on älykkäämpiäkin lukijoita kuin sinä. Heillä ei ole samoja vaikeuksia ymmärtää tekstiä jos yksi ja toinen kirjain on väärin.

terveisin


=) - 22.05.2009 - 23:10

Tais osua ja upota...


hih - 22.05.2009 - 23:22

Näin teki


Veijo - 22.05.2009 - 23:34

Haluaako komitean jäsenetin saada äänensä kuuluville?
Olkaa varovaisia joku normaali järjellä varustettu saattaa luulla että tarkoitatte päinvastaista kuin itse kuulette. Verbaalisuutta kaipasi joku täällä,
Ottakaa opiksi.

terveisin.


rasva - 23.05.2009 - 08:44

Kyse ei ole RASVAN vaarallisuudesta, vaan tyydyttyneen rasvan vaarallisuudesta. Kaksi aivan eri asiaa.


No - 23.05.2009 - 09:16

eihän Veijo sitä tajua!! Kuten ei mitään muutakaan!! Tyyppi yrittää olla niin kaikkitietävä, parin kuukauden sairastamisen jälkeen ja uskoo kaiken, minkä netistä löytää!! Vhh on varmaan juu hyvä keino laihduttaa, jollekin Mutta jatkuvaan käyttöön se ei sovi, senhän sanoo pieni maalaisjärkikin. Eikä Veijo usko sitä kun on tutkittu asiaa! Juu, lyhyen ajan käytöltä mutta pidemmän päälle ei ole saatu luotettavia tuloksia. Mutta Veijo jatkakoon tästä. Kyllähän hän taas heittää muutamat sadat tutkimukset ja linkit tähän, taas


Veijo - 23.05.2009 - 09:19

"Kyse ei ole RASVAN vaarallisuudesta, vaan tyydyttyneen rasvan vaarallisuudesta. Kaksi aivan eri asiaa."

Väärin taas. Tutkimuksissa mihin viittaan on nimen omaan kysymys tyydyttyneistä rasvoista.
Joten varmuuden vuoksi. TYYDYTETYT RASVAT eivät ole vaarallisia. Vaarallisuudesta ei löydy mitään tieteellistä näyttöä.

Kun näyttää vanhat uskomiset istuvan sinulla tiukassa niin toistetaan seuraavakin:

Perättömiä väitöksiä: (takana tieteelinen tutkimus. Päinvastoin kuin väitöksessä rasvan vaarallisuudesta josta ei löydy mitää todisteita.)

• Tyydyttämätön rasva nostaa kolestrolia.
• Korkea kolestroli nostaa sydäninfarkti riskiä
• Runsas hedelmien ja vihannesten syönti vähentää riskiä saada eri sairauksia
• Paljon kuituja ravinnossa on hyväksi terveydelle
• Hiilihydraatti on tarpellista aivoille
• 50-60% energiasisältö joka tulee hiilihydraateista on hyvä.(Kun diabeettikko saa korkean sokeriarvon niin onha olemassa insuliinia)
• Tarvitaan paljon hiilihydraatteja että jaksaa treenata
• Jos et syö paljon hiilihydraatteja voit saada (ketoacidos), kohonneet rasvahapot vaikka verensokeri olisi normaali
• Glukos (verensoker) ei voi muuttua rasvaksi kehossa
• Fruktos (fhedelmäsokeri) muuttuu rasvaksi jaheikentää verisrvoja mutta meidän on hyvä syödä hedelmiä enemmän koska e ovat niin hyödyllisiä
• Kevyt- ja vähärasvaiset tuotteet parantavat mahdollisuuksia painonpudotukseen.



terveisin




Veijo - 23.05.2009 - 09:25

"eihän Veijo sitä tajua!! Kuten ei mitään muutakaan!! Tyyppi yrittää olla niin kaikkitietävä, parin "

Luojan kiitos että sinunlaisiasi ruudinkeksijöitä on olemassa. Mistäpäin maalta? Onko siellä muitakin yhtä viisaita? Vai oletko se sinä joka seisot risteyksekkä ja mrojestat kaikkia ohiajavia?

Jatka sinä vain margariinien ja kevyttuotteiden syöntiä ja siihen päälle kuorma sokeria. Täysin virallisten suositusten mukaan. Ei se ole minun murhe.

terveisin


uudestaan - 23.05.2009 - 09:43

Lapinleimu H, Viikari J, Jokinen E, et al (February 1995). "Prospective randomised trial in 1062 infants of diet low in saturated fat and cholesterol". Lancet 345 .
^ Francisco Fuentes; José López-Miranda; Elias Sánchez; Francisco Sánchez; José Paez; Elier Paz-Rojas; Carmen Marín; Purificación Gómez; José Jimenez-Perepérez; José M. Ordovás,; and Francisco Pérez-Jiménez Mediterranean and Low-Fat Diets Improve Endothelial Function in Hypercholesterolemic Men Annals of Internal Medicine 19 June 2001, Volume 134, Issue 12
^ Rivellese AA, Maffettone A, Vessby B, et al (March 2003). "Effects of dietary saturated, monounsaturated and n-3 fatty acids on fasting lipoproteins, LDL size and post-prandial lipid metabolism in healthy subjects". Atherosclerosis 167
^ Hu FB, Stampfer MJ, Manson JE, et al (November 1997). "Dietary fat intake and the risk of coronary heart disease in women". N. Engl. J. Med. 337 .
^ Kromhout D, Menotti A, Bloemberg B, et al (May 1995). "Dietary saturated and trans fatty acids and cholesterol and 25-year mortality from coronary heart disease: the Seven Countries Study". Prev Med 24
^ Hu FB, Stampfer MJ, Manson JE, et al (December 1999). "Dietary saturated fats and their food sources in relation to the risk of coronary heart disease in women". Am. J. Clin. Nutr. 70
Beegom R, Singh RB (January 1997). "Association of higher saturated fat intake with higher risk of hypertension in an urban population of Trivandrum in south India". Int. J. Cardiol. 58
^ Hanne Müller, Anja S. Lindman, Anne Lise Brantsæter, and Jan I. Pedersen The Serum LDL/HDL Cholesterol Ratio Is Influenced More Favorably by Exchanging Saturated with Unsaturated Fat Than by Reducing Saturated Fat in the Diet of Women The American Society for Nutritional Sciences J. Nutr 133:78–83, January 2003
^ Mendis S, Samarajeewa U, Thattil RO (May 2001). "Coconut fat and serum lipoproteins: effects of partial replacement with unsaturated fats". Br. J. Nutr. 85
^ Abbey M, Noakes M, Belling GB, Nestel PJ (May 1994). "Partial replacement of saturated fatty acids with almonds or walnuts lowers total plasma cholesterol and low-density-lipoprotein cholesterol". Am. J. Clin. Nutr. 59


Veijo - 23.05.2009 - 09:47

"Lapinleimu H, Viikari J, Jokinen E, et al (February 1995). "Prospective randomised trial in 1062 infants of diet low in saturated fat and cholesterol". Lancet 345 .
^ Francisco Fuentes; José López-Miranda; Elias Sánchez; Francisco Sánchez; José Paez; "

Katso aikaisemmat vastaukset.

terveisin


hah - 23.05.2009 - 09:57

no tulihan se sieltä Ei ole tieteellistä näyttöä ei. Muuten vaan ihmiset sairastuvat sepelvaltimotautiin ja kupsahtavat. Ja yleensä takana on huonot elämäntavat. Liikaa kovaa rasvaa mm!! Ja kyllä maalla on mukavaa Raha haisoo ja luomutuotetta löytyy, ei tarvii mitään kevytjuttuja!


hei veijo - 23.05.2009 - 10:05

Katso aikaisemmat vastaukseni aikaisempiin vastauksiisi...


Veijo - 23.05.2009 - 14:45

ÄÄÄH, ÖÖÖ; heh, hih jne.

Järjen riemuvoitto.

terveisin


HIH - 23.05.2009 - 15:42

Samoin Veijoseni


hoitaja - 24.05.2009 - 20:29

Kylla veijo on oikeilla jäljillä.Luonollinen rasva (ei synteettisesti valmistettu) ei ole "vaarallista" kuten taas soeri on kaiken pahan alku ja juuri.Vyötärö rasva on juuri sokerin aiheuttama

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|