Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Ikä karttuu ja syödä ei voi mitään...

Mila - 18.05.2009 - 08:04

Ikää siis on mittarissa 40 vee ja nähtävästi ei voi syödä enää mitään. Muutama väärä valinta päivässä: jäätelö, pala suklaata yms. niin paino ei varmaan tipu. Tosi ärsyttävää kun ajattelee, että kymmenen vuoden päästä ei varmaan voi sit syödä yhtään mitään...Nyt pitäisi saada nuo vatsamakkarat (5 kg) pois ja tuntuu, ettei ne lähden kyllä mitenkään. Painoindeksi olisi sitten normaali.


VASTAUKSET:


Kyllä - 18.05.2009 - 08:26

näitä taas riittää Odotatko Veijon vastaavan?? VHHhan on päivän sana. Rasvaa vaan lipittämään, makkarat lähtee ja sydänkin saa rasvakerroksen


mie - 18.05.2009 - 08:34

Muutama väärä valinta päivässä kuulostaa mun mielestä aika paljolta. Muutama väärä valinta viikossa sopisi paremmin, kuria kuria Normaalipainoisella (tai lähellä) kilot ovat tosiaan aika tiukassa, kun kohtalaista kalorimäärää pitäisi entisestään pudottaa. Saattaisit saada paremmin -ja parempia- tuloksia liikuntaa lisäämällä.

5kg=5x7000kcal=35000kcal. Osta sykemittari kalorilaskimella ja lisää liikuntaa 500kcal päivässä. Ja sen jälkeen ihaile tulosta peilistä vaa'an sijaan.


Alli - 18.05.2009 - 08:37

No olipa taas asiaton vastaus tolta "kyllältä". Onko käynyt mielessä, että täällä vois jotkut haluta ihan oikeesti keskustella???

Milalle osaisin tuohon sanoa vaan, että sitähän se laihduttaminen on. Mainitsemasi pari väärää valintaa päivässä, jäätelö ja pala suklaata on kuitenkin laihduttajalle aika paljon kaloreita. Saman verran kaloreita nuori, keski-ikäinen ja vanhempikin saa syödä laihtuakseen jos peruskulutus on sama. Vanhemmiten ehkä se aineenvaihdunta vaan hidastuu ja se täytyy saada toimimaan liikkumalla ja syömällä oikealla tavalla. Paljon tahtoa vaan peliin, niin kuka tahansa laihtuu.


Mila - 18.05.2009 - 09:03

Rääväsuiden väliinhyppäämisem uhalla.

Olet aivan väärässä ettei saa syödä mitään.
Saat syödä pperiaatteessa samaa ruokaa kuin tähänkin asti mutta paremman makuisena.
Katselepa mitä olen kirjoittanut aikaisemmin.
Terveenä ihmisenä riittää kun keräät lautaseltasi pois sopivan määrän hiilihydraatteja=SOKERIA.
Samaa sokeria jonka epäilet olevan syynä vaikeuksiisi karkkien kanssa.

Karppaajat puhuu asiaa. Sitä paitsi aitojen tuotteiden syönnissä ei minun mielestäni ole mitään vikaa. Ovat tietysti paremman makuisiakin kuin teollisuuden tuottamat kenkälankit joita kaupataan terveellisinä.Sille ei löydy mitään näyttöä.

terveisin


Floora - 18.05.2009 - 09:07

Tulihan se Veijo Milaa neuvomaan Yritätkö maailmaa pelastaa??.


Veijo - 18.05.2009 - 09:10Tulithan sinäkin tänne tyhmyytesi esittämään.

Minkä neuvon tekstisi sisälää kysyjälle?

terveisin


Ap Mila - 18.05.2009 - 09:48

Kiitos asiallista vastauksista osalle vastaajista. Liikunta olisi varmaan se avain juttu. Ja asiattomille vastaajille, että menkää ihmeessä ihmisten ilmoille - tämä nettipilkkaaminen tuskin on hyvä harrastus kenellekään.


veijolle - 18.05.2009 - 10:03

Sisälää???


Miimi83 - 18.05.2009 - 10:03

Haluisin vielä sanoa siitä, että kun syö puhtaita tuotteita ja oikeaa rasvaa(ei kevyttuotteita) niin olet nopeammin kylläinen, jos maltat syödä hitaasti. Näin jää sitten energiatkin pienemmäksi, kuin kevyttuotteilla. Eli ei se vhh ole mitään pelkkää rasvan ja kerman syömistä. Sopivasti liikuntaa ja hyvää maistuvaa ruokaa puhtaista aineista ja liiat sokerit pois, niin paino kyllä alkaa tippumaan ja varmasti olo tulee muutenkin pirteämmäksi.


Kirsikka666 - 18.05.2009 - 13:30

No joo, jos joka päivä tulee noita naposteluja, kuitenkin ihan tyhjiä kaloreita, niin eihän se paino sitten vähenekään...enää tässäkään iässä! Mulla siis kohta 42 vee täynnä, iiiiik, ja mulla ainakin tuo aineenvaihdunta selkeästio on hidastunut, osittain johtui varmasti myöskin vähäisestä liikunnasta, mutta silloin joskus mäkin olen syönyt vaikka mitä ja vaikka kuinka paljon, ja hoikkana pysyin!
Mulla on iso ongelma suklaan kanssa, tosin sekin on jo liki selätetty, syön nyt suklaata keskimäärin kerran viikossa, eikä enää koko levyä kerrallaan, vaan pieni patukka. Tai sitten vähän Maraboun tummaa suklaata, noi tummemmat on vähän liian tummia mun suuhun, ainakin vielä.
Karppaamaan en enää ala, mulla se ei toiminut, mutta ihan normisti kun seuraan mitä suuhuni laitan, niin hienosti menee. Ja kun nyt olen tosiaan saanut tuota liikuntaakin mukavasti lisättyä, niin auttaa sekin asiaa, saa syödä enemmän....


Aineenvaihdunta - 18.05.2009 - 18:57

Aineenvaihdunta - mitä se oikein on?
Aineenvaihdunta - kaikki siitä puhuvat, mutta mitä se on?

Sana aineenvaihdunta on laihdutus- ja painonhallintamaailman yksi
suosituimmista puheenaiheista. Sen hitauden tai nopeuden piikkiin laitetaan helposti kaikki mahdollinen – varsinkin silloin, jos kehon toiminnassa mielestämme joku mättää tai jos painoa tulee lisää.

Mikä ihmeen aineenvaihdunta?

Aineenvaihdunta on ravintoaineiden muokkaamista, jotta soluille
saataisiin energiaa ja rakennusaineita. Aineenvaihduntaprosessissa tietyt aineet hajoavat ja toiset rakentuvat erilaisten entsyymien vaikutuksesta. Aineenvaihduntaa säätelevät erilaiset aktivaattorit, muun muassa hivenaineet, vitamiinit, hormonit ja hermosto. Rakentava eli anabolinen aineenvaihdunta muuttaa ravintoa solujen kudosten rakennusaineeksi. Hajottava eli katabolinen aineenvaihdunta puolestaan hajottaa kudoksia, muuttaa ne energiaksi ja kuona-aineiksi.

Aineenvaihduntaan liittyy paljon myyttejä, faktoina kerrottuja väitteitä.

- Ihmiset eivät välttämättä tiedä, mitä aineenvaihdunta tarkoittaa. Se saatetaan mieltää esimerkiksi suoliston toiminnaksi ja hidas aineenvaihdunta sotketaan ummetukseen, kuvailee painonvartioiden viestintäpäällikkö Riitta Rantanen.

Aineenvaihdunta on osa tapahtumasarjaa, jossa ravinnon hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit muuttuvat elimistön polttoaineeksi. Tästä energiasta suurin osa menee elintoimintojen ylläpitämiseen; sydän lyö, veri kiertää, hengitys kulkee ja ajatus juoksee.

Puhutaan perusaineenvaihdunnasta, johon kuluu 60-80 prosenttia kehon energiasta. Loput jokapäiväisestä energiasta kuluu liikkumiseen ja ruuansulatukseen. Monille ihmisille on yllätys, että energiaa kuluu myös istuessa ja nukkuessa.

Perusaineenvaihduntaan emme valitettavasti voi vaikuttaa, mutta energiakulutusta voimme lisätä liikkumalla, jopa 20-40 prosenttia. Arkiaskareetkin kuten tiskaaminen, imurointi, puutarhan möyhiminen ja rappusten kipuaminen, kuluttavat energiaa huomaamatta. Bussista kannattaa joskus hypätä hieman ennen kotipysäkkiä.

- Pienikin liikahdus palkitaan. Se voi olla vaikka 15 minuutin kävelylenkki, kertoo Riitta Rantanen.

Perusaineenvaihduntaan vaikuttaa ihmisen paino. Ihmistä voi verrata autoon. Pieni auto kuluttaa polttoainetta isoa vähemmän. Niinpä ylipainoisella henkilöllä perusaineenvaihdunta on normaalipainoista
vilkkaampaa.

- Vähän väliä autoon, kuten ihmiseenkin, täytyy tankata lisää polttoainetta. On olemassa hyvää ja huonoa polttoainetta; rasvaista roskaruokaa ja vähärasvaista, ravitsevaa ruokaa, jatkaa Rantanen.
jatkuu - 18.05.2009 - 18:58

Luuloa vai tietoa?

Myytti:
En laihdu millään, koska minulla on niin hidas aineenvaihdunta.

Fakta:
Lihavalla solujen ja lihasten määrä on hoikkaa suurempi, niinpä ylipainoisen perusaineenvaihdunta on itse asiassa normaalipainoista vilkkaampaa.

Myytti:
Syön hyvin vähän ja jätän jopa aterioita väliin, mutta painoni ei silti putoa.

Fakta:
Väliin jääneet ateriat korvataan usein energiapitoisilla herkuilla ja välipaloilla. Säännölliset, kuitupitoiset ateriat ovat paras ase taistelussa kiloja vastaan.

Myytti:
Paastolla kilot putoavat huolettomasti.

Fakta:
Paastossa elimistöstä poistuu lähinnä nestettä. Pitkällä paastolla katoaa myös lihaskudosta, mikä hidastaa perusaineenvaihduntaa. Paaston jälkeen paino kipuaa nopeasti entisiin lukemiin.

Myytti:
Iltasyöminen lihottaa.

Fakta:
Iltasyöminen ei lihota, jos ei ole syönyt päivällä ylen määrin. Ratkaisevaa on päivittäinen kokonaisenergiamäärä.

Myytti:
Ananas ja viinietikka polttavat rasvaa.

Fakta:
Missään ruoka-aineessa tai laihduttajille myytävissä ananas- ja viinietikkakapseleissa ei ole rasvanpolttajaentsyymejä, vaikka laihdutusbisnes niin väittää.

Myytti:
Hiilihydraatteja ja proteiineja ei saa syödä samalla aterialla, sillä elimistö ei pysty käsittelemään niitä yhtä aikaa.

Fakta:
Asialla ei ole mitään vaikutusta ruuansulatusentsyymien toimintaan eikä rasvan palamiseen. Keho alkaa polttaa rasvaa, kun energiankulutus on energiansaantia suurempaa. Tosin ihminen usein syö vähemmän, jos tarjolla on vain hiilihydraatteja tai vain proteiineja sisältävää ruokaa. Harva jaksaa syödä esimerkiksi paljon pelkkää pastaa ilman kastiketta.

Myytti:
Liikunnan täytyy kestää puoli tuntia ennen kuin rasvan palaminen alkaa.

Fakta:
Keho alkaa polttaa rasvaa heti liikunnan alussa. Vähäinenkin liikunta kannattaa.


ja jatkuu - 18.05.2009 - 19:00

10 faktaa painonhallinnasta

1. Kun energiansaanti ja -kulutus vastaavat toisiaan, paino säilyy samana.

2. Kun syömme yli kulutuksemme, ylimäärä varastoidaan rasvaksi rasvakudokseen.

3. Ilman aineenvaihduntaa sydän ei lyö, hengitys ei kulje eikä ajatus juokse. Tähän perusaineenvaihduntaan kuluu 60–80 prosenttia elimistön energiasta. Siihen emme voi itse vaikuttaa.

4. Perusaineenvaihduntaan vaikuttavat paino, ikä, sukupuoli, perimä ja lihaskudoksen määrä. Lihoessa lisääntyy paitsi rasva- myös lihaskudoksen määrä. Niinpä ylipainoisilla perusaineenvaihdunta on vilkkaampaa kuin hoikilla. Pyöreä ihminen kuluttaa myös liikkuessaan hoikkaa enemmän energiaa.

5. Kuumeisella perusaineenvaihdunta nopeutuu noin 10 prosenttia yhtä kuumeastetta kohti.

6. Laihtumisen aikana kannattaa liikkua säännöllisesti, jotta lihaskato olisi mahdollisimman pieni. Laihtuessa nimittäin häviää paitsi rasvakudosta, myös jonkin verran lihaskudosta.

7.Energiankulutus käsittää perusaineenvaihduntaan käytetyn energian ja liikkumiseen kulutetun energian. Liikunta on ainoa keino lisätä energiankulutusta.

8. Tehokkaimmin paino putoaa yhdistämällä vähärasvaisen ruokavalion ja liikunnan.

9. Naisilla kehon lämpötila nousee kuukautiskierron loppupuolella, mikä vilkastuttaa perusaineenvaihduntaa viitisen prosenttia. Tämän vuoksi ruokahalu kasvaa monilla samoihin aikoihin.

10. Koska tupakointi kiihdyttää aineenvaihduntaa, sitä ei kannata lopettaa samaan aikaan, kun laihduttaa.


Veijo - 18.05.2009 - 19:30

"Vähän väliä autoon, kuten ihmiseenkin, täytyy tankata lisää polttoainetta. On olemassa hyvää ja huonoa polttoainetta; rasvaista roskaruokaa ja vähärasvaista, ravitsevaa ruokaa, jatkaa Rantanen."

On olemassa terveellistä suurimman osan aitoja rasvoja sisältävää ruokaa ja ihmisen terveydelle vaarallista kevyttuotteisiin ja margariineihin perustuva roskaruokaa.

Ravintoneuvoja Rantanen uudelleenkoulutukseen ennenkuin aiheuttaa enemmän vahinkoa.

terveisin


Veijo - 18.05.2009 - 19:39

"Tehokkaimmin paino putoaa yhdistämällä vähärasvaisen ruokavalion ja liikunnan."

Vähärasvainen dietti on osoittautunut huonoimmaksi verrattuna eri diettejä.
Viimeisimmä tutkimuksen mukaan Atkinsin vähähiilihydraattinen oli paras.

"Ravintoneuvoja" uudelleenkoulutukseen. Kun jakaa tietoa mihin ihmisten pitäisi voida luotta niin pitäisi sen tiedon olla asiallista.

terveisin


Hahaaaaaa - 19.05.2009 - 08:13

Koulutukseen veijokin, ainakin käytös-sellaiseen


Veijo - 19.05.2009 - 11:30

"Koulutukseen veijokin, ainakin käytös-sellaiseen "

Kuten aikaisemmin kirjoitin. Ei pidä kijoitta semmoisesta mistä ei ole tietoa.
Sinun tapauksessasi käytöksestä.

terveisin


Elina - 19.05.2009 - 12:46

Kyllä se veijo käytöksensä on nyt ihan todistanut ja kaikille tiettäväksi tuonut. Vielä tyhmemmäksi itsensä tekee väittämällä kirkkain silmin, ettei käytöksessä ole mitään vikaa. Hävettäisi kyllä tuntea tuommoinen ihminen, onneksi en tunne.


jep - 19.05.2009 - 16:32

"Kuten aikaisemmin kirjoitin. Ei pidä kijoitta semmoisesta mistä ei ole tietoa.
Sinun tapauksessasi käytöksestä."


ihan samoin sanoin sinulle Veijo

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|