Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - LAIHDUTUS


| Vastaa viestiin | LAIHDUTUS |

Kysymys sille joka osaa vastata

Tamili-taistelija - 17.05.2009 - 15:04

Eli varmaan Veijo, Iso A tms.

Haluisin laihtua n. 5 kg. Tiedän että teidän suosimanne ruokavalio on tehokkain tapa pudottaa painoa, terveellisyyteen tms en ota kantaa. Syön terveellisesti tällähetkellä, mutta en varmaan tarpeeksi vähän laihtuakseni..

Mutta siis kysymys kuuluukin että jos pudotan painoa tuolla hiilarittomalla tavalla ja kun olen tavoitteessani ja alan taas syödä hiilareita (Lähinnä täysjyvä tuotteita jne) kohtuullisesti, tuleeko kilot takaisin..? Siis kuulostan varmaan todella idiootilta kun yritän tässä selittää.


VASTAUKSET:


no - 17.05.2009 - 15:26

en ole veijo, enkä big a enkä karpaajaa enkä usko vhh:n tervellisyyteen mutta pikalaihdutuskeinona kyllä, sanoisin, että ei tule kilot takaisin, mikäli noudatat jatkossa lautasmallia. Ja syöt hedelmiä ja täysjyväleipää, ruisleipää. Ja tarkkailet panoasi. Ja mikäli alkaa nousemaan, Vähennä leipä ja lihakunnan tuotteita, lisää vihanneksia ja hedelmiä.


Veijo - 17.05.2009 - 15:31

Terveydellisyydestä on turha keskustella.
Kun vähennät hiilihydraattia ravinnostasi ja jätät kaikki kevyttuotteet ja margariinit ravinnostasi pois.
syö luonnollisia rasvoja poijättämäsi hh=sokeria sijasta niin syöt terveellisempää ruokaa kuin mitä nykyiset viralliset suositukset sanovat. Sokerina poisjättämäsi polttoaine korvataan rasvalla.
Älä aloita liian rajusti jos olet terve. Jätä ppis seuraavista se mikä on helpointa: Leipä, jauhot, riisi,pasta.
Jos ei ala paino putoamaan niin vähennä edelleen nosta vastaavasti rasvan määrää.

Ongelma on yksinkertaisesti se että "tavallisesti syödessä" saat itseesi liikaa sokeria. Et kerkeä sitä polttamaan vaan jäljellä oleva muuttuu rasvaksi.
Vähemmän sokeria ja liikuntasi tehoaa paremmin. Liikuntaa pitää olla jotta et ala polttamaan lihaksia.Liikunnalla meinaan esim 30-40 min reipasta kävelyä päivittäin.
Sallatti on hyvää mutta tee kunnon kastike.

Lisää löytyy varmasti enemmän kuin tarpeeksi kirjoituksistani näillä sivuilla.


Miimi83 - 17.05.2009 - 15:34

Kilothan tulee takaisin aina, jos jatkaa entiseen malliin. Jos kuitenkin haluat kokeilla ja jatkat siitä muulla tavalla, niin vähennä kuitenkin huonojen hiilihydraattien määrää. Vaihda pasta täysjyväpastaan ja jos halut perunaa niin syöt 1-2 ja etsi ruisleipä joka ei sisällä paljon vehnäjauhoja. Kyllä varmasti niillä tavoin pysyt terveenä ja hoikkana Käytä lautasmallia, mutta syö kuitenkin hiukan vähemmän perunaa kun ns.virallisterveellisessä neuvotaan. Hedelmiä syö kohtuudella. tsemppiä


Veijo - 17.05.2009 - 15:42

Tuleeko kilot takaisin. Vastaus on omassa kysymyksessäsi. Alat syömään kohtuullisesti.
Toisin sanoen sama juttu toiseen suuntaan, jos nostat hiilihydraatteja liikaa niin paino nousee.
Tämä homma sinä järjestä helposti.

terveisin


Tamili-taistelija - 17.05.2009 - 21:02

Veijo, onko vinkkiä miten saisin itseni irti sokerista? Olen erittäin pahasti riippuvainen.. Ikinä ei ole ollut ongelmaa epäterveellisten ruokien syömisessä, mutta sokerin kanssa on. Vedän välillä sokrua suoraan purkista lusikalla. Tervettä..

Siis syön nyt niin etten liho, mutta ei painokaan tipu tarpeeksi nopeasti ainakaan.. Tällainen ruokavalio sopii minulle, mutta ensin haluan saada ne muutamat kilot pois!

Kiitos vastauksista


Tamili-taistelija - 17.05.2009 - 21:04

Jatkan vielä hölmöllä kysymyksellä:

Kun teet vaikkapa kastiketta, millä suurustat sen jos jauhot pitää jättää kokonaan pois? Miten tarkkaa tuo on?


Veijo - 17.05.2009 - 21:18

Kun teen esim sienikastikkeen niin en suurusta millään.
Käytän aitoa kermaa ja voita ja annan kastikkeen muhia sopivaan paksuuteen.

Älä vedä liian tiukaalle alussa. Seuraa mitä tapahtuu.
Säätele en mukaan. Sinä olet terve niin sinun ei tarvitse saada pois kaikkia hiilihydraatteja. Minu diabeteksen hoitamiseksi tarvitaan rajumpia otteita mutta en minäkään kaikkea läheskään ota pois.

terveisin


Tamili-taistelija - 18.05.2009 - 06:58

Okei. Kiitos, näillä ohjeilla mennään


Veijo - 18.05.2009 - 09:13

Tamili-taistelija

Tulet ehkä huomaamaan että imelän (energian) halu vähenee itsestään kun syöt enemmän oikein.

Toisaalta karvas totuus on sama kuin minun tupakoinnin kanssa. Itse minä ne ostan ja sytytän. Itse sinä siinä lusikan varressa heilut. ;=))

terveisin


Tamili-taistelija - 18.05.2009 - 11:10

Niimpä! Mä en mitään herkkuja kyllä itse osta.. Mutta mies on samanlainen herkkup*rse niin se raahaa kotiin suklaata jne. enkä minä huonon itsehillintäni kanssa malta olla syömättä.

Muistelin muuten tuossa kun olin joskus 6 vuotta sitten lähes kk syömättä mitään mihin oli lisätty sokeria (okei, siis järkevissä määrin, melkein kaikessahan nykyään on vähän sokeria). Oli aivan mieletön olo. Energiaa oli vaikka muille jakaa..

Poltin tupakkaa lähes 10 vuotta, siitä eroon pääseminen oli helppoa minulle (lienen poikkeus), mutta tämä sokerin syömisen lopettaminen on ihan liian vaikeaa mukamas..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|